NP - La cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna disposarà d’un centre arqueològic experimental

2 views
Skip to first unread message

Vicent Company i Sancho

unread,
Dec 14, 2017, 10:35:08 AM12/14/17
to vall...@googlegroups.com
 

La cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna disposarà d’un centre arqueològic experimental

L’Ajuntament de Tavernes convertirà el complex del camí de l’Ombria en una zona d’interpretació i experimentació

 

Tavernes de la Valldigna, 13.12.2017.- El jaciment arqueològic de la cova del Bolomor disposarà finalment d’unes instal·lacions adients a la importància de les troballes de la zona. L’Ajuntament de Tavernes ha rebut una subvenció de 110.000 euros de la Diputació de València per a dur a terme el projecte CAREX Cova de Bolomor, un projecte que dotarà el complex  d’un centre d’arqueologia experimental.

 

En concret, les actuacions previstes en el complex del camí de l’Ombria comprenen una segona fase d’adequació dels terrenys i la construcció d’infraestructures per tal de dotar-lo de diversos tallers didàctics. A més, es farà una recreació de la cova i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing. Amb tot, el complex es convertirà en un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals.

 

Estes obres es sumen a les ja realitzades per a comprar els terrenys i condicionar-los per tal d’habilitar una zona de pàrquing, tant per a turismes com per a autobusos,en l’entorn del jaciment. A més, s’hi instal·là mobiliari urbà, una  pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres.

 

L’objectiu d’estes obres és convertir el complex en un centre arqueològic experimental que done valor a les troballes i a la cova del Bolomor, així com fer-lo accessible i atractiu turísticament dintre de l’entorn natural i al peu del jaciment.

La primera fase de l’adequació de l’entorn i revaloració del jaciment arqueològic de la cova del Bolomor es realitzà gràcies a una subvenció de 125.000 euros provinent del Patronat Provincial de Turisme de València, i fruit del conveni signat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Amb la subvenció de 110.600 euros atorgada ara per la Diputació de València a través del Servei de Cooperació Municipal, i en relació amb les ajudes econòmiques destinades a inversions financerament sostenibles (IFS), el projecte del CAREX Cova del Bolomor serà finalment una realitat.

En paraules de Josep Llàcer, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes, “el centre arqueològic experimental donarà valor a les troballes de la cova del Bolomor, ajudarà a comprendre què significa el jaciment arqueològic que tenim en la nostra ciutat i convertirà el complex en una referència turística”.


AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA
Gabinet de Comunicació
Fernando Morant Peris
Tlf: 96 282 40 15 - ext 1106
Mòbil 673 68 98 13
comun...@tavernes.org

Jordi Juan, alvalde de Tavernes de la Valldigna, CAREX Cova de Bolomor.opus
+NP CAREX Bolomor.docx
Carex Cova de Bolomor.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages