Comunicat públic i guia de drets laborals davant la crisi generada arran de la infecció pel COVID-19

1 view
Skip to first unread message

Vicent Company i Sancho

unread,
Mar 12, 2020, 8:02:30 AM3/12/20
to vall...@googlegroups.comDe: COS L'Horta <ho...@sindicatcos.cat>
Enviado: miércoles, 11 de marzo de 2020 11:13 p. m.
Asunto: Comunicat públic i guia de drets laborals davant la crisi generada arran de la infecció pel COVID-19
 

Ací adjuntes us fem arribar tant la Guia de Drets Laborals davant la crisi provocada per la infecció del COVID-19 i el manifest que fem públic amb aquest correu electrònic.
Us n'agrairem la seua difusió.

Si necessiteu alguna cosa, per favor, feu-nos-ho saber. I no ho oblideu... Tot açò ho fem sense cap mena de subvenció, ni cap alliberat. Treball humil per a totes les treballadores i treballadors.


__
LA NOSTRA VIDA NO ÉS UN NEGOCI!
DEFENSA ELS TEUS DRETS
Aquests darrers dies, estem vivint a l’augment de les mesures per la contenció del coronavirus, mesures en la seva majoria que reclamen al conjunt de la població sacrificis personals i col·lectius, i que avui han rebut la seva resposta per part de foment del treball, en forma de la petició de: Un acomiadament lliure (temporal) encobert, en la forma d’ERO’s sense l’avís previ de quinze dies; retirada de l’insignificant augment de la taxa turística; bonificacions fiscals per a les empreses els pròxims temps; reducció de l’impost de societats, i un llarg etcètera de reivindicacions (algunes d’elles històriques) que la patronal està intentant aplicar per la porta del darrere, aprofitant la situació generada pel coronavirus.

Davant de tot això, des de la COS, volem deixar clar que:
• Les mesures en matèria de salut pública per contenir el COVID-19 en cap cas poden suposar una retallada de drets encoberta.
• Cap mesura d’emergència és motiu per al foment de la vulneració dels drets laborals de la classe treballadora.
• No permetrem que les hores no treballades a causa del COVID-19 es facin recuperar als treballadors.
• No permetrem que es forci a avançar els períodes de vacances, per tal de cobrir les hores que no es podran treballar a causa del COVID-19.  Els períodes vacacionals se segueixen regint pel mateix marc normatiu, que fins al dia d’avui.
• Exigim la posada al servei públic de salut tots els recursos sanitaris dels Països Catalans, sigui quina sigui la seva titularitat i sense compensació. Fem una crida a frenar els que pretenen fer negoci amb les nostres vides, també en aquests moments.
• Exigim unes condicions dignes per a totes les persones que treballen als serveis de salut dels Països Catalans, i que s’equipari de manera immediata totes les escales salarials dels serveis de salut. Pas previ a la seva immediata internalització i incorporació al règim de la funció pública: a igual treball, igual salari i iguals drets.


No permetrem que aquesta situació sigui aprofitada per retallar drets ni per a fer negoci amb les nostres vides i la nostra salut. Per tot això des de la Coordinadora Obrera Sindical, ens posem a disposició de les treballadores que vegin vulnerats els seus drets i fem una crida a que s’organitzin per defensar-los!
Si vulneren els teus drets, defensat, organitza’t i lluita!
Si mercadegen amb les nostres vides, ens trobaran de front!


--
Coordinadora Obrera Sindical
Àrea de Comunicació
comunicacio@sindicatcos.cat

Libre de virus. www.avast.com
Manifest.pdf
Guia laboral del coronavirus.pdf
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages