Siyer-i Nebi Dergisi 2 yaşında!..

1 view
Skip to first unread message

Siyer-i Nebi Dergisi

unread,
Oct 13, 2011, 6:04:03 AM10/13/11
to

Siyeri Nebi Dergisi 2 Yaşında!


İki ayda bir yayımlanan dergi, 12 sayı boyunca Peygamberimizi anlatma gayreti içerisinde oldu.

Bundan böyle yeni bir sayfa açılıyor…

“Siyer-i Nebi Dersleri” köşesi ile “Dosya”  konularının paralel devam etmesi kararını alan dergi, bu sayıda “Cahiliye” kavramını derinlemesine inceledi.

“Geçmişten Günümüze Cahiliye” özet ve genel bir yaklaşımla Abdullah Yıldız tarafından ele alındı. Ardından bu kavramın Kur’an’da geçtiği ayetler, tek tek dört yazıya konu oldu. (Hükmü’l-Cahiliyye: Şerafettin Kalay/ Zannu’l-Cahiliyye: Hatice Turan/ Teberrucu’l-Cahiliyye: Berra Kepekci/ Hamiyyetu’l-Cahiliyye: Halid Akıllı)

Osman Süngü o dönemin itikadı “şirk”e,  Umut Ağbayram o dönemin “kadın” olgusuna dikkat çekti.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan’ın “Cahiliyye Adamı” başlıklı yazısı ise bam teline dokunacak nitelikte.

Cehlin zıddı sayılabilecek “hilm” kavramı, mektup formatında Ayşe Uçkan’ın kaleminden sorgulandı. Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir cahiliyenin çarpık anlayışlarına karşı “Kardeşimizi Sevmeliyiz” çağrısı yaptı.

Gömülmekten kurtulan kadınların en acınası o dönemde cariyelerdi. Cariye olmasına rağmen adı kıyamete kadar unutulmayacak bir kişiye seslendi Esra Nur Uçkan : “İbrahim’in annesi Hz. Mariye”

Ahmet İhsan Genç’in hiç yaşlanmayan gönlünden nefsine 101. kez çağrı yapıldı; Fatma Koyuncu “Derde Talip Olmak” dedi.

Nureddin Yıldız yazıları da artık burada okunabilecek.

12. sayısı ile 2 yaşını dolduran Siyer-i Nebi Dergisi, Rasûlullah’ı anlatma yolunda her türlü fedakârlığa koşan Peygamber sevdalılarını buluşturmada önemli adımlar atıyor.

Dergiye ulaşmak için ayrıntılı bilgi: www.siyerinebi.com ‘da.

 


SİYERİ NEBİ DERGİSİ İRTİBAT

Adres: Cumhuriyet Mah. Fatih Cad. Tenha Sokak no:18 D: 2 Kartal / İSTANBUL

Telefon: (0216) 354 69 17      Gsm: 0532 589 94 30

siyerine...@hotmail.com 


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages