[GSL] Comunitatea Gentoo Romania

13 views
Skip to first unread message

Stefan Cristian Brindusa

unread,
Jul 15, 2013, 10:57:13 AM7/15/13
to Romanian Linux Users Group, Grupul pentru Software Liber
As dori sa va fac un anunt important in legatura cu Gentoo: In urma discutiilor cu fostii dezvoltatori romani ai Gentoo, am inceput refacerea comunitatii Gentoo din Romania. Momentan ne regrupam in canalul de IRC de pe Freenode #gentoo-ro, fondat in 2003, actualmente preluat de conducerea / staff-ul Gentoo.org si de catre mine la cerere.

Cine doreste sa intre la o poveste cu noua echipa, sa intrebe orice din Gentoo, sa ceara informatii in legatura cu viitoare evenimente sau intalniri, ne puteti gasi pe canalul oficial
De asemenea, domeniul gentoo.ro va fi repus in picioare in saptamanile ce urmeaza.

Un cuvant inainte: In epoca in care Quad-urile sunt in voga, unde 4 procesoare isi permite toata lumea, o compilare dureaza pana la cateva minute, oricat de mare ar fi sursa :-). Deci practic, de aici inainte, oricine isi poate permite instalarea si intretinerea unui Gentoo fie ca mediu de Desktop instalat alaturi de restul distributiilor, fie ca mediu de chroot. Toata documentatia momentan o construieste o echipa tanara de utilizatori Gentoo numita http://ro.gentoo-land.org/ 
Tanara echipa isi propune sa traduca intreaga documentatie Gentoo pentru cei ce vor dori sa faca fie dezvoltare in Gentoo si derivatele Gentoo, fie daca doreste sa foloseasca Gentoo zilnic ca si Desktop, Server, si asa mai departe.

Va asteptam cu drag!
Stefan

--
Lead-Developer at Project Rogentos (Romanian Gentoo Operating System) GNU/Linux. Based on Sabayon and Gentoo Linux, Rogentos tends to offer support mainly for all Romanian Linux users and entrepreneurs which seek to learn an open and free system based on true values :)
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages