Grec a Batxilerat

46 views
Skip to first unread message

Sergi García Prat

unread,
Jun 29, 2019, 6:21:27 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Benvolgudes,

Com cada any per aquestes dates constato que no es compleix el que diu "Documents per a l'organització i la gestió dels centres - Concreció i desenvolupament del currículum del batxillerat" pel que fa a l'assignatura de grec.

Concretament a la pàgina 10 del del document http://educacio.gencat.cat/documents/IPCNormativa/DOIGC/CUR_Batxillerat.pdf hi diu:

"Per poder impartir les matèries de modalitat i específiques que ofereix el centre, cal un mínim de deu alumnes. Queden excloses d'aquesta limitació les matèries comunes d'opció, el Grec i la Segona Llengua Estrangera, per donar continuïtat al projecte lingüístic iniciat a l'ESO. Per a la resta de matèries que no arribin al mínim de deu alumnes, el centre els pot adreçar a cursar-les a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC)."

Tinc constància que hi ha llocs on no s'obre grup de grec, havent-hi demanda, com ara a l'institut Matadepera. I altres indrets on ni tan sols s'oferta l'assignatura de grec, tenint el professorat de clàssiques ocupat fent socials a segon d'ESO, com ara l'institut Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú.

Hi ha alguna forma de protesta prevista des de aquesta associació, o què?

Salutem plurimam!


Sergi García Prat

Sebastià Giralt

unread,
Jun 29, 2019, 6:52:13 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Benvolgut Sergi,
Gràcies per la teva crida a l'acció davant una situació preocupant.
Aquest és un fòrum de debat obert a totes les reflexions al voltant de l'ensenyament del grec, del llatí i la cultura clàssica i per tant aportacions com la teva hi són benvingudes.
De tota manera cal aclarir que aquest fòrum no està vinculat a cap associació. Si et refereixes a l'APLEC, Associació de Professorat de Llengües Clàssiques, sens dubte el teu missatge arribarà a molts dels seus membres, perquè es troben en aquest grup de discussió com jo mateix, i, de fet, em consta que l'APLEC està involucrada en un acte de reivindicació del grec que es realitzarà a principi de curs vinent. En tot cas, quan estigui organitzat, transmetrem la informació per totes les vies possibles, inclòs aquest grup.
Salut i bon estiu,
Sebastià

Missatge de Sergi García Prat <sergi.ga...@gmail.com> del dia ds., 29 de juny 2019 a les 12:21:
--
Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrit al grup "Professorat de clàssiques de Catalunya" de Google Groups.
Per cancel·lar la subscripció a aquest grup i deixar de rebre els seus missatges, envieu un correu electrònic a professorat-de-classiques...@googlegroups.com.
Per veure aquest debat al web, visiteu https://groups.google.com/d/msgid/professorat-de-classiques-de-catalunya/CAMuERkW3bGbi90kJ%3D0UbWOHRRYkaQQvMPV5GBa_NPoaTSMZx1w%40mail.gmail.com.
Per veure més opcions, visiteu https://groups.google.com/d/optout.

Sergi García Prat

unread,
Jun 29, 2019, 7:17:30 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Benvolgut Sebastià,

També ho he fet arribar a l’APLEC.

No perdem de vista que els horaris i les dedicacions es fan als mesos de juny i juliol, i així una acció a principi de curs queda oblidada abans de Nadal. I d’aquí un any tornarem a ser al mateix lloc. El dia de la marmota grega.

Potser cal recordar als caps d’estudi aquestes qüestions des del departament i inspecció ara.

Espero que la visió estratègica formi part de les accions a emprendre.

No vull deixar d’assenyalar que el meu correu fa referència a un incompliment de la normativa. La pregunta que em desperta és: quines normes hem de complir nosaltres, si des dels equips de direcció incompleixen a voluntat?

O lluitem en formació tancada o ens derrotaran per separat.

Bon estiu!

Sergi

El ds, 29 juny 2019 a les 12:52 Sebastià Giralt <sgi...@gmail.com> va escriure:

Per veure més opcions, visiteu https://groups.google.com/d/optout.
--
Sergi García Prat

LLUISA MARQUES PALAHI

unread,
Jun 29, 2019, 10:29:51 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Benvolguts/des, cal anar a parlar amb l'inspector de grec, i si no n'hi ha , cap a ensenyament.Penseu que ara teniu la consellera de cultura, la Mariàngela Vilallonga, de clàssiques que us pot donar un cop de mà.(al menys jo ho faria).Lluïsa
Marquès, catedràtica de llatí, jubilada

Jo ja m'hi vaig trobar i sempre  vaig haver 
de lluitar, batallar...

Meritxell Blay Boquera

unread,
Jun 29, 2019, 11:14:46 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Benvolguts, 
Com a presidenta de l'Aplec vaig assistir a la Jornada SOS Griego a Madrid en què ens vam unir als companys en la lluita per la defensa de les clàssiques. De moment, des de l'Aplec treballarem junt amb la plataforma Escuela con clasicos. Ara estem traduint la documentació i de seguida la penjarem al web i us la farem arribar. Són diferents protocols d'actuació i també de diagnosi. En segon lloc, com que la normativa a Catalunya és diferent que a la resta de l'Estat, estem treballant amb assessorament judicial que ens està oferint el sindicat de professors de secundària Aspepc. En tercer lloc, et puc avançar que el 5 d'octubre farem una jornada Sos grec a Empúries en la qual estem treballant tot d'associacions i entitats del món clàssic de casa nostra. Sabem que la situació és urgent i ens estem afanyant.
A part de la lluita col·lectiva, hi ha també la individual. Jo mateixa he vist enguany a final de curs reduïda a mitja la plaça de l'Institut on treballava. Ja he fet la corresponent denuncia a inspecció. Hi estic treballant tan personalment com col·lectivament. Anirem explicant - vos les novetats. Una abraçada.
Meritxell Blay 

Sergi Gmail

unread,
Jun 29, 2019, 11:53:53 AM6/29/19
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Bona tarda,

Per tant:

- Esperem una mica (la normativa que obliga a obrir grup “només” és de fa uns anys).
- Les direccions poden incomplir aquesta normativa impunement. 
- Lluita individual, sálvese quien pueda.
- Lloem el senyor, que la consellera d’un altre ram és de llatí. 

Em recorda el protocol de Kyoto.

Bon estiu!


Sergi

El 29 juny 2019, a les 17:14, Meritxell Blay Boquera <txel...@gmail.com> va escriure:

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages