start guiding button won't turn green

69 views
Skip to first unread message

Optique video

unread,
Sep 8, 2021, 12:27:24 PMSep 8
to Open PHD Guiding
Hey all, thanks for answering me as i'm new to this process.

I have a star adventurer star tracker along with a altair 120m guiding camera, so im using that ST4 cable as i dont have a goto mount (maybe in the future but just starting here).

So i get my signal in phd2, i select a star, everything works fine. The issue is that after selecting my star, my auto-guiding button doesnt turn green so I can't start the process of guiding ever.

any idea's ? thanks all


bw_msgboard

unread,
Sep 8, 2021, 11:32:03 PMSep 8
to open-phd...@googlegroups.com
Just curious, have you carefully read the 'Basic Use' section of the manual?  To give you a definitive explanation, we need to see your log files:
 

https://openphdguiding.org/getting-help/

 

One obvious explanation is that you haven't established a mount connection in PHD2.  For an ST-4 interface, that needs to be 'On-camera'.  Look in the status bar at the colored icons to the right:

 

 

If the right-most "ball" isn't green, hover the mouse over it to see what device isn't connected.

 

Bruce



From: open-phd...@googlegroups.com [mailto:open-phd...@googlegroups.com] On Behalf Of Optique video
Sent: Wednesday, September 08, 2021 9:27 AM
To: Open PHD Guiding
Subject: [open-phd-guiding] start guiding button won't turn green

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Open PHD Guiding" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to open-phd-guidi...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/open-phd-guiding/1aa4a5ec-e61e-4fa9-85d4-295ac19d5635n%40googlegroups.com.
Outlook.jpg

Optique video

unread,
Sep 9, 2021, 1:17:33 AMSep 9
to Open PHD Guiding
hi bruce, yes i selected the on-camera option as mount connection. I will look at those green indicators tho next time i use it (probably friday), and get a log going if its still not working :) thanks for the input

bw_msgboard

unread,
Sep 9, 2021, 1:24:35 AMSep 9
to open-phd...@googlegroups.com
Well, if you can't try again until Friday, why don't you send us the log files.  Yes, you have them, they are still there ready to be uploaded.
 
Bruce


From: open-phd...@googlegroups.com [mailto:open-phd...@googlegroups.com] On Behalf Of Optique video
Sent: Wednesday, September 08, 2021 10:18 PM
To: Open PHD Guiding
Subject: Re: [open-phd-guiding] start guiding button won't turn green

Optique video

unread,
Sep 9, 2021, 11:32:08 AMSep 9
to Open PHD Guiding
here they are, thanks :) 
PHD2_DebugLog_2021-09-07_220159.txt

bw_msgboard

unread,
Sep 9, 2021, 3:19:28 PMSep 9
to open-phd...@googlegroups.com
You're not connecting to the mount, only to the camera.  You need to do a 'connect all' in the 'Connect Equipment" dialog once you have the profile configured properly.  Also, you apparently have an app running that's trying to control guiding - you need to eliminate that until you've figured out how all this works and can reliably get guiding to work on its own. There were also times when you were evidently trying to use an ASCOM camera connection and that didn't work because ASCOM isn't installed on your system or didn't get installed correctly.
 
Regards,
Bruce


From: open-phd...@googlegroups.com [mailto:open-phd...@googlegroups.com] On Behalf Of Optique video
Sent: Thursday, September 09, 2021 8:32 AM
To: Open PHD Guiding

Optique video

unread,
Sep 9, 2021, 10:08:30 PMSep 9
to Open PHD Guiding
ok good i will test all of this on friday and keep the log close by :) thanks a lot

Optique video

unread,
Sep 13, 2021, 8:07:35 AMSep 13
to Open PHD Guiding

I found the error, I had to change an option in advanced settings, since im not using any go-to mount:


dec.JPG
On Thursday, September 9, 2021 at 3:19:28 PM UTC-4 bw_m...@earthlink.net wrote:
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages