HCL - Tuxedo BU1406

24 views
Skip to first unread message

Aaron Dough

unread,
Feb 22, 2018, 8:13:24 AM2/22/18
to qubes...@googlegroups.com
Most things seem to work fine, but Ethernet is still problematic at this moment with Qubes 4.0 RC4, but I'll refrain from posting this here until 4.0 becomes stable and I've had more time for testing. (If you are interested have a look at my other post "Qubes 4.0 on Tuxedo BU1406". In essence, for now I don't have the Ethernet-controller attached.)
Qubes-HCL-TUXEDO-N24_25BU-20180222-095713.yml

Aaron Dough

unread,
May 27, 2018, 4:30:18 AM5/27/18
to qubes...@googlegroups.com
‐‐‐‐‐‐‐ Original Message ‐‐‐‐‐‐‐
On February 22, 2018 2:13 PM, Aaron Dough <aaron...@protonmail.ch> wrote:

Most things seem to work fine, but Ethernet is still problematic at this moment with Qubes 4.0 RC4, but I'll refrain from posting this here until 4.0 becomes stable and I've had more time for testing. (If you are interested have a look at my other post "Qubes 4.0 on Tuxedo BU1406". In essence, for now I don't have the Ethernet-controller attached.)

Qubes 4.0 seems to run well, Ethernet, WiFi, Sound and standby work as expected. Webcam wasn't tested yet, but recognized by sys-usb, so it should work too.

I installed it in BIOS-mode, and had to enable IOMMU (in the bios: Advanced -> Advanced Chipset Control -> VT-d).

During the configuration phase there is a message saying "Unable to reset PCI device 000:03:00.1". Click OK and ignore it for the moment, then after the initial boot enable strict reset for the ethernet controller (03:00.1) in the Devices-settings of sys-net.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages