‘VWS stelt kliklijn in voor kritische artsen en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren’

8 views
Skip to first unread message

nastyho...@gmail.com

unread,
Oct 14, 2021, 12:59:40 AMOct 14
to
Bs"d

‘VWS stelt kliklijn in voor kritische artsen en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren’

https://www.ninefornews.nl/vws-stelt-kliklijn-in-voor-kritische-artsen-en-laat-dreigbrieven-sturen-om-ze-de-mond-te-snoeren/

Huisarts Els van Veen kreeg vorige week een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op de mat. De brief gaat over ‘een melding’ betreffende haar uitlatingen ten aanzien van Covid-19 en aanverwante onderwerpen, zoals het vaccin. “Volgens de melding zijn de uitspraken die u doet onjuist,” schrijft de inspectie.

Van Veen wilde meer informatie en kreeg op verzoek drie A4’tjes per post die de (geanonimiseerde) melding bevatten. “Naast deze melding heeft de inspectie vele verzoeken via Twitter ontvangen om actie te ondernemen naar aanleiding van uw uitspraken via uw Twitter-account,” schrijft de inspectie.

Dan de meldingen. Iemand schreef op 30 augustus: “Hierbij een melding over huisarts Els van Veen. Graag kijken naar de website van deze artsen mevrouw van Veen is nog steeds BIG geregistreerd van de andere weet ik het niet graag z.s.m. actie ondernemen! Zie info in mijn tweet.”

Op 22 september kwam het volgende bericht binnen bij de inspectie: “Aanvullende info. Een screenshot afkomstig van het twitteraccount van Dokter Els van Veen waarin ze schrijft over een bezoekje brengen aan de prikbus in Nieuwleusen en dat was reden dat ze politie aan haar deur kreeg.”

Op 15 september kwam er ook een bericht binnen: “Naar aanleiding van het bezoek van een paar dagen terug van politie Dalfsen aan huisarts Els van Veen, woonachtig te Dalfsen, heeft mevr. Van Veen haar Twitter-account opgeheven omdat ze geschrokken is van dat bezoek.”

Dit is dus de manier waarop de Inspectie Volksgezondheid omgaat met artsen die kritisch zijn

“Ze heeft op twitter verkondigd koffie te gaan drinken bij de prikbus in Nieuwsleusen, hierin zag de politie een verkapte oproep aan haar vele volgers op Twitter om wellicht hetzelfde te doen en er was kans voor ongeregeldheden of intimidatie naar mensen die voor hun vaccinatie naar de prikbus komen.”

“Het is zeker dat Mevr. Els van Veen haar BIG-registratie nog heeft en ze werkt als inval arts zonder eigen praktijk er gaan geluiden op dat ze bij Dimence zou werken, van de andere 2 artsen weet ik niet zeker of ze nog een BIG-registratie hebben.”

Huisarts Van Veen reageert op Twitter: “Dit is dus de manier waarop de Inspectie Volksgezondheid omgaat met artsen die kritisch zijn en zelf zijn blijven nadenken.”

“Ik heb nooit opgeroepen tot geweld. Ik ben alleen steeds bezorgder geworden,” benadrukt ze.
Grootste verspreider van nepnieuws en leugens

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) doet zijn beklag over de gang van zaken. “VWS – zelf de grootste verspreider van nepnieuws en leugens – heeft een kliklijn ingesteld voor de talloze kritische en moedige artsen die zich uitspreken en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren,” twittert hij.

Antwoorden op Kamervragen van totalitaire Slaapkamerleden zijn binnen. VWS – zelf de grootste verspreider van NEPNIEUWS en LEUGENS – heeft een kliklijn ingesteld voor de talloze kritische en moedige artsen die zich uitspreken en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren. pic.twitter.com/sp4zhrPgOa

http://tiny.cc/prim-enemy
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages