Είσοδος νερού βροχής από πόρτα εισόδου

4,159 views
Skip to first unread message

Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος

unread,
Dec 8, 2014, 5:00:46 PM12/8/14
to koufomat...@googlegroups.com
Πρώτα απ' όλα να χαιρετήσω όλους τους φίλους και να ευχηθώ καλές γιορτές.
Καθ' ότι αδαής ως προς τα τεχνικά θέματα και προβλήματα των κουφωμάτων, είπα να στραφώ προς εσάς σε αναζήτηση μιας λύσης σ' ένα πρόβλημα που με απασχολεί.
Το θέμα αφορά μια συνθετική πόρτα εισόδου, η οποία βρίσκεται στο ημιυπόγειο του σπιτιού μου και μέσω μιας μικρής σκάλας επικοινωνεί με την πίσω αυλή. Το πρόβλημα είναι ότι όποτε βρέχει λίγο περισσότερο μπαίνουν νερά στο ημιυπόγειο από το κάτω μέρος της πόρτας. Και μάλιστα όσο περισσότερο βρέχει, τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα των νερών. Να σημειώσω απλά πως το σπίτι (άρα και η πόρτα) είναι 5 ετών και η πόρτα ανοιγοκλείνει σπάνια. Οπότε δεν νομίζω να τίθεται θέμα παλαιότητας ή κάτι άλλο σχετικό. Απ' ότι παρατήρησα το νερό περνά από την κάτω γωνία της πόρτας, από την πλευρά που ανοίγει, αλλά και από το μέσον της πάντα στο κάτω μέρος. Όλη η υπόλοιπη πόρτα είναι στεγνή. Από την εξωτερική πλευρά είναι βρεγμένες οι δυο γωνίες της πόρτας. Τέλος να σημειώσω πως στην εξωτερική πλευρά της υπάρχει ένα μικρό φρεάτιο με αντλία (το αναφέρω μήπως και υπάρχει η πιθανότητα το νερό να προέρχεται από εκεί).
Θα εκτιμούσα αφάνταστα οποιαδήποτε πρόταση, καθώς ο προϋπολογισμός του σπιτιού είναι πετσοκομμένος και η λύση του μάστορα γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί.
Επισυνάπτω και φωτογραφίες από το χώρο.

Υ.Γ.: Να σημειώσω ότι το φαινόμενο έχει επαναληφθεί παλιότερα και γι' αυτό κατασκεύασα στέγαστρο πάνω από τη σκάλα, θεωρώντας ότι το νερό προέρχεται από την πτώση της βροχής πάνω στην πόρτα. Αλλά τελικά φαίνεται πως έκανα λάθος.
Γενική άποψη εξωτερικά.jpg
Εξωτερικά, η γωνία απ' τη μεριά των μεντεσέδων.jpg
Εξωτερικά, η γωνία από την πλευρά που κλείνει.jpg
Εξωτερικά, το κάτω μέρος με το φρεάτιο.jpg
Εξωτερική πλευρά.jpg
Εσωτερική πλευρά.jpg
Η κορυφή της σκάλας προς την αυλή.jpg

koufomata expert

unread,
Dec 13, 2014, 12:47:00 PM12/13/14
to koufomat...@googlegroups.com
Αρχικά καλός ήρθατε στο φόρουμ.
Ξεκινάμε με μερικές ερωτήσεις...
  1. Όταν βρέχει το νερό δεν πέφτει επάνω στην πόρτα, αλλά κατεβαίνει από τα σκαλιά. Σωστά;
  2. Όταν η βροχή είναι δυνατή το φρεάτιο δεν προλαβαίνει να διαχειριστεί το νερό και υπάρχει κάποια ποσότητα που μπορεί να είναι όσο το μικρό σκαλοπατάκι που δημιουργεί η μαρμαροποδιά που υπάρχει κάτω από την κάσα. Σωστά;
  • Στην τρίτη φωτό (Εξωτερικά, η γωνία από την πλευρά που κλείνει.jpg) βλέπω μια αλλοίωση στη σιλικόνη στην αριστερή γωνία, από το σημείο αυτό μπορεί να μπαίνει νερό μέσα στο σπίτι. (Διορθώστε αυτό το πρόβλημα με εφαρμογή σιλικόνης όταν η περιοχή είναι στεγνή και καθαρή).
  • Επίσης το κούφωμα δεν έχει οπές απορροής, αλλά αν ισχύει η παραδοχή 1, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αν κάποια από τις παραδοχές 1 και 2 δεν είναι σωστή, περιμένω να που πείτε πως έχουν τα πράγματα.

Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος

unread,
Dec 14, 2014, 12:41:49 PM12/14/14
to koufomat...@googlegroups.com
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις είναι οι εξής:
  1. Το νερό κατέβαινε από τα σκαλιά πριν βάλω ένα κομμάτι      πολυκαρβονικό μπροστά.
  2. Στην τελευταία πλημμύρα το εντυπωσιακό ήταν ότι η εξωτερική πλευρά ήταν σχεδόν στεγνή, με το φρεάτιο γεμάτο κατά τα 2/3.
  3. Την αλλοίωση στη σιλικόνη την είχα δει και με την πρώτη ευκαιρία θα τη διορθώσω. Αρχικά και εγώ αυτό υποπτευόμουν
Να σημειώσω το εξής: αν παρατηρήσετε στη φωτό (Εσωτερική πλευρά.jpg) πάνω από την πόρτα υπάρχει γυψοσανίδα, η οποία στην άκρη της είναι βρεγμένη. Στην τελευταία βροχή είδα ότι από μια μικρή τρύπα που έχει στην άκρη της, έτρεχε νερό πάνω στην πόρτα. Μέσα στη γυψοσανίδα υπάρχει ο σωλήνας της ύδρευσης που φέρνει νερό στην κουζίνα, ακριβώς από πάνω.
 Δεν νομίζω ότι φταίει ο σωλήνας της ύδρευσης, καθώς, αν είχε τρυπήσει π.χ., το πρόβλημα θα ήταν συνεχές και όχι μόνο όταν βρέχει. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι στο μπαλκόνι που βρίσκεται μπροστά από την κουζίνα και πάνω από το ημιυπόγειο, και συγκεκριμένα στην ένωση σοβατεπί με πλακάκια, όπου, ίσως, ο αρμός έχει υποχωρήσει και το νερό βρίσκει δίοδο (ίσως μάλιστα, αν φταίει αυτό, να βρίσκομαι σε λάθος forum, και να σπαταλώ άδικα το χρόνο σας).

koufomata expert

unread,
Dec 15, 2014, 12:10:57 PM12/15/14
to koufomat...@googlegroups.com
Ελπίζω να βρείτε την άκρη και να λύσετε το πρόβλημα σας.
Υπόδειξη. Ο σωλήνας μπορεί να μην έχει πρόβλημα όμως μπορεί στην εξωτερική του επιφάνεια να ρέει μικρή ποσότητα νερού που μπορεί να κατεβαίνει από το μπαλκόνι. Το καλό είναι ότι υπάρχει γυψοσανίδα και μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα μερεμέτι.

Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος

unread,
Mar 27, 2015, 5:31:00 PM3/27/15
to koufomat...@googlegroups.com
Σας χαιρετώ και πάλι. Απευθύνομαι και πάλι στις γνώσεις σας, καθώς μετά την εφαρμογή σφραγιστικού μεταξύ σοβατεπί και πλακακιών στο μπαλκόνι, το πρόβλημα με την είσοδο νερών στο ημιυπόγειο φάνηκε να διορθώνετε, αλλά οι τελευταίες συνεχείς βροχές το ξαναδημιούργησαν.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:
  1. Η τρύπα που είδατε στη φωτό "Εξωτερικά, η γωνία από την πλευρά που κλείνει.jpg" είναι ικανή να φέρει μέσα στο ημιυπόγειο νερά;
  2. Εφόσον έξωτερικά της πόρτας δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, ποιά θα μπορούσε να είναι η προέλευσή τους;
  3. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οπές απορροής, η εφαρμογή σφραγιστικού στο κάτω μέρος και τα πλαϊνά της πόρτας θα δημιουργούσε πρόβλημα (όπως συγκέντρωση νερού στο κούφωμα το οποίο δεν μπορεί να διαφύγει και έτσι να δημιουργήσει άλλα προβλήματα);

koufomata expert

unread,
Mar 29, 2015, 12:29:24 PM3/29/15
to koufomat...@googlegroups.com
1. Η τρύπα που υπάρχει στην φωτό είναι ικανή να φέρει μέσα το ημιυπόγειο νερά.
2. Αν υπάρχει νερό έξω από την πόρτα μπορεί να μην λιμνάζει και να εισέρχεται μέσα στο σπίτι. Επίσης μπορεί τα προφίλ της πόρτας να φέρουν εσωτερικά τους νερό από κάποιο άλλο σημείο της (να λειτουργούν ως αγωγοί - μη ξεχνάμε ότι τα προφίλ είναι κοίλα).
3. Ναι, η χρήση σφραγιστικού στις γωνίες της κάσας και όχι στο κάτω μέρος, θα μεγαλώσει την κατακράτησει νερού στο εσωτερικό των προφίλ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αλλοίωση του, ειδικά αν οι γωνιές συνδέσεως είναι από οξειδούμενα υλικά. Κάτι βέβαια που μπορεί να γίνεται και τώρα, σε μικρότερο βαθμό.

Οι οπές απορροής εκτός από το να βγάζουν το νερό που έχει εισρεύσει, βοηθούν και στο σταδιακό στέγνωμα του εσωτερικού των προφίλ.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages