ימי
ההכנה האחרונים
ליום קבלת הנשיאות והמלכות
אבא היקר,
יו"ד שבט בפתח, ועכשיו זה כבר רציני מאוד. בעוד פחות מעשרה ימים נעמוד כולנו מול פני קודשו של אבינו רוענו הרבי מלך המשיח שליט"א, ובשמחה גדולה ובביטול עצום נקבל עלינו מחדש את נשיאותו ומלכותו.
לכן, זה הזמן לעשות חשבון צדק על מצב ההתקשרות בנפשנו – האם הוא פנימי ואמיתי כמו שבאמת נדרש מחסיד? אבל כל ישראל בחזקת כשרות, ובוודאי עושה כל אחד ואחד מהתמימים ואנ"ש כל שביכולתו כדי להשלים (גם מלשון שלימות) את הטעון תיקון.
רציתי במילים הבאות לעורר על נקודה מסויימת מהדבר מלכות של השבוע האחרון – משיחות ש"פ בא תשנ"ב - שם אומר הרבי מלך המשיח שליט"א (לקראת סיום השיחה) דבר מיוחד מאוד בקשר לגאולה האמיתית והשלימה:
הרבי אומר כי עתה זהו "זמן השיא" ("די העכסטע צייט") בנוגע להתגלות וביאת משיח, ומראה כיצד בהרבה ממאורעות העולם ניכר הדבר. ומסביר הרבי, שבביטוי זה ("זמן השיא") יש דבר והיפוכו – מצד אחד זהו זמן שקשור עם מידה וגבול (וזו אחת מההגבלות של העולם שמורכב מזמן ומקום), אך מצד שני זהו זמן השיא שקשור עם למעלה ממדידה והגבלה באופן שאין למעלה הימנו. וממשיך הרבי, שזה מתאים עם התוכן הכללי של הגאולה – שהגבול עצמו נעשה באופן של בלי גבול, כמוסבר בחסידות בהרחבה.
ולכאורה נראה, שאפשר ללמוד משיחה זו מושג על חיבור ההפכים הבלתי-נתפס שנדרש מאתנו בתקופתנו זו:
מצד אחד שרויים אנו, לצערנו הרב, במעמד ומצב של העלם והסתר נוראי ביותר – מצד שבו איננו רואים באור פני מלך חיים במשך למעלה מעשרים שנה; אך מצד שני יחד עם זאת נמצאים אנו על סף הגאולה וישנה כבר גם ההתגלות דמשיח וכו' וכו', והנה הנה באה הגאולה האמיתית והשלימה.
עלינו לזכור שאסור לאף רגש משני רגשות אלו להשכיח ולבטל ח"ו את זולתו. עלינו לחיות מתוך שתי התנועות בעת ובעונה אחת – להרגיש את הצער והמרירות על אריכות הגלות ולזעוק שוב ושוב מקירות הלב "עד מתי?!", אך לא לשכוח להיות שרויים בשמחה גדולה ביותר מכך שתיכף ומיד ממש נראה את מלכנו בהתגלותו המושלמת בגאולה האמיתית והשלימה!
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!
יום ראשון, כ"ז טבת:
כמידי יום ראשון מקורבים רבים ממלאים את בית חיינו במשך כל שעות היום, לביקור ותפלה במקום המקדש. התמימים מצוות "בית חב"ד - 770" מלווים ומדריכים אותם בסיור, תוך כדי שימת דגש מירבי על בשורת הגאולה והגואל ועל האמונה האיתנה שהרבי מלך המשיח שליט"א חי וקיים.
בשעה 22:00 לערך מתחילה התוועדות חגיגת סיום הלכות מילה והתחלת הלכות ברכות הרמב"ם, במרכז 770. במקביל נערכת התוועדות יום הולדת חסידית לת' מיכאל לסטר על גבי בימת ההתוועדויות.
יום שני, כ"ח טבת:
בתור הכנה ליום הבהיר והגדול יו"ד-י"א שבט הבעל"ט שייחול בשבוע הבא, וע"פ הוראת הרבי מלך המשיח שליט"א שכל אחד ואחד ייבחן על החומר שלמד בתקופה האחרונה, מתקיים בסדר חסידות ערב מבחן בעל-פה בחסידות לתלמידי הקבוצה ע"י הנהלת הישיבה. המבחן נערך ב"טאשקענטער שול" שבקומת המרתף של 770, והוא מתמקד בעיקר במספר מאמרים עינויים מהמשך תרס"ו, וכמו כן במספר מאמרים מוגהים של הרבי מלך המשיח שליט"א. צוות הישיבה מביע את התפעלותו משליטת התמימים בחומר הנלמד.
לאחר סדר חסידות ערב מתקיים סדר לקוטי שיחות ענק, שכמידי יום שני מוגרלים במהלכו ספרי קודש רבים ופרסים נוספים בין מאות התמימים המשתתפים. הסדר היום גדוש בתמימים באופן היוצא מגדר הרגיל ובצורה מרשימה במיוחד, כמראה כהכנה ליו"ד שבט. את הסדר מממן, כמידי שבוע, ר' ניסים בוארון, שגם מגיע לשטח ונדהם מעוצמת הלימוד בשיחותיו של הרבי בכמות ובאיכות.
לאחר הסדרים נערכות הלילה שתי התוועדויות חסידיות – בסדר הבא: תחלה נערכת ההתוועדות הקבעוה בפינה הצפונית מזרחית, שכמידי שבוע נפתחת בלימוד קטעים מתוך הספר "בשורת הגאולה", וממשיכה בסיפורי מופתים ודברי חיזוק בקשר לאמונה ברבי מלך המשיח שליט"א למרות הנסיון האחרון.
לאחר מכן נערכת התוועדות חסידים סוערת ומלאת תוכן חסידי עם המשפיע האהוב הרב עופר מיודובניק - שהגיע מאה"ק במיוחד ע"מ להתוועד עם התמימים. ההתוועדות הלילה היא ההתוועדות האחרונה בסדרת ההתוועדויות שהחלו בליל שבת קודש האחרון, והיא חותמת את כולם בהצלחה רבה ומופלגה. ההתוועדות מסתיימת בסביבות השעה 3:00 לפנות בוקר.
יום שלישי, כ"ט טבת:
היום זהו ערב ראש חודש שבט, וכל תמים משתדל "לתפוס את עצמו" ולעלות יותר ויותר על דרך המלך – להוסיף חיזוק בהתקשרות לרבי מלך המשיח שליט"א ובקיום הוראותיו הקדושות, כהכנה לתאריך הגדול הקרב ובא בעוד ימים מספר בלבד. בכל שעות היום והימים הבאים ניתן להבחין בתמימים ואנ"ש רבים ההוגים במאמרי ה"באתי לגני" השונים, כשדגש מרכזי ניתן כמובן על מאמר קבלת הנשיאות מתשי"א, וכן על המאמרים השייכים לשנה זו במיוחד – משנת תשט"ו ותשל"ה.
לאחר תפלת מנחה דופק המשגיח הרב יקותיאל מנחם ראפ על בימת הקריאה, ואומר יחד עם כל הציבור מספר פרקי תהלים לשמירה והגנה על עם ישראל בכל מקום שהם. התעוררות מיוחדת נכרת היום בקהל באמירת התהלים, בעקבות המאורעות שמתרחשים באירופה בכלל ובמדינת צרפת בפרט.
יום רביעי, ר"ח שבט:
היום זהו ראש חודש שבט – חודש האחד עשר שקשור עם תאריך האחד עשר שבו – הוא יום קבלת הנשיאות של הרבי מלך המשיח שליט"א – נשיא דור השביעי דור הגאולה, ואם בכל ראש חודש מתעורר ומתגלה ה"ניצוץ משיח" שנמצא בכל אחד ואחד מישראל (כדברי הרבי בדבר מלכות תולדות תשנ"ב), הרי שבראש חודש הנוכחי הרי זה על אחת כמה וכמה!
היום זהו היום הראשון למבצע ההכנה ליו"ד-י"א שבט שמאורגן על ידי "את"ה המרכזי" בכל ישיבות תומכי תמימים ליובאוויטש ברחבי תבל, במהלכו מקדישים התמימים מידי יום מחשבה דיבור ומעשה מיוחדים לזירוז הגאולה. לצורך זה נמכרת במשך היום חוברת מיוחדת המרכזת את כל התוכן האמור.
בתפלת מנחה במניין הרבי מלך המשיח שליט"א אי אפשר להתעלם מנוכחותם הבולטת של כתת ילדים ממוסד "אהלי תורה", שנוכחים היום בתפלה זה היום השלישי ברציפות! מסתבר שהמלמד ר' וועלוול קראפ מביא את הילדים לתפלת מנחה ב-770 בכל תאריך חב"די מיוחד – שלשום (כ"ח טבת) הי' זה יום ההולדת של אם המלכות - הרבנית חנה ע"ה, אתמול (כ"ט טבת) הי' זה יום היאצ"ט של סבו של הרבי מלך המשיח שליט"א - ר' ברוך שניאור שניאורסון ע"ה, והיום זה פשוט ראש חודש...
בלילה מתקיימות התוועדויות חסידים רבות בכל רחבי 770 – בהתאם להוראתו הק' של הרבי בדבר מלכות של השבוע שעבר (ש"פ וארא תשנ"ב) להתוועד בראש חודש שבט: במרכז 770 נערכת חגיגת סיום הלכות ברכות ברמב"ם, בזאל הקטן נערכת התוועדות (באידיש) לתלמידי הישיבה עם המשפיע הרב פנחס קארף, בקדמת 770 מתקיימת התוועדות יום הולדת לת' יוסף יהודה הכהן ריבק, ובבית א' מאנ"ש מתקיימת התוועדות יום הולדת לתמימים מנחם מענדל כהן ולוי יצחק כוחונובסקי.
כולם יושבים ומתוועדים עד לשעות הקטנות של הלילה על משמעותו המיוחדת של תאריך זה – יום שבו תרגם משה רבינו ע"ה את התורה לשבעים לשון שזהו עניין של הפצת המעיינות חוצה (כמבואר בריבוי שיחות ומאמרים), ועשרה ימים קודם החג.
יום חמישי, ב' שבט:
במשך שעות היום ניתן להבחין בראשוני האורחים שבאו מאה"ק ומרחבי העולם לשהות במחיצתו של הרבי מלך המשיח שליט"א ביום קבלת הנישאות והמלכות יו"ד-י"א שבט ובימים הסמוכים אליו, מהם תמימים רבים וכן כמה וכמה מאנ"ש, שחלקם הם הורים לתמימים השוהים בבית חיינו, השמחים להפגש עמם שוב במקום הקדוש ביותר בעולם.
כמידי ליל שישי מתקיים הערב שיעור גאולה ומשיח עיוני ומיוחד מפי הרב פנחס ברוך סטזגובסקי מקרית גת, בנושא: פקיחת העיניים והשליחות האחת והיחידה שנדרשת עתה.
לאחר השיעור המיוחד מתיישבים התמימים להתוועדות אחדות מיוחדת על גבי בימת ההתוועדויות, ומתוועדים בצוותא מתוך קירוב לבבות ואהבת אחים אמיתית.
יום שישי, ג' שבט:
בסדר חסידות בוקר מתקיים שיעור מיוחד בשיחת הדבר מלכות השבועי – משיחות שבת פרשת בא תשנ"ב - בה מסביר הרבי מלך המשיח שליט"א בהרחבה כיצד בדורנו זה - הדור התשיעי מהבעש"ט - נפעל בנשיא הדור ה"אתפריעו ואתגליין מיני' כל נהורין" בצורה מושלמת לגמרי, ולא שייכת בו ח"ו וח"ו הסתלקות הנשמה מן הגוף או מצב של "הדיבור הוא בגלות".
לאחר תפלת שחרית יוצאים התמימים לכבוש את העולם ולהאירו באור הגאולה. מאות התמימים מתפרסים למבצע תפלין וכו' בהיקף אדיר בכל רחבי העיר והמדינה, ומכינים את היהודים שפוגשים לקבלת פני משיח צדקנו בפועל ממש וליום הגדול יו"ד-י"א שבט בכל הפרטים.
לקראת כניסת השבת מזדרזים כולם להגיע לבית חיינו – על מנת לקבל את השבת בבית המקדש העיקרי של זמן הגלות, שהוא תמורת המקדש שבירושלים.
ליל שבת קודש, ד' שבט:
גוט שבת! את תפלת קבלת שבת מתפללים כולם מתוך התלהבות וחיות חסידית היוצאת מגדר הרגיל, כשהאורחים שהגיעו בימים האחרונים מרחבי תבל לשהות במחיצת המלך גורמים לכך בצורה משמעותית. את חציו הראשון של הפזמון "לכה דודי" מנגנים בניגון שמחה מסויים שמקפיץ את השמחה לגבהים מדהימים, וב"לא תבושי" מחליפים את המנגינה למניגנת ה"יחי".
לאחר סיום הפזמון ממשיך הקהל הגדול והרב, זקנים עם נערים, לשיר מול פני הקודש את שירת האמונה הפנימית העצמית והנצחית "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד" במשך דקות ארוכות. אין מילים בקולמוסי לתאר את האווירה המיוחדת ששוררת ב-770 באותם רגעים – נגד כולם נצבת מטרה אחת ויחידה שעלי' לא מתפשרים: לראות ברגע זה ממש בהתגלותו המלאה והמשולמת של הרבי מלך המשיח שליט"א ללא שום דיחויים!!!
לאחר סיום התפלה מכריז הגבאי ר' זלמן ליפסקער על התוועדויות ה"שלום זכר" שיתקיימו למזל"ט בבתי אנ"ש במשך הלילה, כשהתוועדות ה"שלום זכר" של ר' עמוס כהן לרגל הולדת בנו נערכת במקום וזמן מרכזיים עד מאוד – מיד לאחר התפלה במרכזו של בית משיח - 770...
יום השבת קודש, פרשת בא:
השבת זוהי השבת שממנה מתברך יו"ד שבט, ולכן, בהתאם למנהגי יום ההילולא, נהוג, שכל אחד עולה לתורה בשבת זו. בעקבות זאת, החל משעות הבוקר המוקדמות הופך בית הכנסת ובית המדרש 770 להיות מלא, גדוש, ועמוס עד למאוד, במאות (!) קריאות התורה, במשך כל שעות היום.
לקריאת התורה בתפלת שחרית במניין הרבי מלך המשיח שליט"א עולים לתורה מספר חתנים, הזוכים לממטרי שקיות ממתקים (כשהילדים מלקטים אותם בזריזות מהרצפה ומהאוויר).
לאחר סיום התפלה מודיע הגבאי על שעת התחלת ההתוועדות קודש של הרבי מלך המשיח שליט"א – שנקבעת, כמידי שבת בשבתו, לשעה 13:30.
מיד לאחר ריקודי ה"יחי" הסוערים (שנערכים, כבסיום כל תפלה, בקדמת בית הכנסת), נפתחות חיש מהר עשרות רבות של התוועדויות חסידים רבות בכל רחבי 770 - בהתאם להוראתו של הרבי להתוועד בשבת שקודם יו"ד שבט. מבין ההתוועדויות בולטת התוועדות החתן - שהקים את בית חב"ד פאנמה - הת' מרדכי כהן שמתחתן השבוע בשעטומ"צ בארה"ק, וכן התוועדות חתן הבר-מצוה הת' יוסף יצחק הלפרן שבא במיוחד מארה"ק לחגוג את היום הגדול בחייו במחיצת המלך, שבמהלכה מתוועד אביו הרב שלמה הלפרן – רב קהילת חב"ד תל אביב.
מספר דקות לפני השעה היעודה נעמד הקהל ופוצח בשירת "יחי" עוצמתית, ומתוך התלהבות מהולה בחרדת קודש מקבל את כניסת הרבי מלך המשיח שליט"א להתוועדות. השירה נמשכת עוד מספר דקות לאחר תחלת ההתוועדות, עד שבשעה 13:32 מוזג המשב"ק ר' מנחם נחום גערליצקי את היין לגביע ומגישו לפני הרבי.
את שיחות התוועדות ש"פ בא תשנ"ב לא זכינו לשמוע באוזנינו הגשמיות, אך למרות הצער והתמיהה שבדבר נורא זה מצליחה לגרוע באמונת החסידים בהתגלותו הקרובה של הרבי תיכף ומיד ממש. במהלך ההתוועדות לומדים רבים את ה"הנחה" מהתוועדות ש"פ בא האחרונה לעת-עתה ששמענו מפי קודשו של הרבי, בה מדובר דברים נוראים על התגלות עצמותו ומהותו ית' בגוף גשמי ללא כל מניעות ועיכובים, בעוה"ז התחתון דוקא. כמו כן יש בשיחה זו ביטויים מיוחדים על יום ההילולא יו"ד שבט, ועל ההוספה שנדרשת מכאו"א מהחסידים בדיבור דברי התורה והחסידות של בעל ההילולא בפה דוקא.
תפילת מנחה מתחילה בשעה 16:15, כשמיד לאחרי' מתקיים סדר ניגונים רבתי וחזרת דא"ח בע"פ במערב 770. תפלת מעריב מתקיימת במועד צאת השבת (בשעה 17:47), כשמיד לאחרי' מוקרנים מראות קודש ממלכנו משיחנו, ובראשם ובתחלתם ווידאו מעידוד שירת "יחי" לאחר תפלת מעריב בשבוע זה בשנת תשנ"ג.