Сравнение на MAG250 и MAG200

575 views
Skip to first unread message

TiVi

unread,
Apr 3, 2013, 12:59:52 PM4/3/13
to

Функционално двете устройства са еквивалентни - имат еднакви възможности и еднакъв интерфейс. И двете устройства подържат телевизия в HD формат през HDMI кабел, както и всички функции на платформата (таймшифт, запис и др.).

Основни недостатъци на MAG200 спрямо MAG250:

- MAG200 има по слаб процесор и по-малко памет, затова реагира на командите с малко по-голямо закъснение. Това не създава съществено неудобство, тъй-като времезакъснението е пренебрежимо малко (части от секундата).

- MAG200 е с максимална резолюция 1080i, докато MAG250 е 1080p. Това не създава проблем при гледане на телевизия, тъй-като всички HD телевизии са максимум 1080i, но не могат да се гледат файлове, свалени от Интернет, които са с резолюция 1080p (накъсват). Няма проблем с файлове с резолюция 720p.

- MAG200 не поддържа DTS звук (засега). Отново, това е от значение само за някои файлове, свалени от Интернет. Телевизиите не са с DTS, а с Dolby Digital звук, който напълно се поддържа от устройството (вкл. и на оптичния му изход)

- резолюцията на интерфейса на MAG200 е по-малка и буквите в менютата са по-големи. Практическият недостатък от това е, че в програмата на телевизията се побират по-малко букви на един ред, съответно по-малка част от описанието е видима. Това се отразява на сравнително малка част от описанията, тъй-като те не са особено дълги така или иначе. Но пък за телевизори с екран под 27" това е плюс, тъй-като иначе буквите стават прекалено малки и се четат трудно.

- корпусът на MAG200 е значително по-голям, за да побере часовника, бутоните и слот за декодираща карта (TiVi.bg не използва декодираща карта), както и всички кабелни гнезда на гърба (SCART, S-video, component video и др.).

- има ограничение на максималната скорост на видеопотока на 15 мегабита в секунда. Това не се отразява на HD телевизиите в България, тъй-като всички те са с по-нисък битрейт, но например във Великобритания Sky Sports HD е с битрейт 20 мегабита. Някои файлове в Интернет са с по-висок битрейт, но те обикновено са Full HD и не могат да се гледат с MAG200 заради ограничението на резолюцията до 1080i


Предимства на MAG200 спрямо MAG250

- MAG200 е по-удобен за връзка с по-стари модели телевизори, тъй-като разполага с повече видове и начини за аналогова връзка: SCART, S-video, CVBS ("чинч" куплунг за композитно видео и стерео аудио - жълто, червено, бяло), компонентно видео ("чинч" за телевизори, подържащи прогресивен видеосигнал - последното поколение кинескопни телевизори и по-старите HD телевизори и монитори - червено, синьо, зелено). При използване на SCART, телевизорът автоматично се превключва към съответния видео изход, както и между режими 4:3 и 16:9. S-video постига по-високо качество от CVBS поради отделянето на синхро-импулсите в отделен кабел. Компонентното видео постига възможно най-доброто качество на аналогова връзка между устройство и телевизор, тъй-като разделя отделните цветове в отделен кабел (може да се използва и за HD). MAG250 разполага само с CVBS (чинч) кабел.

- MAG200 има дисплей с часовник, който показва избрания телевизионен канал. Има също бутони за включване, управление на звука и смяна на телевизионния канал.

Интерфейсни гнезда (заден панел) на MAG200:


Преден панел на MAG200:Преден и заден панел на MAG250:MAG250 върху MAG200:


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages