Cloud Native Java: Present and Future at Eclipse Foundation

1 view
Skip to first unread message

Pance Cavkovski

unread,
Jun 13, 2020, 1:49:52 PM6/13/20
to Java User Group Macedonia
Здраво,

Овој Четврток (18.06.2020), со почеток во 18 часот, во организација на Niš JUG ќе се одржи on-line meetup во соработка со останатите локални JavaUserGroups.
Ние, JUGMK, сме официјално поканети за гости :)

Темите се:
  • "Cloud Native Java: Present and Future at Eclipse Foundation" презентирано од Tanja Obradović (@tanjaeclipse), Jakarta EE Program Manager во Eclipse Foundation. 
  • "Java 14 / Java 15: What's old, what's new?" презентирано од @nisjug

Пред презентациите, може ќе има кратки обраќања од JUGleads за добредојде и за тоа дали и како сакаме да правиме вакви виртуелни настани и понатаму.

За повеќе информации за настанот и за регистрација, посетете го официјалниот crowdcast.io настан: https://www.crowdcast.io/e/jakarta-ee-and-java-14/register

Поздрав,
Панче.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages