Challenge installing M/DB & EWD

70 views
Skip to first unread message

Tony Shannon

unread,
Mar 7, 2012, 5:42:45 AM3/7/12
to M/DB Community Forum
Hi,

I'm trying to install EWD & M/DB Installer to explore some health IT
application development.
Am trying to use the Amazon EC2 service for several reasons.

Have got stuck after following the Installing M/DB part 1 video as;
Ubuntu 9 AMI (ami-1515f67c) in the original video wasn't happy with
the sudo apt-get update command and failed to go further.

Ubuntu 10.10 I tried (ami-62c4370b) seemed more current so have
installed on that instance, which seemed to go according to
instructions with a "The M/DB Virtual Appliance is now ready for use!"
message back.
Yet the when I point at the public URL for that instance I just get a
blank screen with no source code underneath.

I've also tried the EC2 AMI crafted by Rob for M/DB (ami-41b45328)
but I get a similar blank web screen response

Perhaps there are some clues in the last times of the my Ubuntu 10
install below??

Thanks in advance for any help

Regards

Tony Shannon


/////////
/usr/ewdapps/iWDMgr/sessionDetails.ewd
/usr/ewdapps/iWDMgr/sessions.ewd

GTM>
* Restarting web server
apache2
[Wed Mar 07 10:13:39 2012] [warn] NameVirtualHost *:80 has no
VirtualHosts
... waiting .[Wed Mar 07 10:13:41 2012] [warn] NameVirtualHost *:80
has no
Virt
ualHosts

[ OK ]
Starting the M/Gateway MGWSI Daemon: %GTM-E-DBOPNERR, Error opening
database
fil
e /usr/local/gtm/mumps.dat
%SYSTEM-E-ENO2, No such file or directory
%GTM-W-MUNOTALLSEC, WARNING: not all global sections accessed were
successfully
rundown
%GTM-I-MUFILRNDWNSUC, File /usr/local/gtm/ewd/mumps.dat successfully
rundown

7 Mar 10:13:42 ntpdate[6880]: adjust time server 91.189.94.4 offset
0.016551
s
c

=======================================================
Welcome to the M/DB Virtual Appliance
-- Version 37: 10 October 2010 --

System clock set to Wed, 07 Mar 2012 10:13:42

The M/DB Virtual Appliance is now ready for use!
To run the M/DB Management Portal, point your browser at http://10.212.113.188

=======================================================
* Stopping internet superserver
xinetd [ OK ]
* Starting internet superserver
xinetd [ OK ]
Setting up binutils (2.20.51.20100908-0ubuntu2) ...
Setting up libgomp1 (4.5.1-7ubuntu2) ...
Setting up gcc-4.4 (4.4.4-14ubuntu5) ...
Setting up gcc (4:4.4.4-1ubuntu2) ...
Setting up manpages-dev (3.24-1ubuntu1) ...
Setting up ssl-cert (1.0.26) ...
Processing triggers for libc-bin ...
ldconfig deferred processing now taking place
ubuntu@ip-10-212-113-188:/tmp$

rtweed

unread,
Mar 7, 2012, 3:03:12 PM3/7/12
to M/DB Community Forum
Tony

That startup looks fine. Sounds like you haven't opened up access on
your EC2 instance to the ports you need to us to access it remotely
via HTTP and SSH

Rob
>  To run the M/DB Management Portal, point your browser athttp://10.212.113.188

Tony Shannon

unread,
Mar 7, 2012, 8:04:10 PM3/7/12
to M/DB Community Forum
That was it, many thanks Rob.
Thanks also for the Install Video part 2 which guided me in through
the rest.
Was surprised that the SimpleDB client on Firefox Chrome cant connect
without the URL parameter..
Am now using Bolso after few restarts, any other good clients around?
Thanks again
Tony
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages