NP - Tavernes tanca el 2017 amb 2,1 milions d’euros de romanent de tresoreria, que destinarà a millorar infraestructures locals

1 view
Skip to first unread message

valldignadigital

unread,
Mar 22, 2018, 7:40:21 AM3/22/18
to valldigna
Tavernes tanca el 2017 amb 2,1 milions d’euros de romanent de tresoreria, que destinarà a millorar infraestructures locals

  • Com que ha complit els requisits d’estabilitat financera, el consistori pot dedicar esta suma a inversions en la millora de les infraestructures locals.
  • El romanent s’incorpora al pressupost del 2018, de manera que les actuacions previstes es realitzaran durant este any.

Tavernes, 2018.03.06.- L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha tancat l’exercici del 2017 amb un romanent de tresoreria de 2,1 milions d’euros en els comptes municipals. En concret, la liquidació dels pressupostos de l’exercici passat s’ha resolt, una vegada aplicats els ajustos corresponents, amb un romanent de 2.098.180,53 euros, fet que implica tindre a disposició esta suma per a noves inversions en la localitat.

La liquidació del pressupost és el document que presenta el balanç de caixa del consistori després d’un exercici, una vegada s’han complit totes les obligacions fiscals i s’han satisfet els contractes amb proveïdors. Este document, presentat ahir per l’equip del govern en la sessió plenària, és una mostra del bon estat de salut dels comptes municipals. A més, este resultat arriba després d’haver obtingut un superàvit de 1,3 milions d’euros que resultà de la liquidació del pressupost del 2016.

Segons ha destacat l’alcalde Jordi Juan, “hem aconseguit deixar arrere l’època en què l’Ajuntament incorria en dèficit exercici rere exercici, i creava un deute quasi insostenible. Este equip de govern ha pogut revertir la situació fent una previsió d’ingressos realista, racionalitzant les despeses i fent inversions responsables. I tot açò ho hem aconseguint reduint alhora el deute, i abaixant alguns impostos, com ara l’IBI, una rebaixa que notaran tots els contribuents en el rebut de 2018”.

“Amb esta suma, l’Ajuntament podrà dur avant diversos projectes d’inversió financerament sostenibles, ja que la liquidació del pressupost s’ha d’executar durant este any”, ha conclòs Jordi Juan.

Estes inversions són possibles gràcies al compliment per part del consistori de la regla de despesa, la mitjana de pagament a proveïdors i a l’estat del deute. Cal recordar que l’Ajuntament va cancel·lar el préstec de pagament a proveïdors el 2016 i ha reduït el deute municipal fins a situar-lo al voltant del 60%, una gestió que ha permés estos resultats.AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA
Gabinet de Comunicació
Fernando Morant Peris
Tlf: 96 282 40 15 - ext 1106
Mòbil 673 68 98 13
comun...@tavernes.org


L'alcalde Jordi Juan, visita les obres de la zona de Prado Comarcal.JPG
+NP - Superàvit Tavernes de la Valldigna exercici 2017.docx
+NP - Superàvit Tavernes de la Valldigna exercici 2017.pdf
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages