Pengalaman Menderma Plasma Darah Di Pusat Darah Negara

37 views
Skip to first unread message

tipswanita

unread,
Sep 18, 2012, 1:44:37 PM9/18/12
to tipsw...@googlegroups.com
Pengalaman Menderma Plasma Darah Di Pusat Darah Negara

Baca ini di Facebook dan Internet

http://goo.gl/PFfcu

http://derma-darah-malaysia.blogspot.com/2012/09/pengalaman-menderma-plasma-darah-di.html

https://www.facebook.com/notes/kempen-derma-darah-kepada-rakyat-malaysia/pengalaman-menderma-plasma-darah/10150998471910771

"Saya takut jarum", ayat yang biasa kita dengar dalam corong radio berkaitan alasan kenapa tidak menderma darah. Namun bagi kami, penderma tetap plasma darah, pengalaman menderma darah itu indah dan memuaskan hati dan jiwa.

Pengalaman dan gambar telah banyak kami kongsikan tentang pengalaman kami dalam pendermaan darah dan plasma darah.  Kami mahu teruskan perkongsian pengalaman kami di Blog di Facebook Page Kempen Derma Darah Untuk Rakyat Malaysia di

http://www.facebook.com/Kempen.Derma.Darah

Laman Facebook Kempen Derma Darah Untuk Rakyat Malaysa ini adalah diuruskan secara sukarela oleh kami yang juga adalah sukarelawan pendermaan plasma darah, Ini adalah usaha kami sendiri untuk kongsikan pengalaman menderma plasma darah. Dengan pengkongsian ia bertujuan untuk menarik lagi ramai rakan-rakan dalam Facebook dan pengguna Internet Malaysia, turut bersama kami dalam usaha sukarela menderma darah dan plasma darah.

Ia tiada kaitan dengan Pusat Darah Negara atau mana-mana pihak rasmi kerajaan. Kami menggalakkan anda semua untuk juga "Like" laman Facebook Page Pusat Darah Negara Pusat Darah Negara untuk jadual rasmi unit bergerak.

https://www.facebook.com/pages/Pusat-Darah-Negara/110441742359085

Dan juga Like Page Facebook Place untuk Pusat Darah Negara

https://www.facebook.com/pages/Pusat-Darah-Negara-KL/149484218432889

Bagi Page Facebook Place diatas, sila buat pilihan "Add To Map" bagi membolehkan anda merujuk ia semula dalam "Add Place" Facebook untuk telepon bimbit seperti Android.

Tahukah anda, bagi kami penderma tetap plasma darah, ada antara kami secara rela tidak lagi mahu dibius. Sebenarnya sakit dicucuk jarum hanya perasaan sahaja. Oleh kerana kerap menderma plasma darah, ia sudah menjadi biasa bagi kami. :-)

Anda akan tetap kena bius setempat kerana itu tatacara pendermaan.

Namun anda boleh meminta tidak dibius. Kenapa ? Susah mahu hendak dijelaskan sebab sama ada bius atau tidak sama sahaja rasa bagi kami, sakit itu sekejap sangat dan kami

Kami sudah tidak takut jarum. Anda juga tidak perlu untuk takut kepada jarum. Jom derma darah .....

Baca lanjut pengalaman kami di Blog Kempen Derma Darah Untuk rakyat Malaysia dan lihat sendiri gambar-gambar proses pendermaan darah dan plasma darah.

http://derma-darah-malaysia.blogspot.com/
sop-derma-darah-pdn-kecil.png
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages