اعتراف به دخالت نظامی ایران در سوریه

6 views
Skip to first unread message

jonbesh sabz iran

unread,
Aug 28, 2012, 6:24:05 AM8/28/12
to jonbeshsabziran

تاریخ انتشار: ۰۶ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۱۲:۲۹ بعد از ظهر

یک مقام ارشد سپاه: در بعد نظامی نیز در سوریه مشغول جنگ هستیم

جـــرس: در حالیکه برخی مقامات جمهوروی اسلامی منکر هرگونه دخالت و حضور نظامی و امنیتی در سوریه شده اند، فرمانده سپاه قزوین اعلام کرد جمهوری اسلامی در بعد نظامی در سوریه مشغول جنگ است.


به گزارش ایسنا، خبرگزاری دانشجو، وابسته به سازمان بسیج دانشجویی٬ سالار آبنوش٬ طی سخنانی در جریان دوره طرح ولایت در دانشگاه قزوین گفت: "ما امروز همه جانبه در حال جنگ هستیم در بعد نظامی در سوریه و در بعد فرهنگی هم در حال مبارز‌ه‌ایم."


وی تاکید کرد: گاهی از درون تهدیدهای بزرگ فرصت بدست می آید که اگر به آن توجه نشود تهدید می شود.


از نیروی قدس سپاه به عنوان یکی از نیرو‌های نظامی درگیر در سوریه نام برده می‌شود.


چندی پیش نیز اسماعیل قاآنی٬ جانشین فرمانده نیروی قدس دخالت این نیرو در این درگیری‌ها را تائید کرده بود.


جمهوری اسلامی تلاش‌های بسیاری برای حفظ رژیم بشار اسد در سوریه آغاز کرده و آن‌طور که برخی رسانه‌های خارجی هم اعلام کرده‌اند با فرستادن نیرو در سرکوب‌ اعتراض‌های مردمی به اسد کمک می‌کند.


در درگیری‌های سوریه تاکنون بیش از ۱۷ هزار نفر کشته شده‌اند٬ اما مقام‌های جمهوری اسلامی حمایت از بشار اسد را وظیفه خود اعلام کرده‌اند و علاء الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز، طی روزهای گذشته طی دیداری از دمشق امنیت سوریه را امنیت جمهوری اسلامی خوانده است.


 

 

 

 

تاریخ انتشار: ۰۵ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۱:۵۰ بعد از ظهر

عبور کشتی ایرانی حامل سلاح به مقصد سوریه از کانال سوئز

جرس: فرمانده سابق نیروی دریایی مصر گفت مقامات مصری درخواست آمریکا برای توقیف کشتی ایرانی حامل سلاح برای سوریه را نپذیرفتند.

به گزارش عصر ایران، “مهاب ممیش” که به تازگی بازنشسته شده و در مسئولیت جدید ریاست اداره کانال سوئز منصوب شده است در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الحیاه مصر افزود: نیروی دریایی مصر درخواست آمریکا برای توقیف کشتی ایرانی حامل سلاح در کانال سوئز را نپذیرفت.

این کشتی ایرانی به مقصد سوریه در حال حرکت بود. این مقام مصری زمان روی دادن این اتفاق را اعلام نکرده است.

وی افزود: کشتی ایرانی که به مقصد سوریه از کانال سوئز عبور می کرد، مورد بازرسی قرار گرفت و پس از کسب اطمینان درباره اینکه این کشتی در قالب تجارت قانونی، اسلحه حمل می کند به آن اجازه عبور دادیم.

فرمانده سابق نیروی دریایی مصر افزود: کشتی های نظامی آمریکا قصد داشتند در هنگام انقلاب ۲۵ ژانویه وارد کانال سوئز بشوند اما نیروی دریایی ارتش مصر با این اقدام مخالفت کرد. در هنگام انقلاب ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ ، شورای نظامی مصر به حضور کشتی های نظامی آمریکا در ورودی جنوبی کانال سوئز اعتراض کرد. این کشتی ها قصد ورود به کانال را داشتند تا امنیت عبور و مرور در کانال سوئز را برقرار کنند.

فرمانده وقت نیروی دریایی مصر چند روز پیش از این با حکم محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر، بازنشسته شد و به عنوان رئیس جدید سازمان اداره کننده کانال سوئز منصوب شد.

ممیش افزود: کانال سوئز منبع اصلی درآمد ملی مصر است. ما حق داریم هر کشتی که بخواهد از کانال سوئز عبور کند را بدون در نظر گرفتن ملیت آن، مورد بازرسی قرار دهیم.

وی گفت: پایان ارتش های عربی در عراق، لیبی، سوریه و یمن ، پیامی به ارتش مصر بود که نباید به مرحله حمله به ملت برسد. ارتش باید از انقلاب ملت حفاظت کند.
اشتراک‌گذاری:
 

 

 

 

 

تاریخ انتشار: ۰۵ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۵:۱۳ بعد از ظهر

کشته شدن ۴۴۰ نفر در درگیریهای روز شنبه سوریه

 جرس: اتحاديه کميته‌های محلی هماهنگی اعتراض‌های سوريه اعلام کرد که روز شنبه، چهارم شهريورماه، حدود ۴۴۰ نفر در اين کشور کشته شدند.

به گزارش رادیو فردا حدود ۳۰۰ نفر از قربانيان از شهرک داريا در حومه دمشق هستند که در کشتار روی داده پس از يورش نيروهای دولتی به اين شهرک، جان خود را از دست دادند.

شهرک داريا در کنترل ارتش آزاد سوريه مخالفان مسلح بشار اسد ریيس جمهوری اين کشور- قرار داشت که دو روز پيش نيروهای دولتی پس از چند روز گلوله باران توپخانه‌ای به اين شهر يورش برده و با بيرون راندن معترضان مسلح، کنترل آن را باز پس گرفتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای ملی سوريه که در آن طيف‌های گسترده‌ای از معترضان حضور دارند، اعلام کرد که دستکم ۳۰۰ نفر در کشتار داريا کشته شدند که جنازه حدود ۱۲۰تن از آن‌ها شامگاه شنبه در مسجد ابو سليمان الدرانی يافته شد. گفته می‌شود که اين مسجد در معرض گلوله باران توپخانه‌ای نيروهای ارتش سوريه قرار گرفت.

تلويزيون دولتی سوريه بدون اشاره به شمار کشته شدگان تصاويری از شهر پخش کرد و اعلام کرد که کنترل شهر توسط نيروهای دولتی باز پس گرفته شده است. بنا به گزارش خبرنگار تلويزيون دولتی سوريه، نيروهای ارتش اين کشور موفق شدند «تروريست‌ها» را به سختی شکست دهند.

مقام‌های سوری از ابتدای آغاز اعتراض‌ها، از وجود توطئه‌ای خارجی عليه سوريه سخن می‌گفتند. آن‌ها به مخالفان «تروريست» می‌گويند.

فعالان سوری فيلم‌هايی ويدیویی بر روی شبکه اينترنت منتشر کردند که جنازه ده‌ها جوان را در مسجد ابو سليمان الدرانی نشان می‌دهد. بسياری از اين جوانان از ناحيه سر يا سينه مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند.

بنا بر اين گزارش، جنازه‌ها در مناطق مختلف شهر از جمله منازل، پناهگاه‌ها و زير زمين‌های خانه‌ها مسکونی پراکنده شدند. اکثر شکته شدگان از جوانان هستند.

منابع معترضان می‌گويند که سربازان دولتی و لباس شخصی‌های هوادار حکومت، به اين ساختمان‌ها يورش برده و اعدام‌هايی گروهی اجرا کردند. شماری از قربانيان از فاصله نزديک به صورت، گردن يا سر آن‌ها شليک شده بود.

خبرگزاری رويترز به نفل از فعالان سوری هم از کشته شدن افراد کامل چند خانواده در داريا خبر داده است که شماری از آن‌ها زن و کودک هستند.

بنا بر اعلام همين خبرگزاری، گلوله باران توپخانه‌ای شهر المعضميه در حومه دمشق هم از سر گرفته شد. از مناطقه کفر سوسه در دمشق پايتخت سوريه نيز صدای چندين انفجار شنيده شد.

در شهر حلب، درگيری سنگينی ميان نيروهای دولتی و ارتش آزاد سوريه در نزديکی فرودگاه بين المللی اين شهر روی داد. شنبه شهرهای درعا، ديرالزور و حماه هم شاهد درگيری و گلوله باران برخی مناطق توسط توپخانه ارتش دولتی سوريه بودند.

بنا بر اعلام شورای ملی سوريه، شهر حمص از ۸۰ روز پيش در محاصره نيروهای دولتی است؛ از اين رو به دليل کمبود مواد مورد نياز از جمله آذوقه و دارو، اين شهر در آستانه يک فاجعه انسانی قرار گرفته است.

ديده‌بان حقوق بشر سوريه ماه ميلادی جاری (آگوست) را خونبار‌ترين ماه از زمان آغاز بحران سوريه اعلام کرد.

بنا بر اين اعلام، در ۲۵ روز گذشته، چهار هزار نفر در سوريه کشته شدند که سه هزار تن از آن‌ها غير نظامی، ۹۱۸ تن نظامی وابسته به نيروهای دولتی و ۳۸ تن از نيروهای ارتش آزاد سوريه هستند.
 

 

 

 

 

 

تاریخ انتشار: ۰۷ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۱۰:۲۳ قبل از ظهر

واکنش سازمان ملل به خبر جعلی خبرگزاری فارس

جـــرس: در پی خبرسازی خبرگزاری فارس پیرامون "بازدید دبیر کل سازمان ملل از تاسیسات اتمی نطنز"، سازمان ملل متحد، این ادعای رسانه وابسته به سپاه پاسداران را تکذیب کرد.


به گزارش خبرگزاری آلمان، سازمان ملل متحد گزارش های منتشر شده در مورد حضور بان گی مون، دبیرکل این سازمان در تاسیسات اتمی نطنز را رد کرد و گفت وی فقط برای حضور در اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد، به ایران سفر می کند.


دفتر دبیرکل ضمن تکذیب گزارش خبرگزاری فارس در مورد سفر بان گی مون به نطنز گفت، وی فقط روزهای چهارشنبه تا جمعه این هفته، در تهران خواهد بود.


مارتین نسیرکی، سخنگوی بان گی مون گفت: "دبیرکل سازمان ملل هیچ برنامه ای برای چنین دیدار هایی (بازبینی از تاسیسات اتمی) یا چیزهایی مانند آن ندارد و فقط برای اجلاس آن جا خواهد بود."


به گزارش رادیو اروپای آزاد، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت: البته اگر مقامات ایران به دیگران این اجازه دیدار را بدهند که می تواند دستکم بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باشند، ما از چنین همکاری هایی استقبال می کنیم. هرچند نیاز برای بازرسی بر اساس برنامه ای است که آژانس دنبال می کند و شاید به این تاسیسات دسترسی کافی داشته باشد.


وی افزود: دبیرکل سازمان ملل در جریان سفر خود به ایران با مقامات عالی رتبه از جمله رهبری جمهوری اسلامی ایران قرار است دیدار کند و نگرانی های جهانی از مسئله اتمی، نقض حقوق بشر، تروریسم و اسرائیل را با مقامات ایرانی در میان خواهد گذاشت.


گفتنی است، چندی پیش نیز، خبرسازی خبرگزاری فارس درباره مصاحبه با محمد البرادعی سیاستمدار مصری و همچنین مصاحبه با محمد مرسی رییس جمهوری این کشور جعلی از کار در آمد و سبب واکنش مصر شد.

 

 

 

تاریخ انتشار: ۰۴ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۱۲:۱۹ بعد از ظهر

سخنگوی رئیس‌جمهور مصر: سفر مرسی به تهران نشانه تغییر سیاست قاهره نیست

رابطه با ایران را از سر نمی‌گیریم

جرس: سخنگوی محمد مرسی رییس جمهوری مصر اعلام کرد که سفر مرسی به تهران برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد به معنای تغییر در سیاست خارجی این کشور در قبال تهران نیست.

 

به گزارش عصر ایران، " یاسر علی " سخنگوی مرسی روز گذشته در گفتگو با روزنامه فرا منطقه ای الشرق الاوسط چاپ لندن ضمن اعلام این مطلب افزود که روابط دیپلماتیک تهران قاهره به این زودی ها از سر گرفته نخواهد شد.

 

اشاره یاسر علی در حالی است که علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران هفته گذشته در گفتگو با روزنامه مصری " الاهرام " ابراز امیدواری کرده بود که قاهره و تهران هر چه زودتر روابط دیپلماتیک خود را از سر گیرند.

 

یاسر علی اما در مصاحبه با الشرق الاوسط با رد احتمال از سرگیری قریب الوقوع رابطه دیپلماتیک تهران - قاهره گفت : سفر مرسی به تهران بر مبنای پروتکل ها صورت می گیرد و نشانه ای از تغییر در سیاست خارجی مصر محسوب نمی شود.

 

وی همچنین افزود : موضع مرسی در قبال تحولات سوریه روشن است و رییس جمهوری مصر خواهان کناره گیری بشار اسد از قدرت و در عین حال مخالف مداخله نظامی خارجی در سوریه است.

 

ایران و مصر اندکی بعد از سقوط حکومت پهلوی و استقرار نظام جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک ندارند و دو کشور بر سرمسایلی چون صلح خاورمیانه ، میزبانی دولت مصر از آخرین شاه مخلوع ایران و نیز نامگذاری یک خیابان در تهران به نام قاتل " انور سادات " رییس جمهوری اسبق مصر اختلاف نظر دارند.

 

 

 

تاریخ انتشار: ۰۳ شهریور ۱۳۹۱, ساعت ۱۰:۲۰ بعد از ظهر

ترکیه در اجلاس تهران شرکت نمی کند

جـــرس: در حالی که ایران پیش از این اعلام کرده بود از رئیس جمهور ترکیه برای شرکت در اجلاس عدم تعهد در تهران دعوت به عمل آورده است، اخبار حاکی از رد این دعوت از سوی دولت ترکیه است. یکی از مقامات دفتر ریاست جمهوری این کشور، دلایل این امر را برای رسانه های ترکیه ای تشریح کرده است.


به گزارش «تابناک»، روزنامه «تودی زمان» ترکیه امروز خبر داده که با وجود دعوت رسمی ایران از رئیس جمهور این کشور برای شرکت در شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها، ترکیه نه در سطح رئیس جمهور و نه در سطح وزیر در این اجلاس شرکت نخواهد کرد.


این روزنامه به نقل از یکی از مقامات دفتر ریاست جمهوری ترکیه که نخواسته نامش فاش شود، به بیان دلایل این امر پرداخته است. وی اظهار داشته ترکیه از همان ابتدا نیز قصد شرکت در اجلاس عدم تعهد را نداشته، زیرا عضو اصولاً جزو اعضای جنبش عدم تعهد نیست.


با این حال، به بیان وی، حتی اگر ترکیه قصد شرکت در اجلاس را نیز داشت، عوامل چندی مانع از آن می شد:


نخست اینکه برای اولین بار در طول تاریخ ترکیه، به مناسبت «روز پیروزی» در تاریخ 30 اوت، تنها یک جشن به میزبان رئیس جمهور در کاخ «چانکایا» برگزار می شود. این در حالی است که در سال های قبل، فرماندهان عالیرتبه نظامی مهمانی های جداگانه ای را در تأسیسات نظامی این کشور ترتیب می دادند.


به این ترتیب، از آنجا که اجلاس سران عدم تعهد نیز در تاریخ 29 اوت برگزار می شود، «عبدالله گل» نمی تواند در اجلاس حضور داشته باشد.


دلیل دومی که مورد اشاره قرار گرفته، بیماری عبدالله گل است. گل که روز چهارشنبه به منظور شرکت در اجلاس «شورای همکاری دولت های ترک زبان» به قرقیزستان رفته بود، ناچار شد به دلیل بیماری و بروز مشکل شنوایی، زودتر از موعد به ترکیه بازگردد. اگرچه بعدتر اعلام شد که حال گل خوب است، اما پزشکان به وی توصیه کرده اند به سفر نرود.


تودی زمان می افزاید به گفته یکی از مقامات وزارت امور خارجه ترکیه، «احمد داووداوغلو»، وزیر خارجه این کشور نیز به دلیل پر بودن برنامه اش در اجلاس تهران حاضر نخواهد شد. این مقام گفته هنوز مشخص نیست که اگر ترکیه بخواهد در این اجلاس حاضر شود، این حضور در چه سطحی خواهد بود.


البته در رابطه با خبر عدم حضور ترکیه، خود تودی زمان به این نکته اشاره کرده که روابط ایران و ترکیه طی ماه های اخیر بر سر موضوع سوریه نسبت به گذشته سرد شده است. به این ترتیب، بعید نیست تصمیم عدم حضور نیز به همین دلیل اتخاذ شده باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages