BİZDEN VE ONLARDAN 24 (ULUSLARARASI ORİJİNAL SANATSAL BASKILAR SERGİSİ)

23 views
Skip to first unread message

Nurşen Görşen

unread,
Feb 10, 2010, 6:02:07 PM2/10/10
to abra...@gmail.com, add-t...@googlegroups.com, aiap....@gmail.com, aiap...@gmail.com, akban...@akbank.com, a...@gallerygora.com, art...@googlegroups.com, bi...@arteistanbul.com, bi...@bisanat.com.tr, can.d...@e-kolay.net, cizge...@cizgelikedi.com, edi...@kentyasam.com, edi...@nevarneyok.com, eylu...@googlegroups.com, galer...@gmail.com, ge...@googlegroups.com, gorseldi...@googlegroups.com, ilet...@amatorceedebiyat.com, in...@artzade.com, in...@atolyepalet.com, in...@beyazart.com, in...@dairesanat.com, in...@haberekspres.com.tr, in...@iksev.org, in...@maltepesanatmerkezi.com, in...@nusanat.com, in...@turkishpaintings.com, kapsam...@googlegroups.com, Konak...@isbank.com.tr, mu...@yasar.com.tr, neden...@googlegroups.com, oburs...@googlegroups.com, resim...@googlegroups.com, sanat...@googlegroups.com, td...@googlegroups.com, upsd....@gmail.com


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: <habe...@galeriinter.net>
Tarih: 10 Şubat 2010 13:16
Konu: BİZDEN VE ONLARDAN 24 (ULUSLARARASI ORİJİNAL SANATSAL BASKILAR SERGİSİ)
Kime: nursen...@gmail.com


    SANAT HABERLERİ |  GÜNCEL SANAT  /  SERGİLER  /  FUAR ve FESTİVALLER  /  ORGANİZASYONLAR  /  BIENAL  /  YARIŞMALAR  /  TASARIM  /  SAHNE VE GÖSTERİ SANATLARI  /  PANEL-KONFERANS-SEMİNER-SÖYLEŞİ  /  PERFORMANS  /  BLOG  /  İSTANBUL 2010  /
   

BİZDEN VE ONLARDAN 24 (ULUSLARARASI ORİJİNAL SANATSAL BASKILAR SERGİSİ)


SERGİLER
Takvim  
Başlama Tarihi: 15 Şubat 2010 Pazartesi, 18:00
Bitiş Tarihi: 24 Mart 2010 Çarşamba, 18:00
   
Tem Sanat Galerisi
   

Tem Sanat Galerisi

Cadde/Semt:
    Vali Konağı Cad., Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 44/2, Nişantaşı,
Şehir/Ülke:     İstanbul/Türkiye
Web Sitesi :     http://www.temartgallery.com/
E-posta:     tems...@ttmail.com
Telefon:     (212) 247 08 99
     
Tem Sanat Galerisi, “Bizden ve Onlardan 24” sergisini bu mevsim15 Şubat - 24 Mart 2010 tarihleri arasında açacaktır. Tüm güçlüklerine rağmen, gelenek haline getirdiği bu sergilerle dünyanın dört bir köşesinden, üne sahip sanatçıların seçme çalışmalarını bir araya getiren Tem Sanat Galerisi, müzelerin dahi zorlukla yeni yeni yapmaya başladıkları bir kültür hizmetini yirmi dört yıldır yapmanın gururunu, şevkini yaşıyor. Bu sene sergi kapsamının bir özelliği de Besi Cecan’ın otuz seneye yakın zamandır özenle seçip biriktirdiği orijinal baskıresimlerin sergilenmesi olacaktır.

Sergide Türkiye’den
ALTAN ADALI, GÜLER AKALAN, ALAETTİN AKSOY, ERDAL ALANTAR, OKTAY ANILANMERT, HAKKI ANLI, CİHAT ARAL, AVNİ ARBAŞ, GÜLDEN ARTUN, MUSTAFA ASLIER, ATİLLA ATAR, YUSUF ZİYA AYGEN, ALİYE BERGER, SABRİ BERKEL, CİHAT BURAK, ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN, SALİH COŞKUN, ADNAN ÇOKER, SELÇUK DEMİREL, GÜL DERMAN, ABİDİN DİNO, GÜRBÜZ DOĞAN EKŞİOĞLU, TALAT ENLİL, DEVRİM ERBİL, MENGÜ ERTEL, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, ZEKİ FINDIKOĞLU, ŞAKİR GÖKÇEBAĞ, GÜNDÜZ GÖLÖNÜ, MEHMET GÜLER, SELMA GÜRBÜZ, GÜNGÖR İBLİKÇİ, MEHMET GÜLERYÜZ, MÜRŞİDE İÇMELİ, İSMAİL İLHAN, ERGİN İNAN, KEMAL İSKENDER, ASIM İŞLER, AYŞEGÜL İZER, ÖMER KALEŞİ, FEVZİ KARAKOÇ, FETHİ KAYAALP, ZEKİ KOCAMEMİ, EMİN KOÇ, MEHMET KOYUNOĞLU, ERDAL KURUZU, MUSTAFA KÜÇÜKÖNER, ALİ CAN METİN, HAYATİ MİSMAN, NUR ÖZALP, HASAN PEKMEZCİ, SAFA (BEHÇET SEFA), GAZİ SANSOY, HALE SONTAŞ, MİTHAT ŞEN, SÜLEYMAN SAİM TEKCAN, SEMA ILGAZ TEMEL, FEVZİ TÜFEKÇİ, ÖMER ULUÇ, BİLGEHAN UZUNER, FAHRELNİSSA ZEİD’in yapıtları sergileniyor.


Yurtdışından ise
ALEXANDER CALDER, PAUL JENKINS (A.B.D.), HANS HARTUNG, JÜRGEN GORG, ULLE HUTH, MAX NEUMANN (ALMANYA), ANTONIO SEGUI (ARJANTİN), HUBERT SOMMERAUER (AVUSTURYA), DAVOUD EMDADIAN (AZERBEYCAN), PIERRE ALECHINSKY, POL BURY, RENÉ CARCAN (BELÇİKA), ARTHUR LUIZ PIZA (BREZİLYA), CHU TEH CHUN (ÇİN), BERNARD ALLIGAND, CÉSAR BALDACCINI, ANDRÉ BONGIBAULT, GILOU BRILLANT, THIERRY BUISSON, ERIC DALBIS, GEORGES DUSSAU, JOHNNY FRIEDLANDER, HENRI GOETZ, ALEXIS GORODINE, ABRAHAM HADAD, ERIC LEVESQUE, ANNE MARMONIER, ANDRÉ MASSON, JACQUES POLI, MICHEL POTIER, PIERRE-YVES TREMOIS, DOMINIQUE VALLET (FRANSA), SERGE HELENON (GUADELOUPE), BRAM VAN VELDE (HOLLANDA), SALVADOR DALI, JOSEP GUINOVART, JOAN MIRÓ, ANTONI TAPIES (İSPANYA), DORON ELIA (İSRAİL), BENGT LINDSTROM, KARL MAGNUS (İSVEÇ), ARTHUR AESCHBACHER, ALBERTO GIACOMETTI (İSVİÇRE), LEONARDO CREMONINI, MARCO DEL RE, RICARDO LICATA (İTALYA), AKI KURODA, MIHARU SHIOTA (JAPONYA), LADISLAV KIJNO (POLONYA), ARSLAN, YURI KUPER (RUSYA), DADO (YUGOSLAVYA), TASA CHAROKOPOU, FLORANCE CHRISTAKI, NIKOS DESEKOPOULOS, ALECOS FASSIANOS, CHRISTOS GALTEMIS, GIORGOS MILLIOS, VOULA MOULOU-DOULI, GIORGOS PALLIS, PINO PANDOLFINI, CHRISTOS SANTAMOURIS, ROUBINA SARELAKOU, MARY SCHINA, NIKOS STAVRAKANTONAKIS’in (YUNANİSTAN) eserleri izlenecektir.

Sergi broşüründe yer alan yazı aşağıdadır:

Doğanın Kağıttaki Sureti

25. yaşını süren Tem’in şu günlerde yapacağı “Bizden ve Onlardan 24” için her zamankinden öteye bir farklılığı bulunsun istedim. Sanatı ve koleksiyon yapmayı yaşamımın vazgeçilmez bir şartı saydığım için, bu sefer de, diğer eserlerin yanı sıra, çeyrek asrı çoktan geçen özgün baskı koleksiyonumu da saygıdeğer sevgili izleyicilerimle paylaşmak istedim. Paris’te bir Giacometti litosunu almak için bir hafta düşünüp bir sürü insana danıştığım günler oldu. Şimdi, ne kadar da iyi etmişim diyorum. Miro’nun İstanbul üzerine yaptığı tek eser olan “İstanbul’da Mankenler Defilesi” ne sahip olmaktan çok mutluyum. Onun gibi niceleri var. Mürşide İçmeli’nin “Baykuşlar”ı, Hakkı Anlı’nın İsviçre’nin en önemli galerilerinden biri olan Im Erker için yaptığı lito, Fevzi Karakoç’un Winterthur Tahtabaskı Trienali’nde çok başarı kazanan tahtabaskısı gibi.

Baskı resim uzun ve zahmetli bir çalışmayı beraberinde getirir. Çünkü sanatçının, resmetmek istediğini doğanın bir birimiyle özdeşleştirmesi gerekir ki, bunu ancak kullandığı malzemenin özüne girerek, onun tüm niteliklerini kavrayarak yapabilir ve sonuçta kağıtta görülen sadece resmedilen olmayıp aynı zamanda ağacın, taşın, metalin veya başka bir nesnenin doğasıdır.

Zaman zaman sanat sohbetlerinde “ben baskı, desen almıyorum, tuval tercih ediyorum” gibi sözler duyuyorum. Ben bu kişilerin henüz sanatın tam tadına varamamış olduklarını, çeşitli nedenlerle resim topladıklarını düşünüyorum. Hâlbuki, hakiki sanatseverin güzel bir gravür veya taşbaskıdan yağlıboya bir tablo kadar zevk alabileceğini, fiyat avantajı nedeniyle de daha çok esere sahip olabileceğinden hem Türk hem de yabancı “iyi” sanatçılardan zengin bir koleksiyona kolaylıkla sahip olabileceklerini düşünüyorum. Koleksiyoncularım arasında örnekleri çok.

Baskı resim tekniklerinin ufku alabildiğine geniştir. Nasıl ki devamlı boya tuval resmi yapan bir sanatçının, baskı resim dünyasının içine dalıp yeni arayışlara girmesi ona yeni heyecanlar getirirse, bir koleksiyoncu da o değişik eğilimlerde taze tatlar keşfedebilir. Sergimizi gezenler Türk ve yabancı sanatçıların yapıtlarında çeşitli tandansları, gelişmeleri izleyebilme, uygulanan yeni ve değişik tekniklerden bilgi edinme ve en az bunlar kadar önemli, aynı sergide yer alan Türk ve yabancı sanatçıları karşılaştırma fırsatını bulabileceklerdir. Gravür, litografi, tahtabaskı, linolium, carborandum, monotip, vb. teknikler kullanılarak hazırlanan bu orijinal sanatsal baskılarda hem Türk sanatçılarının eriştikleri ustalıklı düzey, hem de yabancı sanatçıların deneyimli yaklaşımları izleyicilere, tarihi çok eskilere dayanan bu resim sanatının bugünü hakkında sağlıklı bilgiler verecektir.

Besi Cecan
 
 Ek Fotoğraflar 
  Toplam 2 fotoğraf ekli
 
 
 
Bu email size, adresiniz listemizde kayıtlı olduğu için gönderildi.
haberdar@'den bir daha haber almak istemiyorsanız listeden çıkmak için tıklayın.

www.haberdaret.com | www.galeriinter.net


BİZDEN VE ONLARDAN 24 (ULUSLARARASI ORİJİNAL SANATSAL BASKILAR SERGİSİ)
     
   



--
SEVGIYLE ve SANATIN TÜM RENKLERİYLE CANLI KALIN

Nurşen Görşen * Ressam Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Eğitmen ♥ღ

www.nursengorsen.trart.nethttp://gorseldil.blogspot.com

✩Görsel Dil Resim Atölyesi: Karşıyaka-İzmir✩

Dünyayı sevgi kurtaracak, sevgiyi de biz. Peki, bizi kim kurtaracak?

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages