Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13

31 views
Skip to first unread message

Nia Reyome

unread,
Dec 10, 2023, 9:06:16 AM12/10/23
to recastnavigation

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Kako koristiti i održavati vašu perilicu rublja

Ako ste kupili perilicu rublja Gorenje Wa 583, sigurno ste zadovoljni njenim kvalitetom i performansama. Ova perilica je namijenjena za upotrebu u kućanstvu i pruža vam modernu njegu rublja uz ekonomičnu potrošnju vode, električne energije i sredstava za pranje. Međutim, da biste uživali u svim prednostima vaše perilice, potrebno je da se pridržavate nekih uputa za upotrebu i održavanje koje ćemo vam predstaviti u ovom članku.

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13


Download File https://t.co/mbw4N3HsHIGorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Odstranjivanje transportne zaštite

Prije prve upotrebe vaše perilice, obavezno odstranite transportnu zaštitu koja se nalazi na zadnjoj strani aparata. Transportna zaštita služi za zaštitu mehaničkih dijelova perilice od oštećenja tijekom transporta i skladištenja. Ako je ne odstranite, može doći do teških oštećenja perilice i njenog nepravilnog rada. Transportnu zaštitu možete odstraniti tako što ćete odviti četiri vijka koji drže metalne nosače i izvući ih zajedno sa gumama i plastičnim podloškama. Zatim, zatvorite rupe na zadnjoj strani aparata sa plastičnim čepovima koji su priloženi uz uputstvo za uporabu.

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Postavljanje i priključivanje perilice

Perilicu rublja Gorenje Wa 583 trebate postaviti na ravnu i stabilnu podlogu koja može podnijeti njen težinu i vibracije tijekom centrifugiranja. Ako je podloga neravna, možete podesiti visinu nogica perilice tako što ćete ih odvrtati ili zavrtati dok ne postignete željenu razinu. Perilicu trebate postaviti tako da ima dovoljno prostora oko sebe za provjetravanje i pristup vratima i stražnjem dijelu aparata. Također, trebate paziti da ne postavljate perilicu u prostoriju gdje može doći do pada temperature ispod 0C jer se mogu oštetiti dijelovi stroja zbog zamrzavanja (npr. pucanje cijevi).

Perilicu rublja Gorenje Wa 583 trebate priključiti na vodovodnu i električnu mrežu prema uputama koje se nalaze u uputstvu za uporabu. Priključivanje na vodovodnu mrežu se vrši tako što spojite dovodnu cijev na slavinu za hladnu vodu i na ventil na stražnjem dijelu aparata. Pri tome pazite da cijev nije savijena ili stisnuta. Odvodnu cijev trebate spojiti na odvodni otvor koji se nalazi na visini između 60 i 100 cm od poda. Pri tome pazite da kraj cijevi ne dopire u vodu koja ističe jer postoji opasnost da stroj ponovno usisava vodu. Priključivanje na električnu mrežu se vrši tako što uključite utikač u utičnicu koja je uzemljena i ima osigurač od najmanje 10 A.

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Priprema rublja i izbor programa

Prije nego što stavite rublje u perilicu, trebate ga sortirati prema vrsti tkanine, boji i stupnju zaprljanosti. Također, trebate provjeriti da li rublje ima kakve zakrpe, gumbe, zatvarače ili druge predmete koji bi mogli oštetiti perilicu ili drugo rublje. Rublje koje ima posebne oznake za njegu (npr. ručno pranje, ne centrifugirati) trebate oprati zasebno ili ručno. Rublje koje je jako zaprljano možete pretprati ili namočiti prije stavljanja u perilicu.

Perilica rublja Gorenje Wa 583 ima različite programe pranja koji su prilagođeni različitim vrstama rublja i njihovoj količini. Na kontrolnoj ploči perilice možete vidjeti tablicu programa koja vam pokazuje koje temperature, brzine centrifugiranja i dodatne funkcije možete koristiti za svaki program. Također, možete vidjeti koliko rublja možete staviti u bubanj za svaki program. Da biste izabrali željeni program, trebate okrenuti programator na odgovarajući položaj i pritisnuti tipku START/PAUZA.

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Korištenje i doziranje sredstava za pranje

Perilica rublja Gorenje Wa 583 ima tri pretinca za sredstva za pranje koji se nalaze u ladici na prednjem dijelu aparata. Pretinac I služi za sredstvo za pretpranje ili namakanje, pretinac II služi za sredstvo za glavno pranje, a pretinac III služi za omekšivač ili sredstvo za ispiranje. Da biste otvorili ladicu, povucite je prema sebi dok ne osjetite otpor.

Količinu i vrstu sredstava za pranje trebate prilagoditi količini i stupnju zaprljanosti rublja te tvrdoći vode. Preporučujemo vam da koristite samo sredstva koja su namijenjena za strojno pranje rublja i da pratite upute proizvođača sredstava za pranje. Također, preporučujemo vam da koristite koncentrirana sredstva za pranje (SUPER, ULTRA isl.) koja sadrže aktivator bijeljenja (TAED) jer ona omogućuju efikasno pranje na nižim temperaturama (60C umjesto 95C). Ako koristite tekuća sredstva za pranje, stavite ih u dozator koji se nalazi unutar bubnja.

Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Čišćenje i održavanje perilice

Da biste produžili životni vijek vaše perilice rublja Gorenje Wa 583 i osigurali njen optimalan rad, potrebno je da je redovito čistite i održavate. Evo nekoliko savjeta kako to učiniti:

  • Čistite ladicu za sredstva za pranje jednom mjesečno
   • Čistite ladicu za sredstva za pranje jednom mjesečno tako što ćete je izvaditi iz aparata i oprati pod mlazom tople vode. Tako ćete spriječiti nakupljanje ostataka sredstava za pranje i plijesni.
   • Čistite filtar za odvodnu pumpu jednom mjesečno tako što ćete ga izvaditi iz donjeg dijela prednje strane aparata i očistiti od svih nečistoća koje su se skupile u njemu. Tako ćete spriječiti začepljenje odvodne pumpe i moguće curenje vode.
   • Čistite gumenu brtvu oko vrata perilice jednom mjesečno tako što ćete je obrisati vlažnom krpom i provjeriti da li ima kakvih oštećenja ili pukotina. Tako ćete spriječiti curenje vode i oštećenje rublja.
   • Čistite unutrašnjost bubnja perilice jednom mjesečno tako što ćete pokrenuti program pranja na najvišoj temperaturi bez rublja i sa dodatkom octa ili limunske kiseline. Tako ćete ukloniti naslage kamenca i neugodne mirise iz bubnja.
   • Čistite vanjsku površinu perilice jednom mjesečno tako što ćete je obrisati mekom i vlažnom krpom. Ne koristite abrazivna sredstva ili otapala jer mogu oštetiti boju ili plastiku.

   Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Otklanjanje smetnji

   Ako se tijekom rada vaše perilice rublja Gorenje Wa 583 pojave neke smetnje ili greške, ne morate odmah zvati servisera. Možda se radi o nekom manjem problemu koji možete sami riješiti uz pomoć uputstva za uporabu. Evo nekih najčešćih smetnji i načina kako ih otkloniti:

    • Ako perilica ne radi ili ne prima struju, provjerite da li je utikač dobro uključen u utičnicu, da li je osigurač ispravan i da li je programator na položaju START/PAUZA.
    • Ako perilica ne prima vodu ili ne ispušta vodu, provjerite da li je slavina za dovod vode otvorena, da li je dovodna cijev savijena ili stisnuta, da li je filter za dovod vode zaprljan, da li je odvodna cijev savijena ili stisnuta, da li je filter za odvodnu pumpu zaprljan i da li je odvodni otvor na odgovarajućoj visini.
    • Ako perilica vibrira ili se pomjera tijekom rada, provjerite da li je perilica ravno postavljena, da li su nogice dobro podešene, da li je transportna zaštita odstranjena i da li je rublje ravnomjerno raspoređeno u bubnju.
    • Ako perilica ne centrifugira rublje ili centrifugira loše, provjerite da li ste izabrali odgovarajući program pranja, da li ste stavili previše rublja u bubanj, da li je rublje ravnomjerno raspoređeno u bubnju i da li je filter za odvodnu pumpu zaprljan.
    • Ako perilica ostavlja mrlje na rublju ili oštećuje rublje, provjerite da li ste koristili odgovarajuće sredstvo za pranje i dozirali ga prema uputama proizvođača, da li ste zatvorili sve zakrpe, gumbe i zatvarače na rublju, da li ste izvadili sve predmete iz džepova rublja i da li ste koristili vrećice za pranje za osjetljivo rublje.

    Ako niste uspjeli otkloniti smetnju uz pomoć ovih savjeta, obratite se ovlaštenom servisu Gorenje koji će vam pružiti stručnu pomoć i popravak vaše perilice rublja Gorenje Wa 583.

    Gorenje Wa 583 Uputstvo Za 13: Zaključak

    Perilica rublja Gorenje Wa 583 je pouzdan i kvalitetan aparat koji će vam olakšati pranje i njegu rublja. Da biste u potpunosti iskoristili sve njene mogućnosti i funkcije, potrebno je da se pridržavate uputa za upotrebu i održavanje koje smo vam predstavili u ovom članku. Tako ćete produžiti životni vijek vaše perilice, osigurati njen optimalan rad i uštedjeti energiju i novac. Nadamo se da ste našli ovaj članak korisnim i informativnim. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica vezanih za vašu perilicu rublja Gorenje Wa 583, slobodno nas kontaktirajte ili posjetite našu web stranicu gdje možete pronaći još mnogo savjeta i trikova za pojednostavljenje života.

    a8ba361960
    Reply all
    Reply to author
    Forward
    0 new messages