NO html pages!!!

13 views
Skip to first unread message

yayh

unread,
Aug 12, 2008, 7:50:36 AM8/12/08
to wview
Dear all,


i have been trying to run wview on my pc, no success yet to generate
html files.

i have read the wview-User-Manual.html and also the follow the steps
in the following link but still no html pages at all
http://david.kabal.org/setting-up-wview-on-ubuntu.html

the follwoing is working:
1- db created and data is inserted
2- archive / NOAA created.
3- img/ folder only jpg/gif/png files created ((no html)).
4- wview ftp is uploading the files to my isp webserver.

please help !

--
Yousef Hanoun

Mark Flocco

unread,
Aug 12, 2008, 5:28:12 PM8/12/08
to wv...@googlegroups.com
Do you have any output from syslog regarding htmlgen?

yayh

unread,
Aug 13, 2008, 1:23:26 AM8/13/08
to wview
thanks for replay here is the out from: tail -n 100 -f /var/log/
messages
#################################################################
Aug 13 09:15:48 ubuntuserver radmrouted[5806]: <1218604548060> :
radlib: radmrouted started as a daemon ...
Aug 13 09:15:48 ubuntuserver radmrouted[5806]: <1218604548061> :
started on radlib system 1, workdir /usr/local/var/wview
Aug 13 09:15:48 ubuntuserver radmrouted[5806]: <1218604548061> :
running...
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549077> : radlib:
wviewd started as a daemon ...
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549078> : wview
3.9.0 starting ...
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : station
interface: serial ...
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : Rain
Season Start Month set to 11
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : Rain
Storm Start Trigger set to 0.01 in/hr
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : Rain
Storm Stop Time set to 12 hours
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : Rain YTD
preset set to 0.00 inches
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : ET YTD
preset set to 0.000 inches
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : bad rain/
ET YTD Year given, disabling...
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549079> : station
polling interval set to 15 seconds
Aug 13 09:15:49 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604549106> : --
Station Init Start --
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewsqld[5814]: <1218604550095> :
radlib: wviewsqld started as a daemon ...
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewsqld[5814]: <1218604550096> : SQLDB:
basic metric archiving enabled -
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewsqld[5814]: <1218604550097> : SQLDB:
to 74.52.69.67 table wviewDB.archive
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604550104> : radlib:
htmlgend started as a daemon ...
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604550106> : !!
configured for metric units/conversion !!
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604550107> : !! Rain
units will be mm !!
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604550107> :
generating to /usr/local/var/wview/img
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewftpd[5823]: <1218604550138> :
radlib: wviewftpd started as a daemon ...
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewftpd[5823]: <1218604550140> : FTP:
INIT: 6 rules added
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604550153> : radlib:
wvpmond started as a daemon ...
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604550740> : Vantage
Pro on /dev/ttyS0 opened ...
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604550809> : station
archive interval: 1 minutes
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604550859> :
running...
Aug 13 09:15:51 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604551176> :
running...
Aug 13 09:15:51 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604551547> : station
location: elevation: 69 feet
Aug 13 09:15:51 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604551547> : station
location: latitude: 25.6 N longitude: 55.5 E
Aug 13 09:15:51 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604551548> :
initializing computed data values...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604552253> : --
Station Init Complete --
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604552254> : newest
archive record: 2008-08-13 09:15
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
wviewd: 0
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
htmlgend: 0
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
wvalarmd: 120
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
pid file /usr/local/var/wview/wvalarmd.pid not present, disable
monitoring...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
wvcwopd: 120
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
pid file /usr/local/var/wview/wvcwopd.pid not present, disable
monitoring...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
wvhttpd: 120
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
pid file /usr/local/var/wview/wvhttpd.pid not present, disable
monitoring...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> : PMON:
wviewsqld: 600
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wvpmond[5827]: <1218604552255> :
running...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wviewsqld[5814]: <1218604552256> : SQLDB:
beginning initial database sync (this may take some time)...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552256> :
received archive path /usr/local/var/wview/archive from wviewd:
20080813 09:15:52
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552257> :
htmlmgrInit: 51 built-in image definitions added
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552257> :
htmlmgrInit: 0 user image definitions added
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552258> :
htmlmgrInit: 13 templates added
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552258> :
htmlmgrInit: forecast html tags are disabled - /usr/local/etc/wview/
forecast.conf not found...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver wviewsqld[5814]: <1218604552256> :
running...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552577> : NOAA
Generate: creating monthly NOAA reports starting 8-2008
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552577> : NOAA
Generate: creating yearly NOAA reports starting 2008
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552578> : ARCREC:
using header file /usr/local/etc/wview/arcrec-header.conf ...
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552578> : ARCREC:
saving 365 daily archive reports ...
Aug 13 09:15:53 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604553506> : ARCREC:
4 daily archive reports available
Aug 13 09:15:54 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604554000> :
starting html generation in 0 mins 16 secs
Aug 13 09:15:54 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604554000> : doing
initial html generation now...
Aug 13 09:16:04 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604564507> : storing
record for 2008-08-13 09:16
Aug 13 09:16:15 ubuntuserver wviewftpd[5823]: <1218604575253> : FTP: 6
rules processed
Aug 13 09:16:15 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604575858> : station
time synchronized to: 08-13-2008 09:16:15
Aug 13 09:16:15 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604575858> : station
GMT offset synchronized to: 4 hours, 0 minutes
Aug 13 09:17:05 ubuntuserver wviewd[5810]: <1218604625101> : storing
record for 2008-08-13 09:17

Graham Eddy

unread,
Aug 13, 2008, 2:17:09 AM8/13/08
to wv...@googlegroups.com
it appears to recognise 13 html template files are configured.  do these template files actually exist?  (there should be error messages otherwise, but...)

i think i recall you saying the png files are being created but not the html files - could you confirm this?  the png files are created, followed by the pre-generate script being executed, then the html files are created - could you make sure you don't have a pre-generate script in the way

and please turn on debug for htmlgend and restart wview

Graham Eddy


On 13/08/2008 3:23 PM, yayh wrote:
Aug 13 09:15:50 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604550107> :
generating to /usr/local/var/wview/img
  
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552257> :
htmlmgrInit: 51 built-in image definitions added
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552257> :
htmlmgrInit: 0 user image definitions added
Aug 13 09:15:52 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604552258> :
htmlmgrInit: 13 templates added
  
Aug 13 09:15:54 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604554000> :
starting html generation in 0 mins 16 secs
Aug 13 09:15:54 ubuntuserver htmlgend[5817]: <1218604554000> : doing
initial html generation now...
  

yayh

unread,
Aug 13, 2008, 3:41:34 AM8/13/08
to wview
thanks to David and all,

i fixed it :) , i found the problem in my Davis vpro
i run vpinstall and erase all archive data and now it is working html
created.

thanks.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages