Девси - React & Ruby on Rails позиции

28 views
Skip to first unread message

Milan Nasevic

unread,
Sep 18, 2017, 2:55:59 AM9/18/17
to MK Ruby Users Group
Здраво на сите,

Девси има потреба од двајца девелопери, Backend/Ruby on Rails и Frontend/React (голем плус е доколку се знаат двете технологии :)).

Инаку, се работи со клиент кој ја развива една од најголемите платформи во Швајцарија за лесна и безбедна размена на возила помеѓу компании и приватни лица. Главниот фокус им е колаборативна економија и мобилност на оваа размена. Компанијата е во заедничка сорабтка(join venture) со Migros/m-way, Mobiliar insurances, Amag и Mobility Carsharing што дава светла и долга иднина на оваа платформа. Компанијата постои веќе 3 години односно се во 4'тата година а пред 1 година се целосно посветени на развивање на оваа платформа со roadmap за развивање на функционалности во наредниве 2-3 години, најмалку.

Организацијата на тимот е со agile SCRUM процес/методологија а ќе се работи директно со Senior Lead Developer, Frontend Developer и Product Owner'от како и остатокот од тимот. Backend е во Ruby on Rails односно RESTful APIs и web services, Frontend e React. Се работи TDD, unit testing со continuous integration. Исто така, искуство со Node.js и Docker екоситем го сметаат за голем плус.

Доколку имате некои дополнитиелни прашања слободно може да го исконтактирате Илчо Бојчевски на:
емаил: il...@devsy.com
скајп: ilco.bojcevski
тел:   +389 70 343 138

Поздрав,
Милан
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages