--
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Iran Agile Community" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to iran-agile-commu...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to iran-agile...@googlegroups.com.
Visit this group at http://groups.google.com/group/iran-agile-community.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
من جاتون بودم رو علل عدم موفقیت پروژه های مبتنی بر اجایل کار میکردم
البته سخنم کلی است ولی در پاسخ به جناب آقای صابر عرض میکنم،
به نظرم پیچش و نرمش نچندان قهرمانانه تحقیقات در فضای دانشگاهی به سمت تحلیل تجربیات موفق/ناموفق یا Case Study تبدیل به یکجور سندروم شده. سندرومی خطرناک که متأسفانه در خیلی از موارد حتی ارزش جوهر و کاغذ مصرفی را هم نداشتهاند.
تا دانشجویی دستبهقلم شده و بالای برگه مینویسد "تحقیق چابک" ، در جستجوی تجربیات موفق و ناموفق در اطراف خود میگردد تا درنهایت همانگونه که آقای مقدم گفت، یک چارت نامفهوم و بدردنخور از واقعیتی که همه آن را میدانند و چیز پنهانی نیست ارائه دهند. (اصطلاح چشمبسته غیب گفتن، اصطلاح مناسبی است J )
اگر سیر تحول چابک در کشورهای دیگر را پایش کنید، نه لزوماً کشورهای پیشرفته، همین کشورهای اطراف مثل ترکیه، لبنان، مالزی و ...، مشاهده خواهید کرد که تحقیقهای اولیه بهشدت بر روی تئوری چابک متمرکز بودند.
به نظرم اگر بخواهید به جامعه چابک کشور و صنعت نرمافزار کمک کنید، موضوعات تئوریک دنیای چابک را مدنظر قرار دهید.
بیشتر شکستها در جامعه نرمافزار براثر عدم آشنایی بر اصول تئوری است. همینطور اگر پیش برود هرگز به تجربیات موفقی نخواهیم رسید، چون تحقیقات ما از ریشه شروع نمیشوند. بنابراین ایرانی بدون یک تجربه موفق در انتظارمان است. اشاره به مفهوم Zero Point Sprint در صورت رعایت نکردن DoD اشاره طنز و با مسمائی ست J
ما (منظور برآیند جامعه فعال نرمافزاری است) هنوز خوب نمیدانیم چابک از کجا سرچشمه گرفت، روح آن چیست، انسانمحوری در چابک چیست، فرهنگ چابک چه میگوید، آلرژی چابک چیست، اصولاً چابک در مقابل چه افکاری ظهور و بروز کرد. دانستن دویست سیصد نفر کافی نیست، باید هزاران نفر بداند تا موتور چابک حرکت کند.
فکر میکنم رسالت جامعه دانشگاهی نرمافزار، شناساندن هرچه بیشتر مفاهیم تئوری ست، تئوری که بومیشده باشد، وگرنه کتابها و مقالات غیربومی چهبسا فراواناند. رپورتاژ عملی را به بازار تولید و ژورنالیستها بسپارید.
اینکه یک فرد مغرور و پرانگیزه ایرانی و تازه فارغالتحصیل شده با ذهنی مملو از آموختههای سنتی، چگونه میتواند چابک بودن را تمرین کند؟ چگونه میتواند تن به بازی در حین کار دهد و احساس بیهودگی نکند. چگونه ذرهذره ساختن را بپذیرد، همه ریشه در فهم تئوری دارد. حفظی نمیشود امتحان پس داد.
مسیر رسیدن به چابک در ایران، هضم و یا "سنتز کردن" تئوری چابک در مغز جامعه ایرانی است.
موفق و چابک باشید
سهیل صمدزاده