news3

0 views
Skip to first unread message

Kamran Arya

unread,
Feb 11, 2021, 12:13:00 PM2/11/21
to irans...@googlegroups.com, iran...@googlegroups.com, iran...@googlegroups.com, refr...@googlegroups.com, atorp...@googlegroups.com, ork...@googlegroups.com, em...@googlegroups.com, ham...@googlegroups.com
پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در رابطه با نامه رهبر انقلاب به پوتین، گفتاری از دستیار ویژه‌ی رئیس مجلس در امور بین‌الملل منتشر کرد.
کد خبر:۱۰۳۳۷۲۹
تاریخ انتشار:۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳11 February 2021
                                                   جزئیاتی از نامه راهبردی رهبر انقلاب به پوتین
 
به گزارش تابناک، ۲۰ بهمن ۹۹، پیام رهبر انقلاب به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، توسط رئیس مجلس شورای اسلامی، تحویل رئیس دومای روسیه و نماینده‌ی ویژه‌ی پوتین شد. پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در همین رابطه گفتاری از حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه‌ی رئیس مجلس در امور بین‌الملل و از همراهان آقای قالیباف در این سفر منتشر می‌کند.
امروز در مرکز توجهات اندیشمندان حوزه‌ی روابط بین‌الملل، دیدگاه‌های رهبر انقلاب به‌عنوان یکی از صاحب‌نظرانی که درک درستی از هندسه‌ی روابط بین‌الملل و سیاست‌های جهانی دارند، مورد توجه قرار می‌گیرد و نقشه‌های راهی که توسط ایشان در فضای بین‌الملل ترسیم می‌شود، با عنوان ایده‌های جدید در شکل‌دهی به نظم جدید جهانی رصد می‌شود. ایشان با توجه به تجربه‌شان در حوزه بین‌الملل، همواره بر این مسئله تأکید دارند که در سیاست خارجی باید متوازن عمل کرد؛ یعنی هم به سیاست «نه شرقی، نه غربی» برای حفظ استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی عمل کنیم و هم روابط خارجی را با همه‌ی بخش‌های جهان حفظ کنیم. ما در این نگاه باور داریم که مرکز تحولات جهانی باید در هر عصر و دوره‌ای به‌خوبی شناخته شود و متناسب با آن سیاست خارجی کشورها و مناسبات در روابط خارجی بازتعریف شود.
قرن۲۱، قرن آسیا
بدون تردید قرن بیست‌ویکم، قرن آسیاست. نگاه به آسیا همواره مورد توجه نظام جمهوری اسلامی قرار دارد و ما در کنار حفظ روابط متوازن با کشورهای جهان باید نگاهی ویژه به آسیا داشته باشیم. در آسیا و در کشورهایی مثل روسیه، چین، هند، پاکستان، مالزی، اندونزی و مجموعه کشورهای شبه‌قاره هنوز ظرفیت‌های بسیار ناشناخته و مهمی وجود دارد که می‌تواند با توجه به مشترکاتی که ما با این منطقه از آسیا داریم، از آن استفاده‌ی لازم را به‌عمل بیاوریم.
همان‌طور که رهبر انقلاب هم تاکید دارند در سیاست خارجی، ما برای حفظ منافع ملی‌ کشورمان باید شرق را به غرب و همسایه را بر کشورهای دور ترجیح دهیم. مشخص است رابطه با کشورهایی که با ما منافع مشترکی دارند بر دیگرانی که چه‌بسا ممکن است با ما تضاد منافع هم داشته باشند ارجحیت دارند.
در همین خصوص با اقدام رهبر انقلاب، نماینده‌ی ویژه‌ای از سوی جمهوری اسلامی ایران و متقابلاً از سوی رئیس‌جمهور چین از حدود دو سال پیش برای شتاب‌دهی به‌مناسبات دو کشور تعیین شده است. چندی پیش نیز شاهد بودیم که رؤسای مجالس شورای اسلامی ایران و چین به‌صورت وبینار به‌مدت نود دقیقه جلسه‌ی رسمی و مذاکرات دوجانبه داشتند و تصمیماتی در آنجا گرفته شد تا پارلمان‌های دو کشور از نقش خودشان برای سرعت‌بخشیدن به همکاری‌ها و روابط دو کشور استفاده کنند.
جزئیاتی از نامه راهبردی رهبر انقلاب به پوتین
روس‌ها نیز با نگاهی که به تحولات جهانی و نقش مهم ایران به‌عنوان یک قدرت برجسته‌ی منطقه‌ای دارند، تجربه‌ی خوبی در کنار جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. البته نقش سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در تأمین حداکثری امنیت منطقه غیر قابل انکار است. توجه به تجربه‌ی مثبت همکاری ایران و روسیه در کمک به سوریه‌ علی‌رغم مخالفت آمریکا، یکی از مسائلی است که نشان می‌دهد که بین ایران و روسیه می‌توان تجربه‌های همکاری موفق بیشتری را به ثبت رساند.
بی‌تاثیربودن تحولات کاخ سفید بر روابط راهبردی ایران
سفر رئیس‌مجلس به روسیه نیز با مقدماتی انجام شد. در هفته‌ی اوّل شروع به کار مجلس یازدهم، آقای والودین -از افراد نزدیک به آقای پوتین- که رئیس دومای روسیه است، فرستاده‌ی ویژه‌ای برای تبریک شروع به‌ کار مجلس جدید به تهران اعزام کرد و این فرد دعوت‌نامه‌ای رسمی برای انجام سفر رئیس‌ مجلس به مسکو به همراه داشت.
این سفر با انتخاب این مقطع زمانی حساس؛ یعنی مقطعی که مستأجران جدیدی در کاخ سفید وارد شده‌اند این پیام را به متحدین منطقه‌ای جمهوری اسلامی می‌دهد که ایران بیش از این معطل بازی‌ افراد جدید کاخ سفید و دولت آمریکا یا سه کشور اروپایی درگیر در برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) نخواهد شد و هرگونه تصمیمی در کاخ سفید، هیچ تغییری در رویکرد جمهوری اسلامی نسبت به حفظ، تقویت، توسعه و تحکیم مناسبات راهبردی تهران با مسکو و پکن و نگاه راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران به آسیا به‌عنوان بازیگر مهم در قرن اخیر رخ نخواهد داد؛ و زمان برای آمریکا و اروپا نه روبه‌پایان که پایان‌یافته است.
طرف‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی باید این را بدانند که تحولات کاخ سفید رابطه‌ی راهبردی ما را نمی‌تواند تحت تأثیر قرار بدهد. این مقطع زمانی به‌گونه‌ای بود که از سوی رهبر انقلاب ضرورتی احساس شد مبنی‌بر اینکه پیامی به کشور روسیه منتقل کنند؛ پیامی راهبردی که با درک از شرایط جدید بین‌المللی تنظیم شده بود. این پیام نکات بسیار مهم و دقیقی داشت که برای مقام‌های روس -با توجه به‌مناسبات جدید بین‌المللی در راستای استحکام روابط راهبردی و پایدار دو کشور- حائز اهمیت بود.
شخصاً در جلسه‌ای که پیام رهبر انقلاب منتقل شد، حضور داشتم. آقای والودین، رئیس دومای روسیه نه به‌عنوان رئیس پارلمان، بلکه به‌عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی آقای پوتین مسئول دریافت این پیام بود. روسیه از قبل طی یک یادداشت رسمی اعلام کرده بود برای اینکه دریافت پیام رهبر انقلاب به‌خاطر پروتکل‌ها به تأخیر نیفتد، نماینده‌ی ویژه‌ای در مسکو این پیام را دریافت کند. آقای والودین هم به‌عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی رئیس‌جمهور روسیه مکلف شد. ساعتی بعد ما مطلع شدیم که آقای پوتین پیام را خوانده‌ و مورد توجه جدی ایشان قرار گرفته است.
به‌روزسازی استراتژی‌ها براساس منافع ملی
اگر نگاهمان فقط سمت برخی کشورهای غربی نباشد، می‌بینیم کشورهایی در دنیا هستند که می‌توانند به ما کمک کنند و ما هم با موضع برابر به آن‌ها کمک کنیم. باید به این نکته توجه کنیم که جهان در حال تغییر است. بی‌تردید اوضاع و احوال در عرصه‌ی سیاست خارجی ثابت نیست. در عرصه‌ی سیاست خارجی تحولات به‌صورت سریع، حتی با شیب تند در حال انجام است. درک درست هندسه‌ی روابط بین‌الملل و منافع راهبردی ایران با توجه به تحولات توأم با شیب تند در عرصه‌ی جهانی نیازمند این است که ما دائماً استراتژی‌های خود را به‌روزرسانی کنیم. باید در روابط خودمان بر آنچه که تأمین‌کننده‌ی حداکثری منافع ملی، امنیت ملی و پیشرفت کشور است، تمرکز کنیم.
روسیه‌ی پوتین، اتحاد جماهیر شوروی و بلوک شرق کمونیسم نیست. روسیه پوتین با روسیه‌ی قبل از پوتین هم تفاوت دارد. ما از توسعه و تحکیم همکاری‌ها با کشورهایی مانند روسیه حتماً سود خواهیم برد. حلقه‌ی مفقوده‌ی روابط ایران و روسیه، عدم شناخت نزدیک مردم این دو کشور است. درک جامعه‌شناختی از ویژگی‌های برجسته‌ی فرهنگی دو کشور می‌تواند زمینه‌ساز و بسترساز تقویت و تحکیم همکاری‌های اقتصادی و تجاری در سایر حوزه‌ها نیز باشد. حوزه‌هایی که امروز شامل بخش‌های مختلفی می‌تواند باشد؛ از همکاری‌هایی که دو طرف در موضوع تولید واکسن و تبادل تجربیات در مبارزه با شیوع کرونا می‌توانند انجام دهند تا طیف وسیعی از همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، شیلات و همکاری‌های دفاعی-امنیتی، سیاسی و تبادلات ریلی، جاده‌ای مانند کریدور شمال-جنوب، حتی درخصوص نیروگاه‌ها به‌ویژه در حوزه‌ی نیروگاه‌های اتمی و حرارتی می‌توان زمینه‌های همکاری جدی و جدیدی تعریف کرد».

رای بازگشت به برجام
وزیر خارجه عمان گفت که کشورش آماده است برای تسهیل در بازگشت به برجام، بین آمریکا و ایران وساطت کند.
کد خبر:۱۰۳۳۷۵۰
تاریخ انتشار:۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۲11 February 2021
                                                   اعلام آمادگی عمان برای وساطت بین ایران و آمریکا
به گزارش تابناک به نقل از فارس، وزیر امور خارجه عمان گفت که کشورش آماده وساطت بین ایران و آمریکا برای ازسرگیری اجرای توافق هسته‌ای است.

«بدر بن حمد البوسعیدی» روز پنجشنبه گفت: «ما آماده برقرای ارتباط مستقیم بین ایران و ایالات متحده آمریکا جهت تسهیل در بازگشت به توافق هسته‌ای هستیم».

شبکه قطری الجزیره به نقل از او گزارش داد: «ما تشویق به گفتگو با ایران در ارتباط با پرونده هسته‌ای بر اساس اعتماد و جدیت می‌کنیم».

وزیر امور خارجه عمان گفت که کشورش معتقد است که گفتگو با همه، نزدیک کردن دیدگاه‌ها و سیاست حسن همجواری با کشور‌های منطقه اصل مهمی در سیاست خارجی عمان است.

بن حمد با بیان اینکه سیاست خارجه عمان همواره بر تشویق به گفتگو بدون به حاشیه راندن تأکید داشته، از ایجاد روابط با کشور‌ها بر اساس تفاهم‌ها حمایت کرد.

این مقام عمانی همچنین گفت که کشورش سیاست عدم پیوستن به هیچ بلوکی را سرلوحه خود قرار داده و بر تحقق وحدت و اجماع و نه دودستگی تأکید دارد.

بن حمد البوسعیدی از ارتباط بین کشورش و رژیم صهیونیستی نیز دفاع کرد و گفت که مسقط از سطح این روابط راضی است و به تعهدات خود در خصوص مساله فلسطین و کمک به بازگشت به گفتگو‌های سازش بین تل‌آویو و رام‌الله پایبند است.

وزیر خارجه عمان همچنین از اقدام دولت جدید آمریکا در تعلیق تروریست خواندن جنبش انصارالله یمن استقبال کرد و گفت که این اقدام دولت بایدن به توقف جنگ در یمن امید می‌دهد.
بهاروند و اصفهانیان نقشه جدیدی در سر دارند؟
اخبار غیر رسمی درباره بازگشت غیرقانونی و خلاف مقررات حیدر بهاروند و فریدون اصفهانیان به انتخابات در حالی رقم می‌خورد که فدراسیون فوتبال سکوت عجیبی کرده و این ماجرا را بسیار مشکوک می‌کند
کد خبر:۱۰۳۳۷۴۸
تاریخ انتشار:۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۶11 February 2021
بیش از یک سال گذشته است؛ از روزهای بلاتکلیفی فدراسیون فوتبال و از روزهایی که به دنبال خسارت سنگین قرارداد مارک ویلموتس به فوتبال ایران، مهدی تاج استعفا کرد تا حیدر بهاروند سرپرست فدراسیون فوتبال شود.
انتخابات فدراسیون فوتبال 10 اسفند ماه برگزار خواهد شد تا فدراسیون فوتبال از این بلاتکلیفی خارج شود، اما گویا عده‌ای دست از بازی‌های خطرناک خود علیه فوتبال ایران بر نمی‌دارند.
بازی خطرناک دو مدیر ردصلاحیت شده انتخابات فوتبال
مراحل برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال ایران پس از تایید اساسنامه از سوی فیفا طبق نقشه راه اعلامی انجام شده است. طبق همین نقشه راه 11 بهمن ماه قرار بود نتایج بررسی تایید صلاحیت‌ها به نامزدها اعلام و در صورت اعتراض کمیته استیناف انتخابات به اعتراض‌ها رسیدگی کند. 19 بهمن‌ماه روز نهایی اعلام اسامی نامزدها بود که البته فدراسیون فوتبال با تاخیر و در بامداد روز 20 بهمن‌ماه اقدام به این کار کرد.
 
پس از اعلام نتایج و رد صلاحیت افرادی چون حیدر بهاروند و فریدون اصفهانیان از اعضای فعلی هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال زمزمه‌هایی به گوش رسیده که آنها در تلاش برای حضور در انتخابات هستند. این زمزمه‌ها در حالی به گوش می‌رسد که طبق قانون اضافه شدن هر نامی پس از پایان مهلت نهایی، تخلف قانونی محسوب می‌شود.
با این حال شنیده شده که این عده قصد دارند مکاتباتی را با فیفا داشته باشند تا از آخرین ابزار خود که تهدید به تعلیق است راه بازگشت به انتخابات را در پیش بگیرند. بازی خطرناکی که چند باری هم هنگام اصلاح اساسنامه انجام دادند، اما برای آنها نتیجه‌ای را به دنبال نداشت. این در حالی است که مراحل برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال طبق نقشه راه اعلامی به فیفا پیش رفته، لیست نامزدها و دلیل رد صلاحیت نفرات به فیفا اعلام شده و ایرادی به آن گرفته نشده است. وقتی فیفا سوالی در این باره نداشته، عملاً روند برگزاری انتخابات را تایید کرده و مشخص نیست برخی هنوز دنبال چه چیزی هستند.
در همین راستا، عده‌ای با قومیتی کردن روند انتخابات فدراسیون فوتبال رد صلاحیت حیدر بهاروند را تبدیل به مسئله‌ای قومیتی کرده و با تشکیل کمپینی، خواستار بازگشت او به انتخابات شده‌اند. حتی در این کمپین اعلام شده نمایندگان لرستان در مجلس با وزیر ورزش تماس گرفته و تهدید کرده‌اند که اگر بهاروند به انتخابات باز نگردد، وزیر را به مجلس خواهند کشاند. ادعایی که مشخص نیست چقدر درست است، اما در صورت رخ دادن چنین اتفاقی و استفاده از ابزار فشار، دخالت شخص ثالث و نهاد دولتی در روند انتخابات رخ خواهد داد که خلاف اساسنامه است.
طبق بند ج ماده 2 آیین نامه انتخاباتی فدراسیون فوتبال، تاثیرگذاری غیر موجه از سوی اشخاص ثالث در فرآیند انتخابات مجاز نیست. از این تاریخ به بعد نه کمیته بدوی برای بررسی صلاحیت‌ها برگزار می‌شود و نه کمیته استیناف، از همین‌رو بازگشت هر فردی به انتخابات یک تخلف بزرگ انتخاباتی محسوب می‌شود.
بازی خطرناک دو مدیر ردصلاحیت شده انتخابات فوتبال
تمام این اتفاقات، تلاش‌ها و اخبار غیر رسمی درباره بازگشت حیدر بهاروند و فریدون اصفهانیان به انتخابات در حالی رقم می‌خورد که فدراسیون فوتبال سکوت عجیبی کرده است. فدراسیون فوتبال که در روزهای اخیر و همزمان با بررسی تایید صلاحیت‌ها به کوچک‌ترین اخبار حتی در کانال‌های تلگرامی واکنش نشان می‌داد و اقدام به تکذیب می‌کرد، حالا در مقابل این شایعات سکوت کرده است. سکوتی که می‌تواند بازی خطرناک این عده را به شرایطی سخت تبدیل کند.
Kamran Arya
kamra...@aol.com
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages