Vad beror den snabbt ökande brottsligheten på?

6 views
Skip to first unread message

Mats Winther

unread,
Nov 17, 2021, 1:53:46 PM11/17/21
to
Debattörer försöker idag förstå varför just Sverige drabbats så hårt av gängbrottsligheten. Förklaringar man försöker sig på är svag polismakt, ekonomisk ojämlikhet, och kulturella faktorer från hemlandet. Men sådana förklaringsmodeller skymmer det viktigaste, nämligen att invandrare från vissa delar av världen generellt sett har andra genetiska förutsättningar än svenskarna, egenskaper som sällan passar för vårat samhälle. Om man kan ta för sig, så tar man för sig, helt enkelt. Svenska samhället är inte anpassat till den sortens mentalitet, utan förutsätter att medborgarna är solidariska, tror på samhällsprojektet och vill verka för allas bästa. Det är helt okänt i andra delar av världen, där man tänker på sig själv i första hand och sin klan i andra hand.

Hur länge ska vi hålla tyst om detta? Medfödda egenskaper går knappast att korrigera, utan samhället måste anpassas så att det blir mer motståndskraftigt, såsom USA. Där är brottsligheten bland svarta skyhög. Enligt "The U.S. Department of Justice Report" och "FBI Uniform Crime Report" har svarta en överrepresentation av våldsbrottslighet på mellan 700-800%, och för våldtäkt har siffran vissa år stigit till nästan 900% (jämfört med vita). Var tredje svart man hamnar i fängelse (https://www.huffpost.com/entry/racial-disparities-criminal-justice_n_4045144 ). Standardförklaringen är fattigdom, men den är oduglig, eftersom det finns dubbelt så många vita fattiga än svarta. Även om siffrorna normaliseras för ekonomisk status så förblir disproportionen i brottslighet kolossal. Det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera att det finns genetiska skillnader. Endast med den insikten kan vi bättre förstå vilka åtgärder samhället måste vidta.

Pinku Basudei

unread,
Nov 20, 2021, 3:18:14 AM11/20/21
to
On Wed, 17 Nov 2021 10:53:45 -0800 (PST)
Mats Winther <malw...@gmail.com> wrote:

> sådana förklaringsmodeller skymmer det viktigaste, nämligen att invandrare från vissa delar av världen generellt sett har andra genetiska förutsättningar än svenskarna, egenskaper som sällan passar för vårat samhälle.

1922 ringde och ville ha sina ihåliga argument tillbaka.

--

/ Pinku
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages