XP Welcome Screen

0 views
Skip to first unread message

marcus...@gmail.com

unread,
Oct 15, 2006, 8:38:33 AM10/15/06
to
Version: MS Windows XP Pro SP2 (all updates installed to date)

All of sudden I have started having problems on the Welcome\logon
screen. All of the users appear on screen and I can bring the password
box up. But there is no cursor in the password box and you cannot type
the password. The account without a password (locked down guest
account) works but not the password protected users. I have to CTRL +
ALT + DELETE to get to the old logon screen if I want to get in.

Does any body have any suggestions?

DJAnonimo

unread,
Oct 15, 2006, 9:16:53 AM10/15/06
to
Control Panel-->User Accounts-->Change the way users log on or off


<marcus...@gmail.com> wrote in message
news:1160915913....@k70g2000cwa.googlegroups.com...

danie...@gmail.com

unread,
Oct 15, 2006, 11:40:25 PM10/15/06
to

I've noticed this too - just in the last few days, and I'm wondering if
it's a bug in the latest patches. It's not happening every time for me;
just periodically, but on two of my machines.

The other thing I noticed is there's now a language indicator (eg "EN")
next to the user name, which wasn't there before.


Daniel
--
http://www.geekrant.org/

xrbu...@gmail.com

unread,
Oct 16, 2006, 12:15:48 AM10/16/06
to
I have expereinced the exact same thing. Must be a recent bug with one
of the updates lately.
- Devin

Mago...@hotmail.com

unread,
Oct 25, 2006, 11:32:24 AM10/25/06
to

Has anyone found a fix for this yet?

Tom Willett

unread,
Oct 25, 2006, 12:18:09 PM10/25/06
to
Fix for what?

<Mago...@hotmail.com> wrote in message
news:1161790344....@k70g2000cwa.googlegroups.com...

Mago...@hotmail.com

unread,
Oct 25, 2006, 12:41:22 PM10/25/06
to
I am sorry, I am speaking about a fix for the problem regarding not
being able to type the password in the windows xp welcome screen
glitch. Has anyone heard of a Hotfix for this yet?

Wolfgang Seewald

unread,
Nov 8, 2006, 2:00:11 AM11/8/06
to
Hello,
this must be a new bug. I encountered it two weeks or so ago, and since
then it appeared on all 3 computers which I manage.
(Remember the other bug which creaped in a few months ago? Suddenly
Word or Excel would hang in the Open File dialog.
The bug appeared out of a sudden, and it disappeared with one of the
next patches. Let's hope the same happens with this new bug.)
Seems like Microsoft never tested their patches before releasing them
to the public :-(((
Wolfgang

Mago...@hotmail.com schrieb:

Rain06

unread,
Nov 9, 2006, 10:07:17 AM11/9/06
to

:( I have this exact same issue and have been searching for a fix too.
If anyone knows please post. I have it on two computers. The curser
is missing when you click usernames after logging off an account. The
only way around it is hitting Ctrl Alt Delete to bring up the classic
logon screen. I have tried every fix and suggestion I could. it showed
up after doing updates but it is impossible to tell what update since
Microsoft installs so many at once. I just reformatted my laptop and it
showed up. I've only run into a few people complaining though. So I
wonder if Microsoft would bother making a fix.

Annoying!


--
Rain06
------------------------------------------------------------------------
Rain06's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=19045
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=607754

http://www.techarena.in

devnu...@gmail.com

unread,
Nov 10, 2006, 7:43:56 PM11/10/06
to

This problem occurs randomly on two of my machines, both are xp sp2 pro
(one nl, one en) with all patches.
But both also have office 2k3 nl with all patches and recent forceware
drivers. Could people who have this problem please post if they have
these installed too? Probably has nothing to do with the video drivers,
but I suspect the advanced input features office uses are causing these
problems...

Wolfgang Seewald

unread,
Nov 11, 2006, 3:49:23 AM11/11/06
to
Hi devnull000,
I was reporting this problem a few days ago.
I do not know of any video drivers I have installed, but I have
Office 2003 (2k3) SP2 German installed on all 3 machines.
So any connection with Office 2003 might be possible...
Wolfgang

devnu...@gmail.com schrieb:

Daniel Bowen

unread,
Nov 13, 2006, 2:33:22 AM11/13/06
to

No -- one of my machines has Office XP/2002, not 2003.

Regards,

Daniel

Tom Spence

unread,
Nov 13, 2006, 3:00:01 PM11/13/06
to
I'm also having the non-responding Welcome Screen problem (but NOT always).
I'm running XP-Pro. I do NOT have Office - I'm a Word Perfect Holdout! I
think (not know) that the problem arose after I installed the Microsoft
software which came with the "Wireless Optical Mouse 2.0" and the "Wireles
Comfort Keyboard 1.0A"
--
Tom Spence - Baltimore

sjcinnamond

unread,
Jan 19, 2007, 10:07:00 PM1/19/07
to
I see from this post and other posts that many people are experiencing this.
I, too, suspect that it was one of the Microsoft Patches from October since
that's when it started happening to the computers that I manage at my school.
Most of them are XP Pro, but some are XP Home. They run Office software
ranging from 2000-2003. Is there any hope that there might be a way to
determine what is causing this, or do we have to hope that it will go away on
its own some day with another patch?
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages