[PALAU ROBERT #BCN] Inauguració de l'exposició D'ones: (R)evolució de les dones en la música

3 views
Skip to first unread message

Vicent Company i Sancho

unread,
Nov 7, 2017, 9:17:03 AM11/7/17
to vall...@googlegroups.com

 


Inauguració de l'exposició

D'ones: (R)evolució de les dones en la música

 
El Palau Robert de Barcelona presenta una exposició gràfica i sonora sobre
el paper de la dona en la música catalana del 10 de novembre al 23 d’abril

La mostra està protagonitzada per 1.000 veus femenines dels Països Catalans
al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips

Es tracta d’un itinerari sonor des de les cançons de bressol fins a la clàssica,
passant pel folk, la cançó, el jazz, el rock, el pop i les músiques urbanes

El recorregut per les músiques en clau femenina s’ha recollit també
en una revista-catàleg especial i un CD amb les noves generacions

#Donesmusica és una iniciativa promoguda per la Generaltat de Catalunya,
comissariada pel Grup Enderrock i amb l’aval de l’Institut Català de les Dones
 

Aquest dijous 9 de novembre, a les 19 h, s'inaugura al Palau Robert de Barcelona l'exposició D'ones: (R)evolució de les dones en la música. La mostra, que es pot visitar del 10 de novembre del 2017 al 23 d’abril del 2018 a la Sala 3, l’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del Grup Enderrock i el suport de l’Institut Català de els Dones.

El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició. També hi intervindran la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i la comissària de la mostra, Helena Morén Alegret.

El recorregut pels diversos gèneres musicals, a través de cantants, compositores i instrumentistes, posa de manifest la dimensió, la diversitat i la qualitat de la música amb veu de dona als Països Catalans, i també l’aposta que s’ha fet pel talent femení. L’itinerari sonor i visual va des de les cançons de bressol i les folkloristes a la música clàssica, l’òpera i la contemporània, passant per les músiques populars i d'arrel, la poesia, la cançó d'autora, el jazz i el blues, el rock i el punk, el pop i les músiques urbanes. En total, s’hi podran escoltar i visionar un miler de cançons als selectors de cadascun dels àmbits estilístics de l’exposició; deu espais on el visitant podrà descobrir un paisatge sonor original i inèdit amb les dates més significatives de la histò ;ria de la música catalana en clau femenina.

Per complementar l’exposició s’ha editat un número especial de la revista musical Enderrock en format de catàleg, que amplia els continguts amb un recull de testimonis i entrevistes a través de reportatges i converses. A més, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, s’ha publicat el cinquè àlbum de la col·lecció Dones i cançons: Serem cinc-centes, serem mil (EDR Discos, 2017), un tast de la banda sonora de veus femenines emergents i actuals, que es distribueix amb la revista Enderrock, núm. 267 (novembre 2017).

Inauguració de l'exposició D'ones: (R)evolució de les dones en la música

Dia: dijous 9 de novembre
Hora: 19 h.
Lloc: Palau Robert. Pg. de Gràcia, 107. Barcelonas

Més informació: 93 237 08 05

D'acord amb la LSSICE, podeu donar-vos de baixa d'aquest butlletí fent clic aqui o enviant un correu electrònic a w...@enderrock.cat amb l'assumpte baixa.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages