‘Fake news’ van Nieuwsuur over coronadode in Kerkrade: ‘We hebben een smoking gun gevonden’

3 views
Skip to first unread message

nastyho...@gmail.com

unread,
Oct 12, 2021, 8:04:13 AMOct 12
to
Bs"d

‘Fake news’ van Nieuwsuur over coronadode in Kerkrade: ‘We hebben een smoking gun gevonden’

https://www.ninefornews.nl/fake-news-van-nieuwsuur-over-coronadode-in-kerkrade-we-hebben-een-smoking-gun-gevonden/

In de wijk Heilust in Kerkrade is de vaccinatiegraad laag. Nieuwsuur bracht een bezoek aan de wijk en interviewde daar een huisarts, Donna Lenders, die vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

Het was volgens de huisarts een ongevaccineerde vrouw van 39, die ‘nog geleefd zou hebben als ze zich had laten vaccineren’. Na de uitzending ontstond er veel commotie. Veel mensen zetten vraagtekens bij het item van Nieuwsuur.

Journalist Annelies Strikkers verdiepte zich samen met BLCKBX in de zaak en wist de identiteit van de vrouw te achterhalen. “We hebben een smoking gun gevonden.” De 39-jarige vrouw is niet overleden aan corona, huisarts Donna Lenders is niet aanwezig geweest bij de lijkschouw, ze was niet de huisarts van deze overleden vrouw en er is geen obductie op het lichaam gepleegd, schrijft Strikkers.

De nabestaanden zijn woest

Ze zegt verder dat Nieuwsuur-journalist Hein Jansen weet dat het grootste deel van de overledenen onderliggend lijden heeft, maar dit niet vermeldt in het item.

“Nieuwsuur heeft de nabestaanden genegeerd toen ze mailden met een verzoek tot rectificatie,” stelt Strikkers. “De nabestaanden zijn woest.”

Ze merkt op dat de overleden vrouw na de ontstane commotie en na overleg tussen de GGD en Lenders als coronadode in de statistieken is opgenomen. “Lenders loog over het overlijden en de constatering dat ze nog geleefd had met het vaccin.”
Juridische stappen

Strikkers vindt dat Nieuwsuur een grote correctie moet doen in haar eerstvolgende uitzending. Eén nabestaande heeft aangegeven juridische stappen te overwegen, laat ze weten.

Ze zegt ook zeer benieuwd te zijn wat de inspectie vindt van huisarts Lenders en haar feitenvrije uitingen over deze patiënt, die ze nog nooit gezien had.

https://tinyurl.com/real-pan
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages