Vraagje licentie

176 views
Skip to first unread message

muntdropje

unread,
May 23, 2017, 2:37:55 AM5/23/17
to opensong
Omdat ik laatst wat informatie over licentie voorbij zag komen, kan ik dit ook vast wel vragen.

Wij hebben als kerk licenties bij ccli. Nu wil een muzikant in onze kerk bij www.liedboek.nu een abonnement afsluiten om liederen te downloaden met notenbalken enz. Dit is een abonnement voor de hele gemeente, dus hoe meer mensen in de kerk hoe meer je voor het abonnement betaald. Ik dacht dat dat allemaal al zat in de licentie van ccli.
Verder zag ik bij ccli ook songselect waar men alle liederen met licentie kan downloaden met akkoorden en noten en transporneermogelijkheid. Is afsluiten van abonnement bij liedboek.nu dan niet dubbel? En kan hij voor notenbalken download niet beter een songselect abonnement afsluiten, dat scheelt ook nog eens behoorlijk.

Ik hoop dat iemand me wijs kan maken in dit licentie doolhof.

Met vriendelijke groet,
Geralda de Man

Robert

unread,
May 23, 2017, 3:47:20 AM5/23/17
to open...@googlegroups.com
Hoi Geralda,

Het is inderdaad wat dubbel, maar niet helemaal. Met CCLI heb je een licentie voor een aantal bundels (o.a. Opwekking en Evangelische Liedbundel), maar niet voor Liedboek 2015. In Liedboek 2015 staan nummers uit verschillende bronnen (waaronder een paar uit Opwekking etc.), maar er zijn veel meer liederen in Liedboek 2015 die niet onder CCLI vallen.

Er zijn dus een paar mogelijkheden:

- Als er alleen uit Liedboek 2015 wordt gezongen, is alleen die licentie voldoende.
- Als er daarnaast ook uit Opwekking etc. wordt gezongen, heb je beide nodig.
- Als je van het nieuwe Liedboek alleen de Psalmen en Gezangen zingt die ook in het Liedboek 1973 stonden, dan zou volgens mij de licentie voor Liedboek 1973 voldoende moeten zijn (€50 eenmalig), maar dan heb je geen toegang tot liedboek.nu.

Ik vind het zelf ook jammer dat hiermee dubbele kosten gemaakt moeten worden en dat Liedboek 2015 niet gewoon onder bestaande licenties kan vallen.

Met vriendelijke groet,
Robert

Op di 23 mei 2017 om 08:37 schreef muntdropje <muntd...@gmail.com>:
--
Je hebt dit bericht ontvangen omdat je bent geabonneerd op de groep "OpenSong" van Google Discussiegroepen.
Als je je wilt afmelden bij deze groep en geen e-mails van de groep meer wilt ontvangen, stuur je een e-mail naar opensong+u...@googlegroups.com.
Als je een bericht in deze groep wilt plaatsen, stuur je een e-mail naar open...@googlegroups.com.
Bezoek deze groep op https://groups.google.com/group/opensong.
Ga naar https://groups.google.com/d/optout voor meer opties.

muntdropje

unread,
May 23, 2017, 7:07:18 AM5/23/17
to r.lindeboom, opensong
Bedankt voor je duidelijke antwoord. In de onze kerk zingen uit veel verschillende bundels, dus dat moeten we dan ook de prijs voor betalen..  jammer, maar helaas.

Met vriendelijke groet,
Geralda de Man
Op 23 mei 2017 9:47 a.m. schreef Robert <r.lin...@gmail.com>:

LMAangeenbrug

unread,
May 23, 2017, 1:11:16 PM5/23/17
to OpenSong
Dag allen,

SongSelect is een dienst waarbij je materiaal kunt downloaden en inderdaad kunt transponeren. Fijn voor muzikanten. De vraag voor jou Geralda, is: wil je het voor de muzikanten gebruiken of om te beameren? Liedboek.nu biedt downloadbare sheets aan, geschikt voor beameren voor gemeenteleden. Lijkt me minder geschikt voor een muzikant om mee te spelen. Lees: kun je aangeven wat je precies meer wilt? 

Wat betreft de rechten van Liedboek '73, heb ik laatst toevallig nog antwoord gekregen van iemand vanuit BC. De reactie was dat je het OPS pakket nodig had. Echter, volgens de beschrijving bij Bol.com heb je toch echt ook nog de papieren bundels nodig. Zie bij Bol.com onder beschrijving > rechten https://www.bol.com/nl/p/cd-rom-beamerpakket-bij-liedboek-evang-l/9200000031176444/ Ik krijg hierover nog antwoord. Wat ik een nadeel vind bij BC is dat je per bundel* een apart abonnement moet afsluiten. Het is nogal .. niet bij de tijd gedacht. Het zou de Nederlandse kerk in zijn gehele breedte dienen als er gewoon één licentie komt. 

Een andere vraag, in het verlengde hiervan: is er een overzicht bekend van welke bundels / liederen goed gedekt worden door CCLI cq Liedboek? Ik weet dat ze bij Kerkliedwiki.nl werken aan een uitbreiding met rechten, maar die is nog lang niet klaar .. 

Dan een persoonlijk detail: een gemeentelid alhier heeft OpenSong uitgebreid met de mogelijkheid om op een dynamische manier noten te presenteren. Voorbeeld: https://www.instagram.com/p/BSltpydjYI5/ We zijn nu noten aan het invoeren**. Alleen .. vanwege rechten mogen we niet alles delen. In de pijplijn zit een website met uitleg hoe OpenSong met noten te laten draaien + database van noten van public-domain liederen. Denk aan het Geneefse Psalter of oudere melodieën die nog best vaak hergebruikt worden. Zie bv melodie 'Alle roem is uitgesloten'  http://www.remadux.nl/melodie/963 wordt in 7 bundels in verschillende liederen gebruikt.  

Groet, 
Lennart Aangeenbrug

* = Liedboek 2013 & Weerklank, maar niet Hemelhoog want die valt onder CCLI. Echter, er is ook een mogelijkheid om per lied een licentie aan te vragen. Dat is arbeidsintensiever maar zou in kosten kunnen schelen als je maar een paar liederen uit een specifieke bundel zingt. 
** = Lilypond formaat

Piet de Munck

unread,
May 23, 2017, 1:29:27 PM5/23/17
to open...@googlegroups.com

Lennart,

 

Wat je schrijft over OpenSong en een notendatabase vind ik heel interessant. Graag word ik van de ontwikkelingen hieromtrent op de hoogte gehouden. Kan dat?

 

Groet,

Piet

muntdropje

unread,
May 23, 2017, 3:27:04 PM5/23/17
to l.m.aangeenbrug, opensong
Het is idd een vraag van een muzikant die de noten van een bepaald lied gebeamd wilde zien. Ik dacht met song select 2 dingen tegelijk te krijgen. Vandaar mijn vraag. Ik vind het knap ingewikkeld allemaal. In onze kerk zingen we van alles wat. Ik hou netjes elk lied bij om te registreren bij ccli. Dus dacht dat alles goed zat.

Met vriendelijke groet,
Geralda de Man
Op 23 mei 2017 19:11 schreef LMAangeenbrug <l.m.aan...@gmail.com>:
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages