Qubes 1.0 RC1 and Emacs and HCL

95 views
Skip to first unread message

no_sp...@yahoo.com

unread,
Jul 22, 2012, 12:43:21 PM7/22/12
to qubes...@googlegroups.com
Hello.

I was able to add the GNU Emacs package to the Template VM, and add a software shortcut to it in my "work" domain, but it doesn't start when I click on the link from the "work" domain.

The "work" VM starts, but Emacs doesn't start.

Any ideas?

Also, for the HCL, I am using a Dell PowerEdge T110 II with onboard Matrox graphics and 16GiB of memory successfully.  (Intel Xeon E3-1230, vPro, Hyper-Threading, VT-x, VT-d, TXT, AES-NI, etc.)

Geoff

Marek Marczykowski

unread,
Jul 26, 2012, 9:50:37 PM7/26/12
to qubes...@googlegroups.com, no_sp...@yahoo.com
On 22.07.2012 18:43, no_sp...@yahoo.com wrote:
> Hello.
>
> I was able to add the GNU Emacs package to the Template VM, and add a software shortcut to it in my "work" domain, but it doesn't start when I click on the link from the "work" domain.
>
> The "work" VM starts, but Emacs doesn't start.
>
> Any ideas?

Can you start terminal emulator in this VM? Is emacs started from there working?

You can also check logs (especially qrexec log). It can be accessed via
qubes-manager (context menu of VM), while VM is running.

>
> Also, for the HCL, I am using a Dell PowerEdge T110 II with onboard Matrox graphics and 16GiB of memory successfully. (Intel Xeon E3-1230, vPro, Hyper-Threading, VT-x, VT-d, TXT, AES-NI, etc.)

Thanks, will add it shortly.

--
Best Regards / Pozdrawiam,
Marek Marczykowski
Invisible Things Lab



signature.asc
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages