Ghidul Culegatorului De Ciuperci Pdf Download

91 views
Skip to first unread message

Benedicte Kinstler

unread,
Nov 26, 2023, 1:47:32 PM11/26/23
to imposm
Ghidul culegatorului de ciuperci: o carte utila pentru iubitorii de naturaDaca va plac ciupercile si vreti sa invatati cum sa le recunoasteti, sa le culegeti si sa le preparati, atunci cartea Ghidul culegatorului de ciuperci este pentru voi. Aceasta carte este scrisa de Locsmandi Csaba si Vasas Gizella, doi experti in domeniul micologiei, care va ofera informatii practice si imagini clare despre peste 300 de specii de ciuperci comestibile si otravitoare din Romania si Europa.
Cartea este structurata in doua parti: prima parte contine sfaturi generale despre culegerea, conservarea si consumul ciupercilor, precum si despre prevenirea si tratarea intoxicatiilor cu ciuperci. A doua parte este un ghid ilustrat al celor mai frecvente ciuperci, cu descrieri detaliate ale caracteristicilor lor, habitatului, sezonului de culegere si valorii culinare. Fiecare specie este insotita de o fotografie color si de un simbol care indica gradul de comestibilitate sau toxicitate.

ghidul culegatorului de ciuperci pdf download
Download Zip https://t.co/z44czU7bpY


Ghidul culegatorului de ciuperci este o carte indispensabila pentru oricine vrea sa se bucure de frumusetile si bogatiile naturii, fara a-si pune in pericol sanatatea. Cartea este disponibila in format digital (PDF) si poate fi descarcata gratuit de pe site-ul addictious.com[^1^], unde gasiti si alte carti interesante din domeniul hobby-practic.
Daca v-ati hotarat sa va aventurati in padure in cautarea ciupercilor, nu uitati sa va echipati corespunzator. Aveti nevoie de o cutie sau un cos de rachita pentru a transporta ciupercile, de un cutit pentru a le taia de la baza si de o pensula pentru a le curata de pamant. De asemenea, este bine sa aveti la indemana o lupa si o carte de identificare a ciupercilor, cum ar fi Ghidul culegatorului de ciuperci, pentru a evita confuziile si erorile.
Inainte de a culege o ciuperca, verificati cu atentie aspectul ei: forma, culoarea, dimensiunea, mirosul, gustul si textura. Nu culegeti ciuperci care sunt prea batrane, uscate, mucegaite sau roase de insecte. Nu culegeti ciuperci pe care nu le cunoasteti sau care va provoaca indoiala. Nu culegeti ciuperci din zone poluate sau aproape de sosele. Nu amestecati ciupercile comestibile cu cele otravitoare in acelasi recipient. Nu consumati ciuperci crude sau insuficient preparate termic.
Daca aveti simptome de intoxicatie cu ciuperci, cum ar fi greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, ameteli, transpiratie sau halucinatii, apelati imediat la un medic sau la un centru de toxicologie. Pastrati o mostra din ciupercile consumate pentru a fi analizate si identificate. Nu incercati sa va tratati singuri cu remedii casnice sau naturiste. Intoxicatia cu ciuperci poate fi foarte grava si poate duce la insuficienta renala, hepatica sau chiar la moarte.
Cu toate aceste precautii, nu va lasati descurajati de culegerea ciupercilor. Este o activitate placuta s
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages