Corona prik onder de 18? 10 redenen om het (nog) niet te doen

4 views
Skip to first unread message

nastyho...@gmail.com

unread,
Oct 15, 2021, 3:46:30 AMOct 15
to
Bs"d

Corona prik onder de 18? 10 redenen om het (nog) niet te doen

https://artsencollectief.nl/wp-content/uploads/2021/09/AC-A5flyer-10redenen-E.pdf

Gok niet met je gezondheid.

Bescherm jezelf met informatie.

1 Zelden ziek en geen ‘verspreiders’

De meeste tieners krijgen geen of slechts milde klachten van corona. Ze steken anderen dan ook niet aan: het zijn zieke mensen die anderen ziek maken.

2 Je bent geen immunologisch ‘schild’ voor anderen

Kan je na vaccinatie anderen niet meer besmetten? Daar is geen bewijs voor. Coronavaccins zorgen dat mensen na besmetting minder ziek worden, maar niet dat je niet besmettelijk bent. Het vaccin neem je dus enkel voor je zelf, niet om anderen te beschermen.

3 Er zijn genoeg opties voor volwassenen

De meeste volwassenen uit risicogroepen zijn gevaccineerd, waardoor ze minder kans lopen op ernstige Covid-19.

4 Pfizer-vaccin heeft een ‘noodvergunning’

Het vaccin heeft een tijdelijke ‘nood-vergunning’. Pas eind 2023 moet Pfizer het laatste onderzoeksrapport over ‘werkzaamheid en veiligheid’ indienen. Daarmee is het een ‘experimenteel’ vaccin, de onderzoeksfase is immers nog niet afgerond.

5 Bijwerkingen op korte termijn

Er zijn – ook bij tieners – ernstige allergische reacties gemeld, naast bijwerkingen als verlammingen, bloedstolsels en overlijden.
Vooral jongens hebben na de tweede prik een verhoogde kans op hartontstekingen.

6 Bijwerkingen op (middel)lange termijn?

Welke bijwerkingen kunnen optreden na één, twee of vijf jaar? Niemand die het weet. Het vaccin is gebaseerd op een nieuwe techniek, die niet eerder op tieners is toegepast.

7 Risico’s waarover je (bijna) niemand hoort

Wetenschappers waarschuwen voor nog onbekende effecten. Zoals het risico van auto-immuunziekten, die zich mogelijk pas maanden of jaren na vaccinatie kunnen openbaren.

8 Schade? Voor eigen risico...

Als je (blijvende) schade oploopt, kan niemand aan-sprakelijk worden gesteld. De vaccinproducent is hier namelijk van gevrijwaard. Ook bij de overheid lijkt in dat geval weinig te halen.

9 Vertrouw op je natuurlijke immuniteit

Bij gezonde tieners doet het coronavaccin wellicht meer kwaad dan goed. Covid-19 doormaken betekent waarschijnlijk dat je langdurig immuun bent, mogelijk levenslang. Oók na een milde besmetting.

10 Kijk naar wat elders gebeurt

Andere landen zijn terughoudend met vaccineren vanaf 12 jaar. Dit melden Zweedse autoriteiten: “Het vaccin maakt je minder ziek als je besmet raakt. Aangezien kinderen niet ziek worden door het coronavirus, hoeven ze niet gevaccineerd te worden.”

http://www.artsencollectief.nl/10redenen

nastyho...@gmail.com

unread,
Oct 15, 2021, 3:51:44 AMOct 15
to
Bs"d

En hier is de langere versie van het bovenstaande verhaal: https://artsencollectief.nl/wp-content/uploads/2021/07/AC-info-jongerenvaccinatie12juli.pdf

Hou in gedachten; deze informatie komt van een artsencollectief waarbij meer dan 2000 artsen aangesloten zijn: https://artsencollectief.nl/bestuur/

https://tinyurl.com/stop-cloth

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages