23 Şubat 2014 İş Güvenliği Uzmanlığı Sınıf Yükseltme Sınavı Duyurusu

16 views
Skip to first unread message

Yıldız Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği

unread,
Jan 21, 2014, 2:32:29 AM1/21/14
to ytu...@googlegroups.com

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü prim ödeme gün sayısına göre İş Güvenliği Uzmanlığı Sınıf Yükseltme Sınavı 

SINAV ÜCRETİ 

Aday; 50 (elli) TL KDV dahil sınav ücretini 03-12 Şubat 2014 tarihlerinde; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Başkent Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birisine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU
Sınava girecek aday, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınav başvurusunu 03-12 Şubat 2014 tarihlerinde adayın son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafını tarattıktan sonra http://www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapacaktır. 

Adaylara ait fotoğraflı sınav giriş belgeleri; 17 Şubat 2014 tarihinde  http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak, adaylar sınav giriş belgelerini bu adresten alabileceklerdir.

SINAV YERİ

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, ADANA ve BURSA (MEB’e bağlı ilk ve ortaöğretim okulları)

(Sınava girecek adaylar, sınava girmek istedikleri il tercihlerini sınav başvurusu esnasında yapabileceklerdir.)

 SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ
23 Şubat 2014-Pazar günü,  Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI
Sınav 90 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Sınavda 80 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar sınava; fotoğraflı sınav giriş belgesi (17 Şubat 2014 tarihinde  http://www.meb.gov.tr, adresinden alınan), özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ile cep telefonu yanında olan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecekler, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

  SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR 

Sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise,adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birisinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma ya da aday resmi bir kurumda görevli değil ise sınav talep eden İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne teslim edecek ve aday tarafından elektronik başvuru ekranından “özür durumu” ve “almak istediği hizmet” ile ilgili uygun olan kutucuğu işaretleyecektir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

 

 SINAV SORULARI 

Prim ödeme gün sayısına göre İş güvenliği uzmanlığı sınıf yükseltme sınavı soru kitapçığında yer alacak olan 80 soru, her grup için ayrı ayrı olmak üzere hazırlanacaktır.

A ve B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı grubuna sorulacak konular ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir;

NO

KONU ADI

YÜZDE  (%) ORANI

1

Hukuk

5

2

Genel İSG Konuları

15

3

Mevzuat

30

4

Sağlık

10

5

Teknik

40

 

 SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ     

Değerlendirme grup numarası aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NO GRUP ADI
1B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı
2A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı

 Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Sınava giren tüm adaylar için [Puan =  (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda ilgili soru/sorular iptal edilmeyecektir. Cevap anahtarı hatalı bulunan soru/soruların, doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/soruların şıkları doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.


 İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi ”Alo 147” telefonundan yararlanabileceklerdir.

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Millî Eğitim Bakanlığı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 24 Şubat 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.isggm.gov.tr internet adreslerinde aynı zamanda yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuçları 12 Mart 2014 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek, http://www.meb.gov.tr vehttp://www.isggm.gov.tr internet adreslerinde aynı anda yayımlanacaktır.

 

 SINAV İLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Adaylar; sınav sorularına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.isggm.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde,  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne yapabileceklerdir.

Adayların sınav sorularına itiraz başvuruları, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Döner   Sermaye İşletme Müdürlüğünün Ziraat Bankası Emek Şubesindeki TR 85 0001 0007 6540 5083 1150 07  IBAN Nu’lı hesabına itiraz edilecek her bir soru için  10 TL (KDV dahil) “sorulara itiraz ücreti” adı altında yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir.

Başvuru adresi ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Evrak Servisi İnönü Bulvarı No:42 Emek-ANKARA’dır.

Sınav sorularına ilişkin itirazlar, en geç 10 (on) gün içerisinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından incelenip sonuçlandırılarak adaylara yine İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yazılı olarak bildirilecektir.

Adayların sınav uygulamasına ve sonuçlara (bilimsel içerikli itirazların sonuçlandırılıp kesin sonuçların ilanından sonradair itiraz başvuruları sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 10 TL (KDV dahil) “sınav sonuçlarına itiraz ücreti” adı altında yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir.

Başvuru adresi ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Evrak Servisi İnönü Bulvarı No:42 Emek-ANKARA’dır. İtiraz başvuruları topluca, İSGGM tarafından alınıp MEB’e iletilecek ve kesin sonuçlar MEB tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

 Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav uygulamasına ve sonuçlara ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde YEĞİTEK tarafından incelenip sonuçlandırılarak adaylara ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne  bildirilecektir.

Bütün itiraz başvurularında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı evrak giriş tarihi ve saati esas alınacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

23 Şubat 2014 tarihli sınav için yatırılan ücret hiçbir şekilde başka bir sınav için geçerli kabul edilmeyecektir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Dosya olarak aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz;
23Subat2014SinavUygulamaDuyurusu.doc

Burhan DİNÇ

unread,
Jan 24, 2014, 7:58:36 AM1/24/14
to ytu...@googlegroups.com
Merhaba Arkadaşlar,

Yükseltme sınavına giriş yapmayı planlıyorum. Bazı sorularım olacak. Yanıtlayabilecek biri varsa sevinirim.

*** İSG sınavlarına yılda kaç kez girebiliyoruz? (Yükseltme Sınavları Dahil)

*** 2 veya 3 sınırdan bahsediliyor. Her kur için (A, B, C) ayrı ayrı 3 hakkımız mı var?

*** Yılda 3 değil, 3 yıl boyunca girebilirsiniz deniyor.

Bunun gibi karışıklıklar var. Tam olarak bilen bir arkadaş varsa bilgilendirirse sevinirim.

Burhan DİNÇ 


Date: Mon, 20 Jan 2014 23:32:29 -0800
From: ytu...@googlegroups.com
To: ytu...@googlegroups.com
Subject: 23 Şubat 2014 İş Güvenliği Uzmanlığı Sınıf Yükseltme Sınavı Duyurusu
--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Yıldız Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için ytuisg+un...@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu grubu http://groups.google.com/group/ytuisg adresinde ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.

Erce Baykal

unread,
Jan 24, 2014, 8:19:56 AM1/24/14
to ytu...@googlegroups.com
Merhaba;
Yükseltme sınavı bakanlık tarafından iş güv. uzmanı eksikliği dolayısıyla geçici olarak yapılmaktadır.
Ağustos 2014 senesine kadar 2 sınav açılacak ve bunlara girme hakkınız mevcuttur.
From: Burhan DİNÇ
Sent: Friday, January 24, 2014 2:58 PM
To: ytu...@googlegroups.com
Subject: RE: 23 Şubat 2014 İş Güvenliği Uzmanlığı Sınıf Yükseltme Sınavı Duyurusu

Fatih Yılmaz

unread,
Jan 24, 2014, 8:53:19 AM1/24/14
to ytu...@googlegroups.com
1. Yükselme sınavı sadece belirli bir süreyi kapsar. 2 ağustos 2014 tarihinde sona erecek. Yani yükseltme sınav hakkını 2 ağustos'a kadar yapılacak sınavlarda 2 kez kullanabilirsiniz.

2. Normal eğitimden sonra sınav hakkı, eğitim bitimini takip eden 3 yıl boyunca 2 kezdir. 3 yıl içinde yapılacak sınavların herhangi ikisine girilebilir. 

3. Normal şartlarda her kur için (A-B-C) için önce eğitim almak gerekiyor ve her eğitimden sonra 2 sınav hakkınız var.

4. Eğer yükselme sınav hakkı olan varsa (1500 veya 3000 gün primi olan) hemen sınava girmeli. Şu an için mayıstan sonra aralıkta sınav yapılacak. Süre 2 ağustosta biteceği için ve yükselme sınavı için sadece 2 hakkınız olduğu için, 23 şubat sınavına girmenizde yarar var. Geçemezseniz son hakkınız mayısta olacak. Yükselme sınavı hakkınız olup olmadığını isg-katip'ten kontrol edebilirsiniz. Eğer adınız çıkıyorsa 3-12 şubatta yükselme sınavı için başvuru yapıp girebilirsiniz. Eğer 21 aralıkta sınavı kazanıp henüz belge harcınızı yatırmadıysanız ve prim gününüz tutuyorsa bu sınavı kaçırdınız demektir. Bir sonraki mayıs sınavına girebilirsiniz. Tabi prim günü mayısta dolacak olanlar için de bu durum geçerli. Kamu hizmetlerinde çalışanlar da sistem ototmatik görmüyor. Dolayısıyla bakanlığa dilekçe ve evrak göndermeniz gerekecek.


İyi şanslar.


24 Ocak 2014 14:58 tarihinde Burhan DİNÇ <burha...@hotmail.com> yazdı:
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages