איגוד העובדים הסוציאליים מתכוון לנהל מאבק נרחב אם לא ימונה בממשלה הבאה שר רווחה במשרה מלאה, במיוחד נוכח המשבר הכלכלי, האבטלה והשלכותיה על שירותי הרווחה

0 views
Skip to first unread message

דוד גולן - יחסי ציבור

unread,
Mar 17, 2009, 10:49:45 AM3/17/09
to da...@golan-pr.co.il
הודעה לעיתונות:
 

איגוד העובדים הסוציאליים מתכוון לנהל מאבק נרחב אם לא ימונה בממשלה הבאה שר רווחה במשרה מלאה, במיוחד נוכח המשבר הכלכלי, האבטלה והשלכותיה על שירותי הרווחה

 

 

איגוד העובדים הסוציאליים יאבק בכל דרך אפשרית במידה ולא ימונה שר רווחה במשרה מלאה – כך החליטה היום (יום ג') ועידת העובדים הסוציאליים. הוועידה הסמיכה את הנהלת איגוד העובדים הסוציאליים לגבש דרכי מאבק ציבורי ופוליטי נגד מגמה כזו, שהייתה נהוגה בממשלות הקודמות.

 

יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, אמר כי דווקא בימים אלה, בהם המשק נמצא במשבר כלכלי קשה ועשרות אלפי משפחות עלולות להיסמך על שירותי הרווחה, צריך למנות לתפקיד שר במשרה מלאה, שידאג לצרכי כלל האוכלוסייה, ולא למגזר ספציפי, כזה או אחר. "אני קורא לראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, להתעלות מעל שיקולים קואליציוניים או אחרים, לראות את טובת המדינה וצרכי המשק ולהתייחס למשרד הרווחה כמשרד הכלכלי-חברתי מהמרכזיים בממשלה", אמר פרי.

 

גם שר הרווחה, יצחק הרצוג, הביע בוועידת העובדים הסוציאליים את דאגתו מהאפשרות שלא ימונה שר במשרד הרווחה. " אני מוטרד מהאפשרות שהמשרד יהיה ללא שר או יהיה משרד סקטוריאלי", אמר הרצוג. "המשרד צריך לשרת בראייה רחבה ומקסימאלית את כל רובדי החברה הישראלית, אחרת זה עלול להחזיר את משרד הרווחה ואת שירותי הרווחה במדינת ישראל עשרות שנים אחורה, לתקופה שהיינו מעדיפים לשכוח".

 

השר הרצוג התייחס בדבריו בוועידה גם למגמה שמוביל ראש הממשלה המיועד, להפרטת שירותי הרווחה. "כבר כיום כ-90 אחוז משירותי הרווחה מופרטים", אומר הרצוג. "האמירות מהימים האחרונים של נתניהו, שהוא מתכוון להעביר פעולות ואחריות לארגונים חברתיים מעוררת הרבה דאגה. אלה שירותים שצריכים להינתן על-ידי המדינה ולא על-ידי גופים פרטיים".

 

ועידת העובדים הסוציאליים, שננעלה היום, קראה לממשלה הנבחרת להכיר באבטלה ובהשלכותיה כאסון לאומי ולהעמיד את הנושא בראש סדר העדיפויות, תוך מתן כלים ומשאבים לעובדים הסוציאליים בהתמודדותם עם משבר זה. "זוהי המשימה הראשונה ששר הרווחה החדש יצטרך להתמודד איתה", קבעו העובדים הסוציאליים.

 

על-פי נתוני מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ, שהושמעו בוועידת העובדים הסוציאליים, אם האבטלה תלך ותעמיק ותגיע ל6 עד 8 אחוז, כל אדם חמישי (20%) יגיע לשירותי הרווחה. "אדם שיגיע כבר לשירותי הרווחה יישאר שם", אמר איצקוביץ, "ועלינו לפעול לאיתור אותם אנשים והטיפול בהם, עוד בטרם יגיעו לשירותי הרווחה. כבר היום אנחנו רואים שתופעת אוהלי מחוסרי הדיור התחילה, ואנו חוששים מהאפשרות שהיא תלך ותתרחב".

 


דוד גולן - תקשורת ויחסי ציבור
טלפון: 03-9075752
נייד: 050-5702070
ה-דרישה למינוי שר רווחה.doc
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages