שמיעת קריאת מגילה בטלפון, ברמקול, בזום וכיו"ב

2 views
Skip to first unread message

אוריאל פרנק

unread,
Feb 15, 2022, 11:19:36 AM2/15/22
to
לקט קישורים לדיונים בנושא האם בשעת הדחק אפשר להתיר שמיעת קריאת מגילה באמצעים טכנולוגיים:

1. אין יוצאים ידי חובת קריאת מגילה דרך זום או רדיו, והוא הדין בטלפון. בשעת הדחק אין לערער במי שמקל לקוראה דרך רמקול, בפרט אם היה ניתן לשמוע את הבעל קורא גם בלי הרמקול.
 הרב נועם דביר מייזלס, כ"ז שבט תשפ"א

2. אם אינם יודעים לקרוא בעצמם ואין מי שיכול לקרוא להם את המגילה, ישמעו את קריאת המגילה ברמקול מהרחוב או בשידור חי דרך טלפון וכיוצא בזה, אבל לא בזום. בדרך כלל פוסקים כדעת הסוברים שאין לצאת ידי חובה בשמיעת ברכות וקריאת המגילה באמצעות מכשירים חשמליים, כמו בשידור חי, בטלפון וברמקול. אולם בלית ברירה יש לסמוך על דעת המקילים (ראו בפניני הלכה ברכות יא, ט, 8; זמנים טו, יא).
הרב אליעזר מלמד, ו' באדר תשפ"א

3. קריאת מגילה ללא ברכה במחשב, ברדיו או בטלוויזיה  
הרב שמואל אליהו, כ"ח שבט תשפ"א

4. קריאת מגילה באמצעים טכנולוגיים בפורים:
לדעת פוסקים רבים אין יוצאים ידי חובה משמיעת המגילה באמצעים אלקטרוניים. על כן ישתדל להקשיב לקריאת המגילה ברדיו או במרשתת (zoom או כל אפליקציה דומה) וכדו' בשידור חי, יחזיק בידו מגילה [רצוי מאד, כשרה] ויקרא יחד עם שליח-הציבור מילה במילה. מי שחלילה גם את זה לא מסוגל, ישתדל להקשיב כפי יכולתו לבעל הקריאה.
הרב מנחם פרל, ראש מכון צמת

5. מעיקר הדין יוצאים ידי חובת קיום מצוות התלויות בשמיעה באמצעות רמקול וטלפון או באמצעות הזום, וכהוראת בית הדין של לונדון ורבי צבי שכטר. 
הרב צבי רייזמן: 

6. בשעת הדחק אפשר לסמוך על דברי הגר"מ פיינשטיין, ולשמוע את המגילה דרך טלפון או וידאו בשידור חי.  וכן פסק הג"ר צבי שכטר. אמנם הרה"ר לישראל, הג"ר דוד לאו, פסק שלא יוצאים בשמיעה כזו. 
 הרב שלמה אבינר, יג באדר התשפ

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages