Spyder 5.0.5 Debug Startup Error

451 views
Skip to first unread message

Robert Hentz

unread,
Nov 1, 2021, 2:40:13 PM11/1/21
to spyder
I have recently incurred a problem when running Spyder 5.0.5 under Anaconda.  I believe I have somehow corrupted a Debug start up file and can't figure where the file is located or how to remedy the situation.  When running code in Spyder it performs correctly, but if I attempt to run in debug mode I get the following traceback error message:

    debugfile('D:/pvtests/PowerTableTests/PowerTable/SiteLoadDisplay1.py', wdir='D:/pvtests/PowerTableTests/PowerTable')
    Traceback (most recent call last):
    
      File "C:\Users\xxx\AppData\Local\Temp/ipykernel_1468/434203341.py", line 1, in <module>
        debugfile('D:/pvtests/PowerTableTests/PowerTable/SiteLoadDisplay1.py', wdir='D:/pvtests/PowerTableTests/PowerTable')
    
      File "D:\Anaconda3\lib\site-packages\spyder_kernels\customize\spydercustomize.py", line 589, in debugfile
        enter_debugger(
    
      File "D:\Anaconda3\lib\site-packages\spyder_kernels\customize\spyderpdb.py", line 773, in enter_debugger
        debugger.run(code)
    
      File "D:\Anaconda3\lib\site-packages\spyder_kernels\customize\spyderpdb.py", line 716, in run
        super(SpyderPdb, self).run(cmd, globals, locals)
    
      File "D:\Anaconda3\lib\bdb.py", line 580, in run
        exec(cmd, globals, locals)
    
      File "<string>", line 1, in <module>

    TypeError: runfile() got an unexpected keyword argument 'current_namespace'

This issue began occurring a couple of days ago, I de-installed Anaconda and then reinstalled it, thinking that would clear up the issue, but it didn't fix the problem.

I have also tried the Spyder recommendation of issuing `Spyder --reset` command from the anaconda power shell console.

Most recently. I tried rebuilding the project.

Has anyone encountered this type of problem, any thoughts on how to correct the issue?  

Carlos Córdoba

unread,
Nov 1, 2021, 2:47:36 PM11/1/21
to spyd...@googlegroups.com
Hi Robert,

You need to downgrade ipykernel to fix this problem. For that, please close Spyder, open the Anaconda Prompt andrun there

    conda install ipykernel=5


Cheers,
Carlos

El 20/10/21 a las 6:19 p. m., Robert Hentz escribió:
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "spyder" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to spyderlib+...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/spyderlib/7b14e8a1-9f8f-48f2-8be1-ef69a3503796n%40googlegroups.com.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages