Του Δηλαβέρη το κάγκελο κετουτάτση τοπαλούκι. 'Εϊς μπλέξει...

24 views
Skip to first unread message

Panayotis Papadakis

unread,
Jan 9, 2013, 10:32:44 AM1/9/13
to pee...@googlegroups.com
...


"Θα αναδείξουμε, όπως αναδεικνύουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους "θησαυρούς" της πόλης μας. Το οφείλουμε στην μνήμη του μεγάλου μας δωρητή, το οφείλουμε στην ιστορική συνέχεια της πόλης μας" τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης
Μιχαλολιάκος, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη της κρύπτης, στην οποία βρέθηκαν τα έπιπλα και τα αντικείμενα.

Να λοιπόν από που  θα πληρωθείς...
Από τα εισητήρια του μουσείου Δηλαβέρη...
 
Τα αντικείμενα, ήδη καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία.
λέει το άρθρο...
Αυτό το ήδη λοιπόν (δηλ. μετά από 40 χρόνια), επειδή το σκοντάφτουμε συχνά - πυκνά στην γλώσσα μας, συμβαδίζει με το βαρήδη σαμιαμήδη στρήδη μήδη κεραμήδη κουνουπήδη και όλα τα εις -ήδη.

Έ, δεν πιστεύω ούτε και μαφτίν την αφορμή να μην κατεβάσουν τα τρακτέρια οι αγρότες... Δεν κάνουμε τίποτα έτσι...
Olala..garde    Panayotis
------------------------------------------------------------------------------------

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός στο δημαρχείο Πειραιά

Βρέθηκε
          κρυμμένος θησαυρός στο δημαρχείο Πειραιά

Έπιπλα και σπάνια αντικείμενα, ανακαλύφθηκαν τυχαία σε μια κρύπτη στον 8ο όροφο του δημαρχείου του Πειραιά!

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανήκαν στον μεγάλο δωρητή της πόλης, Κρίτωνα Δηλαβέρη και τα οποία είχαν περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου.

Τα αντικείμενα, ήδη καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία.

Ο Κρίτων Δηλαβέρης που γεννήθηκε στον Πειραιά το 1894 και πέθανε το 1972, ήταν βιομήχανος-πολιτευτής και δώρισε όλη την περιουσία του στον δήμο.

Εξελέγη βουλευτής Πειραιά τα χρόνια 1935, 1936, 1946, ενώ είχε παντρευτεί την Αθηνά, αδελφή της ηθοποιού Κατίνας Παξινού.

Πρόσφατα, σε δημοπρασία από το δήμο Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο, πουλήθηκε το αυτοκίνητό του σε Γερμανό επιχειρηματία έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ και τα χρήματα διατέθηκαν για την ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη.

"Θα αναδείξουμε, όπως αναδεικνύουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους "θησαυρούς" της πόλης μας. Το οφείλουμε στην μνήμη του μεγάλου μας δωρητή, το οφείλουμε στην ιστορική συνέχεια της πόλης μας" τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη της κρύπτης, στην οποία βρέθηκαν τα έπιπλα και τα αντικείμενα.

http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=23507:%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC

Panayotis Papadakis

unread,
Mar 26, 2026, 10:05:38 AM (3 days ago) Mar 26
to pee...@googlegroups.com
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages