proposta de Currículum per a Llatí de 4t de l’ESO i Cultura Clàssica

42 views
Skip to first unread message

Sebastià Giralt

unread,
Dec 1, 2020, 4:22:47 AM12/1/20
to professorat-de-clas...@googlegroups.com

Meritxell Blay Boquera

Presidenta de l’Associació de 

Professors de Llengües ClàssiquesBenvolguts,

Com bé sabreu, fa poc dies  el Col·legi de Doctors i Llicenciats va organitzar les XIV Jornades de Didàctica de les llengües Clàssiques on es va presentar una, respectivament.


Si bé és cert que són uns documents llargament esperats per la comunitat educativa, també és cert que considerem que aquests documents han de generar acords i consensos en aquesta comunitat. La proposta de currículum per a Llatí presenta novetats ambicioses, com és l’avaluació de destreses orals i escrites de la llengua llatina. A parer nostre, és un salt prou important que convida a les principals associacions i societats del país a opinar i treballar conjuntament amb el Departament d’Educació per tal d’acordar, definir i potenciar, de manera conjunta, l’assumpte.


És per aquest motiu que, des de l’Associació que presideixo i en nom de la junta a qui represento, hem valorat la possibilitat arran de la inquietud i misssatges que ens han arribat aquestes dies de fer una trobada telemàtica, destinada principalment al món docent de Secundària (però també a l’universitari, atès que els alumnes de Secundària són els futurs filòlegs clàssics) per tal de debatre aquesta proposta amb els seus artífexs des d’aquestes diferents Associacions i Societats, per veure quins topalls i quins punts forts hi veiem. A més, hem pensat d’enviar una enquesta a tots els centres públics de Catalunya per tal de valorar amb quins ulls veuen aquesta nova proposta, si coneixen quins manuals poden fer servir per a emprar a les aules o quina és la formació que haurien de rebre.


És per aquests motius que us adrecem aquesta carta, per convidar-vos a participar en aquest debat, vós o aquella persona en qui ho delegueu, i que ens ajudeu a fer difusió d’aquesta enquesta que durem a terme per tal de tenir un reflex el més fidel possible. Amb els resultats de la trobada i de l’enquesta, parlarem amb el Departament d’Ensenyament per polir els eventuals escenaris que se’ns presentin.


Espero la vostra resposta,

Meritxell Blay Boquera


PS: aquí teniu l'enllaç de l'enquesta per si voleu col·laborar-hi. No l'enviarem fins que no consensuem què volem fer. Gràcies.

mariajose lopez

unread,
Dec 1, 2020, 10:06:49 AM12/1/20
to professorat-de-clas...@googlegroups.com
Perdoneu, però no sé com s’ha fet el formulari, perquè em surt que no puc respondre i a més a més puc veure els resultats de l’enquesta.
Atentament.
MJ

Enviado desde el mobil.

El 1 des 2020, a les 10:22, Sebastià Giralt <sgi...@gmail.com> va escriure:


--
Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrit al grup "Professorat de clàssiques de Catalunya" de Google Groups.
Per cancel·lar la subscripció a aquest grup i deixar de rebre els seus missatges, envieu un correu electrònic a professorat-de-classiques...@googlegroups.com.
Per veure aquest debat al web, visiteu https://groups.google.com/d/msgid/professorat-de-classiques-de-catalunya/CAF8maMOFCyom8fWtGv08owb1cgXS82sq1BV7pkibegYeitgehw%40mail.gmail.com.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages