Python Scalability

19 views
Skip to first unread message

Damjan

unread,
Jul 6, 2010, 4:31:30 PM7/6/10
to python-mk
Деновиве нешто се зезав и тестирав разни начини како до поголема
скалабилност во Python, па ги направив овие скрипти за тест:

http://damjan.softver.org.mk/wiki/PythonScalability

Првата креира класични системски нишки, а другата користи корутини.

Ова е посебно важно за апликации кои на пример треба да опслужат голем
број на клиентски конекции. Тука спаѓаат comet web апликации, разни IM
сервери, проксија и сл.


--
дамјан

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages