Спортен празник с VisiBall и Erasmus+ проект Four-minute barriers!

2 views
Skip to first unread message

Федерация СХЗУ

unread,
May 30, 2022, 7:43:17 AMMay 30
to novinisport

В многофункционалната зала на НСА на ул. Гургулят 1, на (29 май 2022 г.) се проведе събитие за споделяне на резултатите от проекта и на самата игра VisiBall, която получи изключително радушен прием, както сред присъстващите участници с нарушено зрение, така и сред аудиторията от настоящи и бъдещи треньори и учители в физическо възпитание и спорт. Участници, които никога не бяха опитвали да владеят топка със звънци, без да имат визуален контрол върху ситуацията, опитаха да го направят, съпровождани от асистент без маска. Беше им трудно, защото VisiBall все пак изисква тренировки и подготовка. Всички обаче споделиха, че за тях е било удоволствие и че искат още!

Преди да преминем към същинската игра на VisiBall и да направим тест на голбал с по един зрящ играч в отбор, споделихме с аудиторията информация за продуктите, създадени по проекта, както и откъде имат достъп до цялата информация - ръководство за игра на VisiBall, портфолио със спортове, в които могат да участват деца и младежи с нарушено зрение и обучителни курсове на тема ползи от спорта за хората с нарушено зрение и как VisiBall може да бъде практикуван и предлаган в различни спортни клубове, организации и училища.

Беше чудесно и много вдъхновяващо!

Безкрайни благодарности към всички участници и към всички подкрепили събитието: Специално училище за ученици с нарушено зрение "Луи Брайл", Стоян Симеонов, Федерация Спорт за хора със зрителни увреждания, Ivan Yanev

https://www.4mbarriers.eu

Programme SPO - Sport

Action SCP - Collaborative Partnerships

n. 613251-EPP-1-2019-1-BG-SPO-SCP

 

>>>>>> Това съобщение е от националния осведомителен канал за спорт за хора

>>>>>> с  увреждания.

>>>>>>  Отговорността за създаването и адекватното функциониране на

>>>>>>  информационния канал е на федерация „Спорт за хора със зрителни

>>>>>>  увреждания”.

>>>>>>  Администратор: Димитър Димитров

>>>>>> dimit...@gmail.com

>>>>>> 

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages