Întrebări Frecvente - FAQ + Întrebări și ajutor

1270 views
Skip to first unread message

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:50:57 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Întrebări frecvente - FAQPrin amabilitatea lui SantoB și prin aceea a altor utilizatori Panoramio avem această rubrică de Întrebări frecvente ( FAQ ) -articolul de mai jos, incluzând link-urile, fiind o traducere în limba Română.

Puteți pune întrebări care nu își găsesc răspunsul în secțiunea de Întrebări Frecvente în continuarea acestui topic. Asigurați-vă, însă, că răspunsul nu se află printre răspunsurile date aici la Î.F., sau că nuanța întrebării voastre nu e cuprinsă în aceste răspunsuri.
Puteți sugera completări la aceste secțiuni cu condiția ca ele să ofere răspunsuri verificate.
Disclaimer:
Notă: Acest FAQ (întrebări frecvente) a fost alcătuit de Fani și Utilizatori ai Panoramio și nu de către proprietarii acestui website. Vă rugăm accesați Blog-ul sau Pagina de Help pentru a avea acces la textele alcătuite de ei.

Traduceri:
Rusă/Русский
Engleză/English
Germană/Deutsch

Documente similare actualizate:

Cehă, Slovacă/Česky, Slovensky


Aceste Întrebări Frecvente vor fi actualizate din când în când cu informații relevante. Vă rog puneți orice comentarii/întrebări/sugestii în forumurile corespunzătoare. Postările nerelevante din acest thread vor fi șterse de către moderatori.


Despre Site-ul Panoramio

1.1 Este site-ul Panoramio același cu Google Earth?
1.2 De ce nu pot să-mi văd pozele în Google Earth?
1.3 De ce nu pot să îmi văd poza (pozele) în Google Maps?
1.4 Cum pot verifica dacă pozele mele se află pe Google Earth?
1.5 Dacă ceva nu merge corect cu acest site?


Despre Actualizări ale Google Earth

2.1 Așadar, când e următoarea actualizare?
2.2 Am editat numele/locația pozei mele dar încă nu a fost actualizată în Google Earth – De ce?
2.3 Ce anume face ca o poză să fie populară?Întrebări despre încărcarea de fotografii

3.1 Pozele mele nu se încarcă – să fie din cauza dimensiunilor sau rezoluției?
3.2 Pozele mele par să se încarce dar dispar de pe pagina de încărcare odată ce încărcarea e completă, ce nu-i bine?
3.3 Există vreo metodă mai rapidă de a încărca fotografii?
3.4 Ce marchez pe hartă, locația de unde a fost făcută fotografia sau subiectul acesteia?
3.5 Care este ordinea fotografiilor încărcate?Întrebări despre anumite fotografii

4.1 O poză are descrierea greșită în Google Earth – va fi asta rezolvată de Panoramio?
4.2 Cum găsesc numărul de identificare (ID) al pozei mele?
4.3 De ce văd aceeași poză de mai multe ori pe Google Earth?
4.4 În ce ordine văd pozele în Google Earth?
4.5 Cum pot adăuga o fotografie (sau un utilizator) la Favoritele mele (Favoriții mei)?Despre folosirea forumurilor

5.1 Cum pot introduce thumbnails (poze în format unghia degetului mare) în articolele de pe forum?
5.2 Cum caut după o poză anume?
5.3 Pot posta poze pe forum care se află pe alt site decât Panoramio?
5.4 Cum caut după un utilizator anume?Alte facilități Panoramio

6.1 Ce este un fișier KML? Ce face el?
6.2 Ce este RSS și ce anume face?
6.3 RSS feeds și Internet Explorer 7.0Despre orice alte întrebări

7.1 Am o întrebare, ce trebuie să fac?
7.2 Am o întrebare diferită, unde întreb?
7.3 Pot moderatorii ajuta cu ceva?
7.4 Ce pot face în legătură cu poze cu conținut nepotrivit sau cu violări ale drepturilor de autor?
7.5 ce pot face în legătură cu SPAM-ul din comentariile de la pozele mele?Notă: Aceste secțiuni de mai sus urmează a fi completate pe măsură ce apar schimbări sau detalieri la întrebări

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:51:16 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Despre Site-ul Panoramio


1.1 Este site-ul Panoramio același cu Google Earth?

Nu, nu chiar. Panoramio a fost achiziționat de Google – vezi articolul de pe Blogul lui Eduardo aici. Partea relevantă a articolului este:
Quote:

Deocandată interfața de utilizator nu se schimbă: conturi, url-uri, facilități… Vom continua să lucrăm pentru Panoramio ca o echipă, dar de acum folosind infrastructura Google pe măsură ce Panoramio se integrează in tehnologia Google de mapare. Vom continua, deasemenea, să răspundem la e-mail-uri direct, pe cât posibil.

Achiziția care urmează (care a avut loc n.t.) va aduce mari avantaje utilizatorilor Panoramio, începând cu o infrastructură mai bună pentru a îmbunătăți fiabilitatea Panoramio, actualizări mai dese ale interfeței Panoramio către Google Earth și mai multe resurse pentru unele atribuții invizibile care au mâncat din timpul necesar lucrului la noi facilități.


Panoramio a început ca un website de participare cu fotografii care să aibă posibilitatea de a face geo-locarea acestor poze, aceasta conducând la includerea pozelor din Panoramio în Google Earth.


1.2. De ce nu pot să-mi văd pozele în Google Earth?

În primul rand, aceasta este cea mai pusă întrebare pe forumurile Panoramio – încărcarea de poze pe Panoramio nu înseamnă automat că aceste poze vor apare pe Google Earth, iar dacă da, acest lucru nu se va întâmpla instantaneu. Dacă vrei să le vezi imediat folosește fișierul KML disponibil în Panoramio.

În principiu, pozele sunt selectate de referenți pentru Google Earth, mai apoi pozele selectate sunt transmise către Google Earth în serii ceea ce poate lua săptămâni din momentul selectării de către referenți.

Politica de acceptare a fotografiilor este furnizată în Help.Dacă poza ta nu a fost acceptată, iar tu crezi că ar trebui să fie, poți pune întrebări la questions AT panoramio DOT com.

Sunt numeroase locuri pe site-ul Panoramio care livrează explicații legate de vizibilitatea sau absența pozelor pe Google Earth așa că vă rugăm fiți reținuți în a pune noi întrebări pe această temă pe Forum.1.3. De ce nu pot să îmi văd poza (pozele) pe Google Maps?

Aceasta este a doua întrebare ca frecvență de când pozele Panoramio au fost incluse în Google Maps.
Panoramio doar încarcă pozele pe Google Earth dar nu mai are control apoi asupra a ceea ce merge la Google Maps. Actualizările pozelor Panoramio între Google Earth și Google Maps par să aibă loc o dată la câteva luni. Remarcați că poze vizibile înainte pe Google Maps pot să dispară brusc odată cu actualizările.


1.4. Cum pot verifica dacă pozele mele se află pe Google Earth?

Când te intri în contul tău pe site-ul Panoramio și poți vedea pozele tale, iconițele Busolă Albastră aflate sub poze îți indică faptul că acele poze au fost acceptate pentru Google Earth și pot fi incluse în următoarea serie de încărcare către Google Earth, ceea ce se întâmplă cam o dată pe lună plus-minus două-trei săptămâni.

1.5. Dacă ceva nu merge corect cu acest site?

Din când în când probleme apar cu site-ul, pot fi catralioane de motive pentru asta, Echipa Panoramio poate actualiza/modifica site-ul, serverele pot avea probleme tehnice sau multe alte motive neștiute.

Mai întâi și întâi verifică lista de chestiuni cunoscute Known Issues List mai apoi verifică restul secțiunii de probleme și bug-uri Report bugs or Problems de pe Forum. Dacă poți detalia care este problema, ce browser de Internet folosești, pe ce sistem de operare, ceilalți de pe forum s-ar putea să te ajute, dar bineînțeles, verifică dacă într-adevăr este o problemă.

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:51:43 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Despre actualizări ale Google Earth

2.1 Așadar, când e următoarea actualizare Google Earth

Nu există un orar (deaocamdată) legat de frecvența sau datele actualizărilor viitoare. Poate dura câteva săptămâni pentru ca fotografiile să apară în Google Earth după ce au fost selectate.


2.2 Am editat numele/locația pozei mele dar încă nu a fost actualizată în Google Earth – De ce?

Orice modificare legată de fotografii în Panoramio vor fi reflectate doar cu ocazia următoarei actualizări făcute către Google Earth – așa că stai blând.

2.3. Ce anume face ca o poză să fie populară?

Metoda exactă de determinare a popularității unei fotografii este un secret bine păzit de Panoramio (pentru a preveni abuzul și popularizarea artificială a pozelor). În general, se leagă de numărul de vizionări, de numărul de marcări ca favorită și încă, de cât de proaspătă e poza.
Vezi deasemenea Understanding Popularity în secțiunea de Help.

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:52:04 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Întrebări despre încărcarea de fotografii


3.1 Pozele mele nu se încarcă – să fie din cauza dimensiunilor sau rezoluției?

Prin amabilitatea lui Nicholas Mertens în thread-ul resolution & size for pics ??? (rezoluții și dimensiuni pentru poze)
Quote:

Dimensiunea
A fost sugerată pe forum reducerea dimensiunii la 600 de pixeli pe latura lungă a ei. În mare faci ce vrei, dar ține minte că nu are rost să păstrezi dimensiuni mai mari decât cele ale celor mai multe monitoare (ex. 1024x768 pixeli, 1280x800 pixeli, etc.) Așa că păstrează mărimea pozei sub aceste dimensiuni. Asta are avantajul de a reduce dimensiunea fișierului (file) deasemenea, și permite o redesenare rapidă a fotografiei atunci când alții vor să vadă poza la dimensiunea ei ”originală”.

Rezoluția
Cum nu există rezoluții ale monitoarelor mai mari de 96 ppi (puncte pe inch) – cel puțin nu în lumea consumatorilor obișnuiți – nu are sens să încărcațipoze cu rezoluții mai mari decât asta. Așa că faceți cópii ale pozelor ce vreți să le încărcați și reduceți rezoluția acestora la 96 ppi. Acest lucru are avantajul că reduce dimensiunea fișierului care se transformă într-o reducere a timpului de încărcare (upload).


Din când în când și serverul va avea probleme ce vor împiedica încărcarea de poze, din nefericire singura opțiune în acest caz fiind aceea de a aștepta și de a încerca mai târziu.

3.2. Pozele mele par să se încarce dar dispar de pe pagina de încărcare odată ce încărcarea e completă, ce nu-i bine?

Pozele încărcate pot fi trunchiate dacă numele fișierului conține caractere speciale precum punct-și-virgulă ( ; ). Redenumește fișierul așa încât să nu conțină alte caractere speciale decât underscore ( _ ) și sau dash ( - ) și încearcă să încarci pe site mai apoi.
Acest lucru se poate întâmpla și pentru denumiri de fișier care conțin diacritice: ă,î,â,ș,ț


3.3 Există vreo metodă mai rapidă de a încărca fotografii?

D.C. a scris un tutorial despre cum să încarci poze mai repejor folosind un alt sofware de management de poze Aici


3.4 Ce marchez pe hartă, locația de unde a fost făcută fotografia sau subiectul acesteia?

Un subiect de dezbateri îndelungi pe Forumul Panoramio – așa că puneți-vă și voi banii/cenții/yuanii/pesos/rupiile/yenii…. pe acest rămășag Aici Dovezile circumstanțiale și Help-ul Panoramio sugerează că majoritatea utilizatorilor Panoramio vor indica locația din care a fost făcută poza.3.5 Care este ordinea fotografiilor încărcate?

Ordinea predefinită de sortare este ordinea în care pozele sunt încărcate, așa că ultima poză încărcată va fi prima de sus din stânga pe pagina ”Pozele Tale” - "Your Photos". Mulți dintre utilizatorii Panoramio întreabă dacă ordinea de sortare poate fi schimbată. În prezent răspunsul e ”nu”.

Un alt mijloc de sortare, pentru a avea rezultate de la cea mai vizionată poză, este aceea de a defini o etichetă (tag) unică (poate numele de utilizator sau ID-ul de utilizator) și să aplicați această etichetă unică pe toate fotografiile voastre. Apoi vizionați după acest tag (numele tag-ului la ”Find Tag”) și pozele vor fi sortate după numărul total de vizionări.

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:52:21 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Întrebări despre anumite fotografii


4.1 O poză are descrierea greșită în Google Earth – va fi asta rezolvată de Panoramio?

Numele pozelor, numele fișierelor ce conțin poze sau descrierea locației pozelor sunt toate controlate nu de Google Earth, nu de Panoramio, ci de fiecare utilizator individual al Panoramio. Cel mai bun mod de rezolvare este acela de a lăsa un comentariu pe pagina de comment-uri a pozei respective și de a folosi link-ul "Misplaced? Suggest new location" (Plasată greșit? Sugerați o locație nouă), link aflat pe pagina fiecărei poze (sub hartă).


4.2 Cum găsesc numărul de identificare (ID) al pozei mele?

Numărul ID de identificare al fiecărei fotografii poate fi găsit verificând adresa URL când vizionați poza. Numărul ID este cel de dinaintea ultimului slash din adresa URL

Exemplu:http://www.panoramio.com/photo/123456 este poza cu numărul ID 123456.


4.3 De ce văd aceeași poză de mai multe ori pe Google Earth?

Dacă o poză se află în mai multe fișiere KML pe care le vedeți în GE poza va apare de mai multe ori. Mai multe informații Aici

De exemplu poate că aveți opțiunea Panoramio bifată în Google Earth și poate că ați descărcat și propriul fișier KML de pe site-ul Panoramio. Dacă pozele voastre au fost acceptate de Google Earth veți vedea acele poze afișate de câte două ori fiecare – una din opțiunea Panoramio din GE, alta din fișierul KML. Pur și simplu închideți una sau alta din opțiuni.4.4 În ce ordine văd pozele în Google Earth?

În tab-ul "Recent" și în GE vizionând KML-ul "recent", pozele sunt sortate după data și ora încărcării (pe Panoramio). Cele mai noi vor apare primele, apoi cele mai puțin noi dacă faceți zoom mai adânc. În tab-ul "Popular" și KML-ul său pozele sunt sortate după popularitate.

4.5 Cum pot adăuga o fotografie (sau un utilizator) la Favoritele mele (Favoriții mei)?

În sus-ul paginii, lângă fotografie (sau lângă numele de utilizator) există o steluță . Dați click pe steluță și aceasta se va evidenția și se va colora în galben și poza (sau utilizatorul) va deveni parte a setului vostru de Favorite (Favoriți)

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:52:36 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Despre folosirea forumurilor


5.1 Cum pot introduce thumbnails (poze în format unghia degetului mare) în articolele de pe forum?

Avem un articol valoros intitulat How to put Thumbnails in your post scris de Owen Morgan care explică totul. În Engleză.

Simplificat, aveți nevoie de două informații, locul (virtual) al pozei pe server și de dimensiunea șa care vreți să se vadă thumbnail-ul. Puteți afla locul verificând proprietățile pozei (cele mai multe browsere permit asta cu click-dreapta pe poză). Adresa va arăta cam așa

http://www.panoramio.com/photos/medium/1234567.jpg

Pentru a o insera ca thumbnail schimbați respectiv acest exemplu, adăugați tag-uri (coduri) pentru imagine la capete pentru afișare, și schimbați cuvântul “medium” cu “thumbnail” sau ”small” – după caz – așa încât codul vostru pentru forum să arate cam așa:Dacă vrei să faci ca thumbnail-ul să fie click-ăibil și să te conducă la poză, va fi nevoie să adaugi și link-ul către pagina cu poza și să mai pui niște tag-uri pentru a arăta cam așa


Dacă nu este specificat altfel dimensiunile permise pentru poze în forum sunt:

Pentru raport Înălțime pe Lățime mai mic de 1:2 sau mai mare de 2:1 >> mărime ”thumbnail” (100 de pixeli pe latura mare)

Pentru raport Înălțime pe Lățime cuprins între 1:2/2:1 și 1:6/6:1 mărime ”small” (240 pixeli pe latura mare)

Pentru raport Înălțime pe Lățime de sub 1:6 sau peste 6:1 mărime ”medium” (500 pixeli pe latura mare)5.2 Cum caut după o poză anume?

Folosește facilitatea TAGS disponibilă în Panoramio. Deocamdată căutarea poate fi făcută după câte un tag pe căutare. Bineînțeles, calitatea rezultului căutării depinde de calitatea etichetării cu tag a fiecărui utilizator în parte.

O cale pentru căutarea după tag-uri multiple ar fi folosirea unei căutări generale cu Google image search căutare pe site-ul Panoramio (doar), introducând codul

Code:
site:www.panoramio.com [tag1] [tag2] [tag3] etc..[/url]


Astfel, de exemplu, dacă vrei să cauți ”Swiss Railways” vei introduce în fereastra de căutare

Code:
site:www.panoramio.com Swiss Railway Train Switzerland5.3 Pot posta poze pe forum care se află pe alt site decât Panoramio?

Da, și răspunsul complet se află Aici. Folosește codul standard BBCode pentru tag-uri [img]. Accesează și Help-ul codului BBCode.
Totuși, pentru imagini mari introduceți doar link-ul folosind tag-urile [url]. Pentru postările pe forum dimensiunea pozelor poate fi doar ”thumbnail” sau, pentru panorame, ”small”.
Rețineți că regula de dimensionare de la punctul 5.1 se aplică și pozelor ”încastrate” în forum ce provin de pe alte site-uri.5.4 Cum caut după un utilizator anume?

Panoramio nu are căutare după nume de utilizator până în prezent, oricum poate fi efectuată o căutare similară cu aceea a opțiunii de căutare după tag-uri de mai sus, folosind de data asta motorul Google Search:

Code:
site:www.panoramio.com [username]


Așa că, de exemplu, când veți căuta autorul acestui FAQ veți introduce în fereastra de căutare asta:
Code:
site:www.panoramio.com santob


Ușor!

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:53:00 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Alte facilități Panoramio

6.1 Ce este un fișier KML? Ce face el?

Prin amabilitatea lui Nicolas Mertens

Quote:

About KML Files and How to Create Them

În principu un fișier KML (Keyhole Markup Language) vă permit să vizualizați în Google Earth (GE) photografii care au fost încărcate și geo-locate în Panoramio. Puteți creea astfel de fișiere pentru pozele voastre și pentru cele ale prietenilor sau contactelor voastre (sau ale oricui) din Panoramio. Uite cum se face:

1. Pe pagina principală (cea cu toate pozele) și în dreapta numelui vostru sunt două link-uri:

Photos by numele vostru: on the map, in Google Earth (KML)
2. Dați Click pe al doilea link: Google Earth (KML)
3. O fereastră mică se deschide, cu două opțiuni: a) Open the file in Google earth, b) Save to disk.
4. Dacă selectați prima opțiune o Google Earth se deschide (dacă îl aveți instalat în computer) și, după câteva secunde, vor apare icoanițe pe hartă pentru toate pozele voastre pe care le-ați geo-locat. Dați click pe o iconiță pentru a vedea într-o fereastră Panoramio o variantă mai mare a pozei respective. Rețineți în plus că un file (fișier) a fost adăugat în folder-ul Temporary Places aflat în secțiunea Places a programului vostru GE. Dacă închideți GE, un mesaj vă va spune că aveți un fișier în folder-ul Temporary Places, și vă va întreba dacă doriți să-l salvați (fișierul) în folderul My Places al GE. Dacă salvați în My Places, pozele voastre vor disponibile imediat data viitoare când deschideți GE.
5. Dacă selectați a doua opțiune (Save to disk), urmați procedura standard pentru salvarea fișierului undeva pe hard-disk-ul vostru. Mai apoi veți putea să-l transmiteți pe e-mail către prieteni sau familie care vor putea accesându-l cu GE să vadă lucrările voastre pe hartă.


După cum spuneam, poți genera și salva un fișier KML al oricărei galerii a oricărui utilizator de Panoramio. Deschideți doar galeria cu pricina și urmați procedura de mai sus.6.2 Ce este RSS și ce anume face?

Iarăși, prin amabilitatea lui Nicolas Mertens
Quote:


Despre RSS Feeds și despre cum să le creem[size]

În principiu, un RSS (Really Simple Syndication) feed vă permite să primiți rapid informații despre ultimele încărcări (upload-uri) ale cuiva, fie ele photografii, intrări pe blog, articole de știri, sau orice altceva. Uitați cum puteți să vă ”înscrieți” la RSS feed pentru fotografiile încărcate pe Panoramio (din ce știu merge doar în Firefox).

1. Fie că sunteți pe pagina de start a Panoramio, pe pagina World Map, pe Blog sau pe o pagină de utilizator puteți vedea un simbol RSS în partea dreaptă la capăt a căsuței pentru adresa URL (Uniform Resource Locator).
2. Click pe simbol! O nouă pagină se deschide cu un număr de opțiuni predefinite în susul paginii a) Subscribe to this feed using Live Bookmarks, b) Always use Live Bookmarks to subscribe to feed (unchecked), și c) the big Subscribe Now button.
3. Lăsați opțiunile predefinite cum sunt și dați click pe Subscribe Now. O fereastră mică se deschide și vă spune că trebuie să dați un nume acestui feed și opțiuni pentru a selecta locația în browser a feed-ului: Bookmarks Toolbar Folder, Bookmarks, etc. Dacă doriți să aveți doar unul sau două feed-uri folosiți Bookmarks Toolbar Folder; Un buton sau două (după caz) vor apare pe toolbar-ul Firefox-ului. Pentru mai multe feed-uri plasați-le în Bookmarks (pentru a nu aglomera toolbar-ul).
4. Când sunteți gata dați click pe un buton de feed de pe toolbar sau pe o intrare din Bookmarks pentru a vedea ultimele încărcări. Feed-urile de pe pagina de start a Panoramio sau cele de pe pagina to World Map din Panoramio arată ultimele fotografii încărcate de oricine în Panoramio. Feed-urile pentru Blog sau utilizatori din Panoramio arată ultimele intrări în blog respectiv ultimele poze ale utilizatorilor selectați.


Nu cred că sunt metode simple de a te înscrie la RSSfeed în Microsoft Internet Explorer 6.0., cu excepția Blog-ului. * Nu am nicio informație despre Internet Explorer 7.0.

Noroc!!

*. Era cândva un buton RSS pe diverse pagini Panoramio care permitea înscrierea rapidă pentru feed-uri, chiar în Internet Explorer. Butonul s-a dus. Din moment ce există un link RSS în căsuța de adresă URL a Firefox-ului (și posibil și în IE 7.0) se poate că programatorii Panoramio au edcis că butonul a devenit redundant.6.3 RSS feeds și Internet Explorer 7.0

Prin amabilitatea lui Peter Uspensky
Quote:IE 7.0 are un cititor RSS încorporat și butonul RSS este poziționat în toolbar-ul său (al IE 7.0). Principiul unei înscrieri este foarte simplu:


1. Dacă pagina curentă conține web feed, butonul RSS devine activ (se colorează în portocaliu aprins). Click pe acest buton.
2. O nouă fereastră se deschide cu o descriere și un mostră de vizualizare a acelui feed.
3. Pentru a adăuga un web feed la favorite dați click pe link-ul "Subscribe to this RSS feed" din susul paginii.
4. Pentru a vedea feed-urile la care v-ați înscris dați click pe butonul de Favorite apoi pe tab-ul "RSS feeds" și alegeți feed-ul dorit.

Ușor de tot.

Poți organiza setările ”RSS feed”-urile tale prin Tools menu: Tools > Properties > Content > RSS feeds


KML și RSS sunt discutate pe forum aici. Dacă cineva poate adăuga mai mult acelui topic ar de apreciat.

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:53:22 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Despre orice alte întrebări


7.1 Am o întrebare, ce trebuie să fac?

Sunt mari șanse ca voi să nu fiți singurii sau primii cu acea întrebare, sunt șanse ca aceeași întrebare să fi fost pusă deja – forumurile au o funcție de căutare SEARCH. Vă rugăm să o folosiți și să adăugați întrebarea voastră la topic-urile existente mai degrabă decât să deschideți topic-uri noi pentru a ajuta la dezvoltarea ”băncii de cunoștințe” a utilizatorilor.


7.2 Am o întrebare diferită, unde întreb?

Deschideți un topic pe forumul Support & Suggestions, sau și mai bine, căutați să găsiți un topic asemănător și plasați întrebarea acolo.


7.3 Pot moderatorii ajuta cu ceva?

Echipa Panoramio face toată munca pe site și selecția fotografiilor. Moderatorii forumului pot doar edita și/sau șterge postări pe forum. Dacă aveți întrebări legate de forum moderatorii pot ajuta dar pentru alte întrebări accesați email-ul: questions at panoramio.com unde ”at” îl înlocuiți cu @.


7.4 Ce pot face în legătură cu poze cu conținut nepotrivit sau cu violări ale drepturilor de autor?

Pentru o singură imagine dați click pe link-ul ”Inappropriate or offensive” de sub hartă în partea dreaptă a paginii pozei în cauză. Pentru o pagină plină sau poate pentru imagini extreme cum ar fi cele pornografice trimiteți un email la questions at panoramio.com ca mai sus, cu un link către pagina utilizatorului sau a imaginii incriminate. Nu puneți link-uri către așa ceva pe forum!

Pentru violări ale copyright-ului, vedeți secțiunea aceasta a paginii de Help


7.5 Ce pot face în legătură cu SPAM-ul din comentariile de la pozele mele?

Nimănui nu-i place spam-ul așa că spam-ul în comentarii este tratat cu severitate de Panoramio – conturile vor fi șterse fără notificare prealabilă.

Pentru detalii complete asupra politicii anti-spam vedeți secțiunea aceasta sau aceasta de pe pagina de Help

Pentru a raporta un spammer, lăsați un email la spam at panoramio dot com

Sandy065

unread,
Nov 25, 2010, 11:53:45 AM11/25/10
to panoramio...@googlegroups.com
Notă: Dacă ai ajuns aici fie ai parcurs toată secțiunea FAQ fie ai ajuns din greșeală sau grabă. Dacă te afli în cea de-a doua situație încearcă să găsești răspunsuri pornind cu pagina de deschidere a acestui topic unde totul e organizat...

Poți adăuga în acest topic întrebările tale despre Panoramio, Forum sau Google API în situația în care secțiunile de mai sus nu răspund nedumeririlor sau întrebărilor tale.

CGabi

unread,
Jan 10, 2011, 1:46:16 PM1/10/11
to panoramio...@googlegroups.com
Buna Sandule! si ...
La Multi Ani!
De parcurs in intregime, tot ce ii in topic, n-am facut-o. Am sarit peste ce nu m-a interesat. Te vizitez doar cand am o problema si caut solutii. Ca acum.
Din partea mea sincere felicitari pentru efortul depus!

Ce se intampla cu messageria privata(PM)? Pentru ca am constatat ca la unii membrii Pano nu le este activata(albastrita, nu se deschide editorul) optiunea. De ce?
Exista vre-o ,,chichita'', o setare ceva?
Am fost si pe pagina autorului programului, nimic.
Multam anticipat!
O seara buna

CGabi

unread,
Jan 10, 2011, 2:46:31 PM1/10/11
to panoramio...@googlegroups.com
Multam Christake!
Pentru ceilalti care nu au activat PM:
- click pe ,, Setari''(dr. sus langa SignIn-Out);
-se intra in pag. de configurare cont, iar la punctul ,,E-mail alerts and private messaging'', bifezi casutele care iti convin.
Gata!

Sandy065

unread,
Jan 10, 2011, 6:38:15 PM1/10/11
to panoramio...@googlegroups.com
Wow CGabi! Un An Nou minunat!

Scuză-mi întârzierea... Văd că te-ai descurcat - într-adevăr soluția indicată de tine (și/sau Christake) e cea bună în legătură cu Mesageria Privată.

crina.stanciu

unread,
Jan 10, 2011, 6:46:07 PM1/10/11
to panoramio...@googlegroups.com
Buna , Sandy!

Te rog frumos sterge postrea mea fara mesaj de la votare CFP- Reflexii, eu am facut o greseala si nu stiu sa sterg acel post.

Multumesc, Crina.

Sandy065

unread,
Jan 10, 2011, 7:03:53 PM1/10/11
to panoramio...@googlegroups.com
Trebuie să ai în dreapta sus lângă butonul de edit un buton cu un ”x”. Apasă pe el și gata! :)

Chereches Mircea

unread,
Feb 23, 2011, 3:53:01 PM2/23/11
to panoramio...@googlegroups.com
Cum postez o poza in cadrul unui mesaj pe forum? Vreau si eu sa pun o poza la Romania din 200 in 200 Km si nu reusesc sa postez pozele! Multumesc pt ajutor!

D. Alexandru Ioan

unread,
Feb 24, 2011, 2:19:05 AM2/24/11
to panoramio...@googlegroups.com
Quote Chereches Mircea:
Cum postez o poza in cadrul unui mesaj pe forum? Vreau si eu sa pun o poza la Romania din 200 in 200 Km si nu reusesc sa postez pozele! Multumesc pt ajutor!


Bună Mircea.
Pentru a posta o fotografie pe forum trebuie să folosești acest cod (numit și thumbnail):și să înlocuiești X-urile cu numărul fotografiei alese. Acest număr îl găsești sub fiecare poză când dai click pe ea pentru a vedea comentariile de dedesubt. De asemenea, dacă nu dorești să copiezi mereu acest cod poți pur și simplu răspunde cu citat (quote) în cazul în care cineva a postat o poză în comentariul său, iar apoi înlocuind numărul din codul său cu numărul pozei tale. Știu că pare complicat, dar încearcă, iar dacă ai să greșești am să corectez eu.

Numai bine, Alex.

Chereches Mircea

unread,
Feb 24, 2011, 10:51:24 AM2/24/11
to panoramio...@googlegroups.com
Am reusit! Multumesc mult! :wink:

CGabi

unread,
Apr 1, 2011, 8:15:57 AM4/1/11
to panoramio...@googlegroups.com
Stimate d-le moderator!
Nu credeti ca trebuia, sau trebuie, sa iesiti cu explicatii si precizari in privinta sistemului nou de votare in concursul ,,GEOTAGGED PHOTO CONTEST'' patronat de site-ul ,,PANORAMIO''.
Va consider un reprezentant oficial, recunoscut de patronii site-ului, ca atare astept o pozitie autorizata de calitatea pe care o aveti.
NU PENTRU MINE(am rezolvat-o) ci pentru alti care nu au nimic de a face cu IT_eul.
O zi (seara) buna!

D. Alexandru Ioan

unread,
Apr 2, 2011, 7:26:02 AM4/2/11
to panoramio...@googlegroups.com
Cu scuzele de rigoare pentru întârziere (nu am avut acces la internet săptămâna ce tocmai s-a încheiat), am făcut și acest lucru.

CGabi

unread,
Apr 2, 2011, 8:09:42 AM4/2/11
to panoramio...@googlegroups.com
Da! Multumesc!
Perseverez in privinta politetii! Asa sunt eu.
O zi buna, in continuare, si un sfarsit de saptamana placut!

D.Victoria

unread,
Apr 18, 2011, 9:03:51 AM4/18/11
to panoramio...@googlegroups.com
Buna tuturor!

Am si eu o intrebare careia nu am reusit sa-i gasesc dezlegare pana acum: cum se pot adauga "fotografi favoriti" in pagina personala?

Multumesc

D. Alexandru Ioan

unread,
Apr 18, 2011, 9:27:17 AM4/18/11
to panoramio...@googlegroups.com
Intri pe galeria persoanei pe care dorești s-o adaugi la "fotografi favoriți" apoi apeși pe steluța albă din dreptul numelui acesteia. În momentul în care steluța capătă culoarea galbenă, înseamnă că ți-a reușit.

D.Victoria

unread,
Apr 19, 2011, 4:55:24 AM4/19/11
to panoramio...@googlegroups.com
Quote D. Alexandru Ioan:
Intri pe galeria persoanei pe care dorești s-o adaugi la "fotografi favoriți" apoi apeși pe steluța albă din dreptul numelui acesteia. În momentul în care steluța capătă culoarea galbenă, înseamnă că ți-a reușit.


Multumesc Alexandru!
Message has been deleted

neica nimeni

unread,
Feb 20, 2012, 8:26:22 AM2/20/12
to panoramio...@googlegroups.com
Cum se incarca pe un forum oarecare o fotografie de pe Panoramio?Tks.

Alexandru Ioan

unread,
Feb 20, 2012, 2:14:59 PM2/20/12
to panoramio...@googlegroups.com
La fel cum se încarcă şi pe topicul de concurs: apeşi pe 'insert image' (este în meniul de editare al mesajului, înainte de 'Link') şi pui link-ul pozei.

neica nimeni

unread,
Feb 29, 2012, 6:47:42 PM2/29/12
to panoramio...@googlegroups.com
Multumesc.
Message has been deleted

cipri_yanu

unread,
Aug 9, 2012, 4:27:16 AM8/9/12
to panoramio...@googlegroups.com
Buna sunt cam nou si nu stiu daca am postat bine . As vrea sa stiu ca dupa ce incarc poze pe panoramio in cate zile o sa apara pozele si pe google earth sau google maps sau ce trebuie sa fac in privinta asta . Multumesc

Alexandru Ioan

unread,
Aug 9, 2012, 2:22:59 PM8/9/12
to panoramio...@googlegroups.com
Salut,

ai făcut tot ce era necesar în acest sens, 45 din cele 46 poze pe care le ai fiindu-ţi acceptate pentru Google Earth. Acum trebuie să aştepţi. De obicei transferul pozelor ia între 3 zile şi 4 săptămâni. O parte din pozele tale au ajuns deja pe Google Earth, după cum poţi observa din statistici: http://www.panoramio.com/user/4970992/stats (141 GE views).

bvlucretiu

unread,
Nov 24, 2012, 3:48:05 AM11/24/12
to panoramio...@googlegroups.com
Bună!
De ce toate locațiile mi-le arată la vizualizare satelit ca fiind noapte?

Alexandru Ioan

unread,
Nov 24, 2012, 7:07:02 AM11/24/12
to panoramio...@googlegroups.com
Unde anume? În Panoramio, Google Earth, Google Maps? Încercaţi şi celelalte servicii şi spuneţi-mi dacă aveţi în continuare aceeaşi problemă. Dacă este GE, s-ar putea să de din setări.

bvlucretiu

unread,
Nov 25, 2012, 1:09:33 PM11/25/12
to panoramio...@googlegroups.com
Atât în Google Earth cât și în Google Maps apar fiind foarte întunecate (ex Rontău, Bihor) plus ca harta apare ca fiind făcută în 2012 însă eu am un imobil (o seră) terminată în Mai, Iunie 2012 care nu o văd pe imaginea din satelit

bvlucretiu

unread,
Nov 25, 2012, 1:32:41 PM11/25/12
to panoramio...@googlegroups.com
Și în panoramio se vede la fel!

Alexandru Ioan

unread,
Nov 25, 2012, 1:42:25 PM11/25/12
to panoramio...@googlegroups.com
Da, aveţi dreptate. Nu este vorba de vreo eroare tehnică, ci pur şi simplu de calitatea imaginilor satelitare, atât Panoramio cât şi GE şi GM folosind aceleaşi hărţi. Data trecută pe ele, şi anume 2012, pare a fi cea corectă. Probabil satelitul a trecut pe deasupra României la începutul anului, înainte de-a vă finaliza sera. Din păcate, în această privinţă nu se poate face nimic. 

bvlucretiu

unread,
Nov 25, 2012, 1:46:06 PM11/25/12
to panoramio...@googlegroups.com
Probabil că la următoarea actualizare va fi mai bine (sper)!

other1_f

unread,
Feb 20, 2013, 5:00:05 AM2/20/13
to panoramio...@googlegroups.com
de citeva zile nu mai primesc in email notificari cu mesaje private, comentarii sau noi postari ale fotografilor favoriti. am intrat in setarile contului si toate casutele sunt marcate. ce pot sa fac?  multumesc

dinuveronica

unread,
Mar 6, 2013, 4:08:54 PM3/6/13
to panoramio...@googlegroups.com
Am si eu o problema. 
Tot incerc de duminica (03.03.2013) sa postez cateva poze. Nu reusesc nicicum. Urmez aceeasi pasi pe care i-am facut si pana acum si invariabil primesc raspunsul: "Upload failed: server error. Please try again later.
Am vazut ca altii reusesc sa incarce si nu stiu care este problema la mine? Sunt eu pe alt server decat ei? S-a modificat ceva in sistemul de incarcare si nu m-am prins? 
Va rog sa ma ajutati si pe mine!
Multumesc mult!
Veronica

Alexandru Ioan

unread,
Mar 6, 2013, 5:23:30 PM3/6/13
to panoramio...@googlegroups.com
Este o problema de care echipa tehnică este conştientă şi pe care încearcă să o soluţioneze. 

dinuveronica

unread,
Mar 7, 2013, 2:43:40 PM3/7/13
to panoramio...@googlegroups.com
Multumesc!

Alexandru Ioan

unread,
Mar 7, 2013, 4:17:00 PM3/7/13
to panoramio...@googlegroups.com
De acum ar trebui să nu mai existe dificultăţi cu încărcatul pozelor. Să-mi spuneţi, totuşi, dacă problema persistă.

dinuveronica

unread,
Mar 8, 2013, 7:37:13 AM3/8/13
to panoramio...@googlegroups.com
Totul este ok! Am si incarcat cateva poze. Toate bune!

Alexandru C. Ene

unread,
Jun 29, 2013, 5:23:37 AM6/29/13
to panoramio...@googlegroups.com
Știe cineva de ce fotografiile copiate automat din Panoramio în contul de G+ nu mai conțin datele geografice?

Acum 1 an, când a apărut funcția, locul unde era făcută fotografia era transmis mai departe (Location). Am încărcat de curând câteva fotografii noi, le-am poziționat pe hartă, dar când au apărut in G+, nu aveau datele geografice copiate (Location).

Alexandru Ioan

unread,
Jun 30, 2013, 7:31:12 AM6/30/13
to panoramio...@googlegroups.com
Nu ştiu, dar pot să întreb. Am să revin cu-n răspuns.
Message has been deleted

Alexandru Ioan

unread,
Jul 6, 2013, 10:14:10 AM7/6/13
to panoramio...@googlegroups.com
Se pare că este vorba de un bug. De cele mai multe ori astfel de probleme sunt rezolvate în câte ore sau zile, însă uneori tind să persiste. Încearcă să transferi şi alte poze şi spune-mi dacă sunt păstrate informaţiile privind geolocaţia ori nu.

Din păcate bug-uri precum acesta apar pe neaşteptate şi nu îi afectează pe toţi membrii, de aceea soluţionarea lor nu este întotdeauna o prioritate.

P.S. Din greşeală, ţi-am şters ultimul mesaj. Sper să nu te superi pe mine.

Alexandru C. Ene

unread,
Jul 7, 2013, 2:37:15 AM7/7/13
to panoramio...@googlegroups.com
Merci Alexandru, o să încerc să mai încarc și alte fotografii să văd cum se desfășoară transferul!

Alexandru C. Ene

unread,
Jul 8, 2013, 8:10:20 AM7/8/13
to panoramio...@googlegroups.com
Am făcut un test cu 3 fotografii şi obţin acelaşi rezultat, poziţia geografică nu e transferată....

Ana Ciornei

unread,
Jul 11, 2013, 2:16:07 AM7/11/13
to panoramio...@googlegroups.com
Iata ce am primit eu prin mail:
Hello,
Earlier today, we announced that Google Latitude is no longer part of the Google Maps app, and we're retiring Latitude on August 9, 2013.
This means that after August 9, your Latitude friends list will be deleted and you'll lose the ability to share your location with them. There will also be some changes to Location Reporting and Location History, including changes to third-party applications that use Google Latitude. Please see our FAQs for more information.
We understand some of you still want to see your friends and family on a map, which is why we've added location sharing to Google+ for Android (coming soon to iOS).
Thank you for using Google Latitude.
Sincerely,

The Google Latitude Team

Nu stiu daca are legatura.
Message has been deleted

Alexandru Ioan

unread,
Jan 9, 2014, 3:23:21 AM1/9/14
to panoramio...@googlegroups.com
Este un bug și nu mai apar în formatul acesta nou.

Până când o să fie remediată situația, puteți folosi acest link pentru a accesa vechiul format și inclusiv fotografiile favorite:

Message has been deleted

Alexandru Ioan

unread,
Jan 11, 2014, 10:11:26 AM1/11/14
to panoramio...@googlegroups.com
Cu cea mai mare plăcere!

Lucian Husar

unread,
May 7, 2014, 2:50:45 PM5/7/14
to panoramio...@googlegroups.com
Care sunt criterile dupa care sunt acceptate pozele in google earth un exeplu o poza caremai in trecut era accepteta de prima data lka prima vizionare a fost respinsa (
http://www.panoramio.com/photo/106483850) si am vazut altele cu personaje si fata catra camera acceptate ???
Message has been deleted

sima viorel

unread,
Mar 25, 2015, 2:25:05 AM3/25/15
to panoramio...@googlegroups.com
Am si eu o problema ,pe unele poze la deschidere i-mi apare eroarea ,

400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.

ce ar trebuii sa fac  ?

Multumesc anticipat !!!

Reply all
Reply to author
Forward
Message has been deleted
0 new messages