Python-koodarin harjoittelupaikka auki

210 views
Skip to first unread message

Jussi Arpalahti

unread,
May 23, 2017, 5:18:50 AM5/23/17
to Python Finland
Hei.

Toivottavasti en riko listan sääntöjä. Meillä on pikkaisen kiire ja postaan vain tämän kesäharjoittelijan paikan mikä Helsingillä on auki.

Kiitoksia.


Terv. Jussi Arpalahti


Harjoittelija

Helsingin kaupungin Avoimen ohjelmistokehityksen ritarikunta (https://dev.hel.fi/, https://github.com/City-of-Helsinki/) kaipaa kisälliä kesäksi (3kk).


AOK tilaa ohjelmistokehitystä ja kehittää itse avoimia rajapintoja kaupungin tietoihin ja palveluihin sekä käyttöliittymiä näiden rajapintojen päälle. Periaatteinamme ovat ketteryys, avoimuus ja läpinäkyvyys. Sivustollamme näkyvien projektien lisäksi autamme myös kaupungin muiden haarojen hankkeissa, esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseon Kuvaselaamon (https://www.helsinkikuvia.fi/) kanssa.


Etsimme koodariharjoittelijaa joka sopisi ainakin yhteen kolmesta erityyppisestä profiilista. Tarjolla on ainakin kaksi mielenkiintoista projektia. Sinun ei tarvitse osata kaikkea, mutta olet valmis oppimaan tarvittavat asiat. Palkan taso katsotaan sen mukaan mitä tiedät jo entuudestaan (max. 2500 €/kk).


Tehtävästä riippumatta viimeistään kesän aikana tutuksi tulevat:

  • Versionhallinta ja tehtävien seuranta GitHubilla

  • Ketterä kehitys (ei puhdas Scrum, vaan enemmän Kanban)

  • Käyttäjätestaus

  • Automaattiset testit

  • Koodin katselmointi (sinun koodiasi katselmoidaan, mutta harjoittelet myös antamaan

palautetta muiden koodista)


Ensimmäiseen projektiin tarvitsemme VR-koodaajaa tekemään demoja koko kaupungin kattavasta teksturoidusta 3D-mallista. Laitteena olisi esim. HTC Vive. Demo voisi olla esimerkiksi kaavamuutosten esittelyä, ja kaupunginmuseotakin voisi kiinnostaa kokeilla VR-maailmaa. Tiimissä ei ole vielä tehty mitään VR:llä, joten tämä tehtävä olisi melko itsenäinen. Sinulla olisi hyvä olla kokemusta Unitystä, mutta UE4 ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto.


Toisessa projektissa etsimme JS- tai Python-koodaria tekemään Helsinki Appin (https://www.youtube.com/watch?v=3WQMqROG8ZU) frontendiä tai uudet toiminnallisuudet mahdollistavaa backendiä. Helsinki App tulee olemaan React Nativella ohjelmoitu Android/iOS-natiivisovellus, jonka kautta asukkaat saavat tietoa ja voivat vaikuttaa oman asuinalueensa asioihin. Tässä projektissa tehdään tiiviimmin yhteistyötä muiden kanssa, sillä hommaa riittää useammalle.


Backend-puolella käytetään jo olemassa olevia avoimia rajapintoja, mutta ne tarvitsevat lisäkehitystä. Käytössä olevia teknologioita ovat mm. Django (REST Framework), PostreSQL ja ElasticSearch. Mobiiliappiin tarvitaan myös push-viestejä (esim. FCM). Palvelimillamme pyörii Ubuntu, joten Linuxin komentorivin tulisi olla jossain määrin tuttu.


Työpiste sijaitsee Helsingin kaupunginkanslian toimipisteellä kivenheiton päässä Esplanadilta ja Senaatintorilta, Unioninkatu 28:ssa.


Palkkaamme sopivan hakijan heti löydyttyä. Jos kiinnostuit, kerro maililla mitä osaat, olet tehnyt, ja haluaisit tehdä. Kysy tarvittaessa myös lisätietoja.


Lisätietoja

Tomi Hukkalainen, kumppanikoodari

tomi.hukkalainen ät hel.fi / 040 588 4141


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages