Rails Girls Skopje 2020 🎈

17 views
Skip to first unread message

Mariana Ristovska

unread,
Feb 17, 2020, 7:31:06 AM2/17/20
to MK Ruby Users Group
Здраво на сите!

На 10 и 11 Април повторно ќе се одржи Rails Girls во Скопје како дел од најголемата Ruby on Rails работилница за девојки во светот! 

Минатата година имавме 200+ апликации, 50+ учеснички и 20 искусни ментори, а сликите може да ги погледнете овде: https://www.facebook.com/pg/railsgirlsskopje/photos/?tab=album&album_id=2252194811507715 
Оваа година целиме да ги подобриме овие бројки :)

Би било одлично доколку ни се приклучите како ментори за заедно да го споделиме Ruby on Rails ентузијазмот и знаењето со сите учеснички, кои во текот на работилницата ќе учат основи на програмирање и ќе изработат мини веб апликација. Работилницата се состои од два дела:
10.04.2020: Installation party (~ 19:00 - 21:30) - каде што на учесниците првично им помагаме со setup на Rails околина 11.04.2020: Workshop (~ 09:00 - 21:00) - појадок, учење, презентации, изработка на туторијалот и after-party 

🥳

.

Одговорност на секој од менторите е да им помага на учесничките додека го изработуваат туторијалот, да одговара на нивните прашања и секако да научат нешто :)

Повеќе инфо околу агендата и било која промена околу истата може да видите тука: http://railsgirls.com/skopje, а пример за туторијалот може да видите на официјалната Rails Girls страна: http://guides.railsgirls.com/app
Моментално работиме на подобрување на туторијалот, и ќе им биде испратен на сите инструктори навремено. 

Апликацијата за ментори е веќе отворена, па доколку сте заинтересирани може да аплицирате овде: https://forms.gle/GWrkdbRXjQfSzPN16

Слободно контактирајте ме доколку имате било какви прашања, идеи и слично.

Поздрав, 
Мариана 


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages