Error, don't know what's happening

53 views
Skip to first unread message

Khael

unread,
Sep 11, 2017, 4:13:02 AM9/11/17
to wview
Hello,
from yesterday i have this error:
Tried a lot of things (meanwhile i was trying a solution, i also deleted the entire db for a mistake and i have a partial backup) :(
What's happening? 

Sep 11 10:05:13 serverk wviewd[1732]: <1505117113606> : computeDataMonth: 201709
Sep 11 10:05:13 serverk wviewd[1732]: <1505117113610> : computeDataDay: 20170911
Sep 11 10:05:13 serverk wviewd[1732]: <1505117113639> : -- Station Init Complete --
Sep 11 10:05:13 serverk wviewd[1732]: <1505117113640> : newest archive record: 2017-05-18 22:30
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113640> : received station info from wviewd: 20170518 22:30:00
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: wviewd: 180
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: htmlgend: 180
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113640> : htmlmgrInit: 53 built-in image definitions added
Sep 11 10:05:13 serverk radmrouted[1520]: <1505117113640> : QueueMsgHandler: removed empty MIIB for msgID 2
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113640> : htmlmgrInit: 1 user image definitions added
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113640> : htmlmgrInit: 22 templates added
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113640> : htmlmgrInit: forecast html tags are disabled - /etc/wview/forecast.conf not found...
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113641> : initializing barometric pressure trend
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113641> : initializing historical stores (this may take some time...)
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113641> : htmlHistoryInit: DAY: samples=0
Sep 11 10:05:13 serverk htmlgend[1801]: <1505117113645> : htmlHistoryInit: DAY: samples=50
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: wvalarmd: 120
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: pid file /var/lib/wview/wvalarmd.pid not present, disable monitoring...
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: wvcwopd: 120
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: pid file /var/lib/wview/wvcwopd.pid not present, disable monitoring...
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : PMON: wvhttpd: 120
Sep 11 10:05:13 serverk wvpmond[1819]: <1505117113640> : running...
Sep 11 10:05:13 serverk wvhttpd[1810]: <1505117113640> : running...

----cut----

Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114074> : HILOW: OK
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114074> : NOAA DB: OK
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114074> : NOAA: initializing reports (this may take some time...)
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114074> : NOAA DB: syncing 20170819 => 20170910
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114084> : NOAA Generate: creating monthly NOAA reports starting 201306
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114140> : NOAA: 1438 days, 51 months
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114140> : NOAA Generate: creating yearly NOAA reports starting 2013
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114236> : NOAA: 51 months, 5 years
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114236> : ARCREC: initializing archive browser files (this may take some time...)
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114236> : ARCREC: using header file /etc/wview/arcrec-header.conf ...
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114236> : ARCREC: saving ALL daily archive reports ...
Sep 11 10:05:14 serverk htmlgend[1801]: <1505117114620> : ARCREC: 1460 daily archive reports available
Sep 11 10:05:15 serverk htmlgend[1801]: <1505117115003> : starting html generation in 0 mins 55 secs
Sep 11 10:05:15 serverk htmlgend[1801]: <1505117115003> : doing initial html generation now...
Sep 11 10:05:15 serverk htmlgend[1801]: <1505117115006> : /var/lib/wview/img/dew.png generation failed - must be local to the wview server!
Sep 11 10:05:15 serverk htmlgend[1801]: <1505117115006> : Otherwise you may be including data in images.conf for which you do not have sensors?!?
Sep 11 10:05:15 serverk htmlgend[1801]: <1505117115046> : Generated: 43 ms: 53 images, 22 template files
Sep 11 10:06:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117170264> : /var/lib/wview/img/dew.png generation failed - must be local to the wview server!
Sep 11 10:06:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117170264> : Otherwise you may be including data in images.conf for which you do not have sensors?!?
Sep 11 10:06:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117170272> : Generated: 13 ms: 18 images, 22 template files
Sep 11 10:07:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117230254> : /var/lib/wview/img/dew.png generation failed - must be local to the wview server!
Sep 11 10:07:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117230254> : Otherwise you may be including data in images.conf for which you do not have sensors?!?
Sep 11 10:07:10 serverk htmlgend[1801]: <1505117230263> : Generated: 13 ms: 18 images, 22 template files

Graham Eddy

unread,
Sep 11, 2017, 4:22:18 AM9/11/17
to wview Google Group
check perms on existing /var/lib/wview/img/dew.png (and dir /var/lib/wview/img/)
____________
Graham Eddy

Khael

unread,
Sep 11, 2017, 5:08:42 AM9/11/17
to wview
Hello Graham and thanks for your support;
i add more information:
1) i didn't edit anything (there was just a server reboot).
2) i tryed deleting all png file
3) i gave 'chmod 777' to all files
4) images.conf is always the same 

What i should to do with perms?
Thanks!

Graham Eddy

unread,
Sep 11, 2017, 5:33:58 AM9/11/17
to wview Google Group
i assume you are running wview as root.
edit images.conf to remove that graph, restart wview and see if it is only that graph having trouble being generated
____________
Graham Eddy

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "wview" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to wview+un...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to wv...@googlegroups.com.
Visit this group at https://groups.google.com/group/wview.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Khael

unread,
Sep 12, 2017, 7:27:42 PM9/12/17
to wview
Yes, i tried also with an original images.cond and lso removing that png.
I try also to reinstall wview but i receive this error:

AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message

To start/stop wview:
"#> sudo /etc/init.d/wview start|stop"

chmod: impossibile accedere a '/etc/wview/wview-binary': File o directory non esistente
dpkg: errore nell'elaborare il pacchetto wview (--configure):
 il sottoprocesso installato script di post-installation ha restituito lo stato di errore 1
Elaborazione dei trigger per libc-bin (2.23-0ubuntu9)...
Si sono verificati degli errori nell'elaborazione:
 wview
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
user@server:/var/lib/wview/archive$

I remove all, also the folder in /var and /etc

thanks

Khael

unread,
Sep 18, 2017, 12:59:21 PM9/18/17
to wview
I try with a new raspberry with native rs232 port.
No signal, the WS2350 is dead....
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages