Running WMIC from within .bat fails?

3427 views
Skip to first unread message

joshc

unread,
Nov 4, 2009, 9:22:21 PM11/4/09
to
I have a simple WMIC command that utilises a wild card search.

wmic product where "name like 'Infocouncil%'" call uninstall

When running this directly from a command prompt it works fine. However if I run the same command from within a .bat file it fails to find an instance of the product.

Now if I remove the wildcard search in the bat file it works fine:

wmic product where name="Infocouncil_5_3_19_0_" call uninstall

Any ideas?

Every

EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
Dr. Dotnetsky's Cool .NET Tips & Tricks #15
http://www.eggheadcafe.com/tutorials/aspnet/639b4eef-1f75-4039-99a4-d74c89548125/dr-dotnetskys-cool-net.aspx

Tom Lavedas

unread,
Nov 4, 2009, 10:08:18 PM11/4/09
to
> Dr. Dotnetsky's Cool .NET Tips & Tricks #15http://www.eggheadcafe.com/tutorials/aspnet/639b4eef-1f75-4039-99a4-d...

Need to escape percent signs, which are normal parsed in batch files.
This should work ...

wmic product where "name like 'Infocouncil%%'" call uninstall
_________________
Tom Lavedas

tohighga...@gmail.com

unread,
Sep 10, 2012, 7:51:39 AM9/10/12
to
Hi,
Tom is right but If there are more than one products installed for "InfoCouncil" it will uninstall only the first one it finds.

I am using a query in my batch file but instead of returning all the products it just gives me one.

WMIC product where "name like 'Adobe%%'" get name

I can see in my add remove programs that I have Adobe Reader, Adobe Flash Player and Adobe Shockwave Player but I am only getting Adobe Reader.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages