Lycos.co.uk

21 views
Skip to first unread message

Foxfan

unread,
Jan 24, 2008, 2:14:00 AM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
There was some planned maintenance on this mail system set for 22nd
January 08. However, before then and subsequently, I cannot retrieve
mail from any of my @lycos.co.uk accounts.

The error returned is "Sending of password did not succeed. Mail
server localhost responded: Comms error from xx...@lycos.co.uk"

Any ideas or suggestions. Nothing has been changed by me on my system
since this thing last worked properly.

Christopher Clifton

unread,
Jan 24, 2008, 2:27:30 AM1/24/08
to thunderbird-we...@googlegroups.com
Sounds as though Lycos's maintenance may have changed something and
broken the extension. If so, nothing you can do until an updated version
of the extension becomes available.

--


draz

unread,
Jan 24, 2008, 5:00:12 AM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
I'm having the same problem. Lycos stopped working on 22 Jan after the
update.

I noticed you can no longer access lycos email via http on
http://webdav.lycos.co.uk/httpmail.asp

You have to use http://f007.mail.lycos.co.uk/ and its very slow now.

Ansgar Dünnebacke

unread,
Jan 24, 2008, 7:41:48 AM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
Hi!
Im using Thunderbird 2.0.0.9 - WebMail 1.3.1 - WebMail Lycos 1.2.3
mein OS ist Windows XP SP2 home,
and ive got permanently an error while receiving new mails from Lycos:

"Warning
Error while sending the password. The mail-Server localhost replied:
Comms Error from adx....@lycos.de"

Then it asks for my password.

But at the webpage lycos.de i can login with my password!
Please help! There are some other german people having this error!
Thanks Ansgar

Rafael

unread,
Jan 24, 2008, 9:19:32 AM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
Same problem here. After 22 Jan no Lycos email from within TB.

Christopher Clifton

unread,
Jan 24, 2008, 9:28:45 AM1/24/08
to thunderbird-we...@googlegroups.com
Certainly looks very much like what I suspected when I answered the
first post on this subject. The maintenance that Lycos has just done has
changed something in the web interface and broken the webmail extension
for Lycos. With so many people having the same problem, it's almost
certain that it's something that Lycos has done, rather than that so
many people have all developed the same error in their systems at the
same time. No doubt, if Lycos have changed their web site, a new version
of the extension will be released soon.

Rafael wrote:
> Same problem here. After 22 Jan no Lycos email from within TB.
>
> >
>
>
>

--


Webmail Author

unread,
Jan 24, 2008, 1:34:42 PM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
The last time Lycos did an update to took a few days before they
remembered to switch the webdav access back on.

gw

unread,
Jan 24, 2008, 5:32:38 PM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
Don't know if that helps, but I encountered the same problems with my
lycos.de account.

I changed the server from localhost to pop.lycos.[you should add your
extension here] - now it works! :-)

adricha...@googlemail.com

unread,
Jan 24, 2008, 5:48:00 PM1/24/08
to Thunderbird Webmail Extension
Hi - having the same problem with different accounts on 2 machines at
home. I've tried changing the server to pop.lycos.co.uk but I still
get the same error.-)

Foxfan

unread,
Jan 25, 2008, 8:18:30 AM1/25/08
to Thunderbird Webmail Extension
Nor can I make it work! I've tried pop and pop3, but these just
deliver different error messages. I can't quite work out how this
would work with webmail and localhost requirements - unless lycos.de
is like my old Yahoo.co.uk account (from 2003), which allowed direct
access from an email client before it was "improved" away, but which
still does for my original account.

On Jan 24, 10:48 pm, "adrichardso...@googlemail.com"

Webmail Author

unread,
Jan 26, 2008, 3:30:21 PM1/26/08
to Thunderbird Webmail Extension
Last time it took a few days before someone at Lycos noticed the
problem

http://forum.lycos.co.uk/showthread.php?t=13449


Foxfan

unread,
Jan 30, 2008, 5:45:24 AM1/30/08
to Thunderbird Webmail Extension
Today (Wednesday 30th January 08) this worked on ONE of my Lycos.co.uk
accounts for a short while before it reverted to the Comms error.
There were some error messages about not being able to DEL messages.
But for now, it's broke again.

Webmail Author

unread,
Jan 30, 2008, 2:38:02 PM1/30/08
to Thunderbird Webmail Extension
The extension is now logging in but server is still in trouble

def...@hotpop.com

unread,
Jan 30, 2008, 3:08:30 PM1/30/08
to thunderbird-we...@googlegroups.com
Webmail Author wrote:
> The extension is now logging in but server is still in trouble

I managed to use Thunderbird to connect yesterday but today it fails again.

At least Lycos seem to b trying to get it working.

draz

unread,
Jan 31, 2008, 5:51:41 AM1/31/08
to Thunderbird Webmail Extension


def...@HotPOP.com wrote:
> Webmail Author wrote:
> > The extension is now logging in but server is still in trouble


Now I'm sure what is happening. If you have mail the Lycos webmail
extension logs on and downloads it correctly. If your Lycos mailbox
is
empty, the extension reports a comms error.

Sending the password did not succeed. Mail server localhost responded:
Comms Error from ******@lycos.co.uk

draz

unread,
Jan 31, 2008, 6:56:49 AM1/31/08
to Thunderbird Webmail Extension
PS

I retract this completely. I now have no new messages and it is
working perfectly

so much for my previous tests :(

Foxfan

unread,
Jan 31, 2008, 7:03:54 AM1/31/08
to Thunderbird Webmail Extension
You seem to be right about empty mailboxes on Lycos, as mine worked OK
when I sent myself some. However, I still find the problem is
intermittent i.e. I don't have any mail in Lycos, but push the button
once and it's "no new messages on the server". Do it again and
suddenly it's "Comms error" time. Maybe this is happening
simultaneously with a fix being applied to the Lycos mailserver.
However, it does look as if it's getting back together (though I'd
like to know what was wrong!)

On Jan 31, 11:56 am, draz <def...@hotpop.com> wrote:
> draz wrote:
> > def...@HotPOP.com wrote:
> > > Webmail Author wrote:
> > > > The extension is now logging in but server is still in trouble
>
> > Now I'm sure what is happening. If you have mail the Lycos webmail
> > extension logs on and downloads it correctly. If your Lycos mailbox
> > is
> > empty, the extension reports a comms error.
>
> > Sending the password did not succeed. Mail server localhost responded:
> > Comms Error from ***...@lycos.co.uk

clive

unread,
Feb 3, 2008, 9:28:35 AM2/3/08
to Thunderbird Webmail Extension


has anybody manged to get this working?. i've not been able to access
lycos.co.uk since around 17/01, i'm always getting the comms error.
i've not managed a successful attempt in 16 days. i tried with outlook
on my work laptop and it seems to work now and again, sometimes when
it keeps prompting me over and over for the password it downloads the
messages anyway. access via the web is ok, but this is not much use
to me since i have all my messages stored locally in thunderbird since
2005. :-/

i tried sending messages to three different help addresses, and not
got a single response except for one automated response in german.
maybe i should just cut my losses and start using gmail...

Webmail Author

unread,
Feb 3, 2008, 3:31:05 PM2/3/08
to Thunderbird Webmail Extension
It's working for me, do you have the error console message

draz

unread,
Feb 4, 2008, 7:45:46 AM2/4/08
to Thunderbird Webmail Extension


clive wrote:
> has anybody manged to get this working?. i've not been able to access
> lycos.co.uk since around 17/01, i'm always getting the comms error.

In my case it only works around 5% of the time. I get the password
error along with

The STAT command did not succeed. Error getting message number and
sizes. Mail server localhost responded: Comms Error from
****@lycos.co.uk

There are problems at lycos. The forum at

http://forum.lycos.co.uk/showthread.php?t=13449

Now has 4 pages of complaints, so its not the webmail extension that
has the problem

Draz
Message has been deleted

Rafael

unread,
Feb 5, 2008, 12:47:02 PM2/5/08
to Thunderbird Webmail Extension
Lycos has new site (at least new to me) called Lycos-com. This site
recognizes my Lycos-UK-CO user name but does not let me log on.

Webmail for Lycos downloads old emails at random from my in box (cause
I don't delete em), so its not working 100% but at least no more STAT
com's error messages. It does struggle to log on though.

clive

unread,
Feb 5, 2008, 3:45:42 PM2/5/08
to Thunderbird Webmail Extension


On Feb 3, 8:31 pm, Webmail Author <webmailextens...@gmail.com> wrote:
> It's working for me, do you have the error console message

i posted my error logs but they seem to have vanished?!?. :-/
today i got the STAT error, saying it could not get the number and
size of messages.
but still i've not had a single succesful response since 15/01

this is genuine gross incompetence from lycos....

clive

unread,
Feb 6, 2008, 2:41:12 PM2/6/08
to Thunderbird Webmail Extension

got a response from lycos:
---
We have had problems with the usage of WebDav and LycosInside.
Inbetween, they should have been resolved for most users.
If there is still non-availability, this should be a temporary
incident.

For those times, please login online via our Lycos-Mail-Hompage:

---

it's still not working for me. in fact, now *once* i didn't get any
errors, but it said "there are no new messages on the server", which
is clearly wrong as i'm looking at 14 of them on the web interface,
otherwise it's the same old comms error or STAT error..

i have got it to work with outlook..






clive

unread,
Feb 8, 2008, 3:49:12 PM2/8/08
to Thunderbird Webmail Extension

i think the problem might be with the extension. access seems to be
reasonably reliable with MS outlook, but it still not working at all
with thunderbird. almost always i'm getting the STAT error, getting
number and size of messages.

the size of a log is 600K, and it all looks fine (i can see that it is
finding my list of folders and whatnot) until the very end when it
shows: 20:37:00--nsLycos.js: notify : Exception : ReferenceError.
Error message: mainObject is not defined 385

is there anything i can do to get it working???


<D:response>
<D:href>http://webdav.lycos.co.uk/xxxxxx/folders/inbox/MSG16559</
D:href>
<D:propstat>
<D:prop>
<D:isfolder>0</D:isfolder>
<hm:read>0</hm:read>
<m:hasattachment>0</m:hasattachment>
<m:to>xxx...@lycos.co.uk</m:to>
<m:from>Game Mobile game....@gamemobile.co.uk </m:from>
<m:subject>All the best mobile games reviews</m:subject>
<m:date>2008-02-08T19:21:51</m:date>
<D:getcontentlength>4797</D:getcontentlength>
</D:prop>
<D:status>HTTP/1.1 200 OK</D:status>
</D:propstat>
</D:response>
.
.
.
20:37:00--nsLycos.js - mailBoxOnloadHandler - download complet e-
starting delay
20:37:00--nsLycos.js - mailBoxOnloadHandler - END
20:37:00--HttpComms3.js - callback - END
20:37:00--nsLycos.js - notify - START
20:37:00--nsLycos.js: notify : Exception : ReferenceError.
Error message: mainObject is not defined
385
20:37:00--nsLycos.js - serverComms - START
20:37:00--nsLycos.js - serverComms msg -ERR negative vibes from
xxx...@lycos.co.uk
20:37:00--nsLycos.js - serverComms sent count: 51 msg length: 51
20:37:00--nsLycos.js - serverComms - END

clive

unread,
Feb 8, 2008, 3:49:33 PM2/8/08
to Thunderbird Webmail Extension

i think the problem might be with the extension. access seems to be
reasonably reliable with MS outlook, but it still not working at all
with thunderbird. almost always i'm getting the STAT error, getting
number and size of messages.

Webmail Author

unread,
Feb 8, 2008, 4:59:24 PM2/8/08
to Thunderbird Webmail Extension
Lycos still appears to be a bit shaky but that's not causing your
problem, can you try the version below


http://groups.google.com/group/thunderbird-webmail-extension/web/lycos-1-2-4b1.zip


PS
Did you do what I recommended
Message has been deleted

clive

unread,
Feb 12, 2008, 5:23:56 PM2/12/08
to Thunderbird Webmail Extension

i've tried the 1.24b1 version of the extension, and did what you
recommended in the email. i was able to get my mail downloaded via
thunderbird. i went back and tried version 1.23 and that still does
not work. i've only tried a couple of times with 1.24b1 but it worked
both times without that STAT error (mainObject not defined in the
logs).


On Feb 8, 9:59 pm, Webmail Author <webmailextens...@gmail.com> wrote:
> Lycos still appears to be a bit shaky but that's not causing your
> problem, can you try the version below
>
> http://groups.google.com/group/thunderbird-webmail-extension/web/lyco...

clive

unread,
Feb 12, 2008, 5:43:09 PM2/12/08
to Thunderbird Webmail Extension

i've noticed that although that extension seems to be allowing me to
download all the headers correctly, some messages are not downloading
correctly, it seems all the information is lost (from, to, subject,
etc.) as well as the body of the text.

Webmail Author

unread,
Feb 13, 2008, 4:28:35 PM2/13/08
to Thunderbird Webmail Extension
Do you have a log

clive

unread,
Feb 13, 2008, 5:39:33 PM2/13/08
to Thunderbird Webmail Extension

this may be the log in question. i don't get an actual comms error
though. it doesn't happen with every message, it happened twice
yesterday and once earlier today. the latest attempt, all six of
messages downloaded ok.


19:22:14--HttpComms3.js - otherData - END
19:22:14--HttpComms3.js - send - END
19:22:14--nsLycos.js - logIN - END true
19:22:15--HttpComms3.js - callback - START
19:22:15--HttpComms3.js - callback :

19:22:15--commd.js - callback - status :200
19:22:15--HttpComms3.js - callback - checking for cookies
19:22:15--HttpComms3.js - callback - no cookies found
19:22:15--HttpComms3.js - callback - Checking for Bounce
19:22:15--HttpComms3.js - clear - START
19:22:15--HttpComms3.js - clear - END
19:22:15--nsLycos.js - loginOnloadHandler - START
19:22:15--nsLycos.js - loginOnloadHandler : 0
19:22:15--nsLycos - loginOnloadHandler - status :200
19:22:15--nsLycos.js: loginHandler : Exception : TypeError.
Error message: szResponse.match(kLycosFolder) has no properties
185
19:22:15--nsLycos.js - serverComms - START
19:22:15--nsLycos.js - serverComms msg -ERR Comms Error from
xxx...@lycos.co.uk
19:22:15--nsLycos.js - serverComms sent count: 48 msg length: 48
19:22:15--nsLycos.js - serverComms - END
19:22:15--HttpComms3.js - callback - END



On Feb 13, 9:28 pm, Webmail Author <webmailextens...@gmail.com> wrote:
> Do you have a log
>

Webmail Author

unread,
Feb 15, 2008, 4:19:21 PM2/15/08
to Thunderbird Webmail Extension
Still looks like a server problem


On Feb 13, 10:39 pm, clive <clive.mcc...@gmail.com> wrote:
> this may be the log in question.    i don't get an actual comms error
> though.    it doesn't happen with every message, it happened twice
> yesterday and once earlier today.  the latest attempt, all six of
> messages downloaded ok.
>
> 19:22:14--HttpComms3.js - otherData - END
> 19:22:14--HttpComms3.js - send - END
> 19:22:14--nsLycos.js - logIN - END true
> 19:22:15--HttpComms3.js - callback - START
> 19:22:15--HttpComms3.js - callback :
>
> 19:22:15--commd.js - callback - status :200
> 19:22:15--HttpComms3.js - callback - checking for cookies
> 19:22:15--HttpComms3.js - callback - no cookies found
> 19:22:15--HttpComms3.js - callback - Checking for Bounce
> 19:22:15--HttpComms3.js - clear - START
> 19:22:15--HttpComms3.js - clear - END
> 19:22:15--nsLycos.js - loginOnloadHandler - START
> 19:22:15--nsLycos.js - loginOnloadHandler : 0
> 19:22:15--nsLycos - loginOnloadHandler - status :200
> 19:22:15--nsLycos.js: loginHandler : Exception : TypeError.
> Error message: szResponse.match(kLycosFolder) has no properties
> 185
> 19:22:15--nsLycos.js - serverComms - START
> 19:22:15--nsLycos.js - serverComms msg -ERR Comms Error from
> xxxx...@lycos.co.uk

clive

unread,
Feb 19, 2008, 5:56:38 PM2/19/08
to Thunderbird Webmail Extension

access still seems fairly ropey, but sometimes when it does download
the headers, when i try to read/download a message it just deletes it
completely without showing it to me. it's doing this pretty
regularly. it's only deleting it from thunderbird when i try to read
it, but the message remains on the server. nothing is written to the
webmail logs.

here's the end of log:

22:46:23--nsLycos.js - getMessageSizes - START
22:46:23--nsLycos.js - getMessageSizes - getting sizes
22:46:23--nsLycos.js - getMessageSizes - END
22:46:23--nsLycos.js - processSizes - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms msg +OK 2 Messages
22:46:23--nsLycos.js - serverComms sent count: 16 msg length: 16
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms msg 1 8051
22:46:23--nsLycos.js - serverComms sent count: 8 msg length: 8
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms msg 2 1715
22:46:23--nsLycos.js - serverComms sent count: 8 msg length: 8
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms msg .
22:46:23--nsLycos.js - serverComms sent count: 3 msg length: 3
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:23--nsLycos.js - processSizes - END
22:46:23--nsLycos.js - getMessageIDs - START
22:46:23--nsLycos.js - getMessageIDs - END
22:46:23--nsLycos.js - processIDS - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:23--nsLycos.js - serverComms msg +OK 2 Messages
22:46:23--nsLycos.js - serverComms sent count: 16 msg length: 16
22:46:23--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:23--nsLycos.js - getMessageIDs - Email URL :
http://webdav.lycos.co.uk/xxxxxxx/folders/inbox/MSG16593
22:46:23--nsLycos.js - getMessageIDs - IDS : MSG16593
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:24--nsLycos.js - serverComms msg 1 MSG16593
22:46:24--nsLycos.js - serverComms sent count: 12 msg length: 12
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:24--nsLycos.js - getMessageIDs - Email URL :
http://webdav.lycos.co.uk/xxxxxxx/folders/inbox/MSG16610
22:46:24--nsLycos.js - getMessageIDs - IDS : MSG16610
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:24--nsLycos.js - serverComms msg 2 MSG16610
22:46:24--nsLycos.js - serverComms sent count: 12 msg length: 12
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:24--nsLycos.js - serverComms msg .
22:46:24--nsLycos.js - serverComms sent count: 3 msg length: 3
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:24--nsLycos.js - processIDS - END
22:46:24--nsLycos.js - getHeaders - START
22:46:24--nsLycos.js - getHeaders - id 2
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:24--nsLycos.js - serverComms msg +OK 242
X-WebMail: true
X-JunkFolder: false
To: xxx...@lycos.co.uk
From: order-...@amazon.co.uk
Subject: Al Di Meola - Speak a Volcano has been dispatched
Date: Tue, 19 Feb 2008 23:43:48 GMT

.
22:46:24--nsLycos.js - serverComms sent count: 251 msg length: 251
22:46:24--nsLycos.js - serverComms - END
22:46:24--nsLycos.js - getHeaders - END
22:46:25--nsLycos.js - logOUT - START
22:46:25--nsLycos.js - serverComms - START
22:46:25--nsLycos.js - serverComms msg +OK Your Out
22:46:25--nsLycos.js - serverComms sent count: 14 msg length: 14
22:46:25--nsLycos.js - serverComms - END


then i clicked on the amazon message above (msg16610), and it
disappeared, and nothing after that above appears in the logs.


Christopher Clifton

unread,
Feb 20, 2008, 2:02:45 AM2/20/08
to thunderbird-we...@googlegroups.com
Could it be that Thunderbird's junk mail filter is deleting the mails?
If the messages are downloaded and appear in the message list, the
extension has done its work, the rest is up to Thunderbird itself.

--


clive

unread,
Feb 26, 2008, 5:17:19 PM2/26/08
to Thunderbird Webmail Extension

no, i'm sure it's not the junk filter because the message does not go
into junk or deleted messages (which happens on download for me with
other accounts like yahoo and gmail), and may reappear as a new
message again when i try to download the headers. i've just about
given up.. lycos' customer service is beyond a joke, not to mention
their tech staff must be clueless. there's at least 10 problems which
happen at random with no consistency. the only consistent thing is
that it never works 100% correctly. i may try again if there's
another update for the extension..


On Feb 20, 7:02 am, Christopher Clifton <welsh_chris1...@hotmail.com>
wrote:

Webmail Author

unread,
Feb 28, 2008, 4:49:17 PM2/28/08
to Thunderbird Webmail Extension
Have you tried compacting the folder recently, strange things can
happen if the index get corrupted
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages