Държавно първенство по спортен риболов за хора със зрителни увреждания

1 view
Skip to first unread message

Федерация СХЗУ

unread,
Jun 5, 2023, 4:41:13 PMJun 5
to novinisport

На язовир "Карабаша", край  Плевен, от 1 до 3 юни се състоя държавното първенство по спортен риболов, организирано от СК Плевен, с председател инж. Павлин Ангелов. Агенция за хората с увреждания финансира проекта на клуба, което даде възможност 19 отбора от 18 спортни клуба да премерят умения и най-вече късмета си. Официални гости бяха изпълнителния директор на АХУ - Георги Йорданов, кметът на Плевен -  Георг Спартански, заместник-областният управител на града - Александър Трайков, председателят на Съюза на слепите в България - Васил Долапчиев.

В крайна сметка слуката се оказа по-близо до едни и се дистанцира от други, но важното е, че всички тръпнеха с въдици в ръка около разкошния водоемник, който е един от най-добрите въобще, уреден за спортен риболов.

Наградите връчиха г-н Долапчиев и председателя на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" д-р Иван Янев.

А печелившите са, както следва:

първо място за най-голяма уловена риба и за най-голям индивидуален улов, завоюва и в двете категории Атанас Здравков, с улов 6,890 кг., от клуб "Витоша". Негов подгласник в индивидуално най-много уловена риба е Любомир Траянов, от "Пирин - спорт", Благоевград, а трети остана Николай Йорданов, от "Светлина", Шумен.

Шампион по спортен риболов за 2023 г. е отборът на "Бялата лястовица", от Габрово, с улов 11.5 кг., а вицешампион е столичната "Витоша", с почти 10 кг. Бронзът остана за шуменската "Светлина". Последваха ги "Пауталия спорт- 2005", Кюстендил; "Феникс", Монтана; столичните "Пирани", варненският "Атлет" и всички останали си поделиха осмото място.

Трябва да се подчертае перфектната организация и гостоприемство на плевенчани, които положиха огромни усилия, всички да се чувстват отлично и да си тръгнат с прекрасни впечатления от великолепния Плевен.

 

Това съобщение е от националния осведомителен канал за спорт за хора

>>>>>> с  увреждания.

>>>>>>  Отговорността за създаването и адекватното функциониране на

>>>>>>  информационния канал е на федерация „Спорт за хора със зрителни

>>>>>>  увреждания”.

>>>>>>  Администратор: Димитър Димитров

>>>>>> dimit...@gmail.com

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages