2.5.6 installer crashes

3 views
Skip to first unread message

Christopher Mallery

unread,
Sep 28, 2022, 9:20:57 PMSep 28
to IBrowse Users
On my Amiga 2000 with a 68040 running OS 3.2.1.  I double click the installer and within a second or two the machine restarts.  I have no idea what is going on and no idea what to do to narrow down the problem.  Any help would be appreciated.

Christopher Mallery

unread,
Sep 28, 2022, 9:26:12 PMSep 28
to IBrowse Users
Turns out it was due to my RTG card.  Dropped back to NTSC resolution and it quit crashing.

Jerry Withers

unread,
Sep 29, 2022, 5:48:29 AMSep 29
to ibrows...@googlegroups.com
Which card do you use? Do you have the latest version of P96?

Sent from my iPhone

On Sep 28, 2022, at 21:26, Christopher Mallery <christoph...@gmail.com> wrote:

Turns out it was due to my RTG card.  Dropped back to NTSC resolution and it quit crashing.


On Wednesday, September 28, 2022 at 6:20:57 PM UTC-7 Christopher Mallery wrote:
On my Amiga 2000 with a 68040 running OS 3.2.1.  I double click the installer and within a second or two the machine restarts.  I have no idea what is going on and no idea what to do to narrow down the problem.  Any help would be appreciated.

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "IBrowse Users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to ibrowse-user...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/ibrowse-users/8409eaad-1f23-4088-adad-6f68a49e8d30n%40googlegroups.com.

Christopher Mallery

unread,
Sep 29, 2022, 10:41:32 AMSep 29
to ibrows...@googlegroups.com
I have a GBAPII++ and the latest P96 from Individual Computers.  I fixed the problem, since even after install IBrowse would crash the machine in an RTG resolution. The problem was with picture.datatype.  The Individual Computers P96 doesn't include a new picture.datatype.  Once I replaced my picture.datatype with one from the 2.1e Picasso96 everything started working.

Jaeson Koszarsky

unread,
Sep 29, 2022, 12:58:08 PMSep 29
to ibrows...@googlegroups.com
Thanks for sharing this information.  I'm planning to try P96 with one of my Amiga rebuilds.  How did you narrow the problem down to the missing picture.datatype?

Jaeson

Christopher Mallery

unread,
Sep 29, 2022, 1:09:47 PMSep 29
to ibrows...@googlegroups.com
I used SnoopDos to monitor the startup and it died trying to load the splash screen image.  I then thought it might be P96 related so on that hunch I compared its files to the files of the 2.1 version of Picasso96 and picture.datatype wasn't present in P96, so I tested replacing my 3.2(.1) version with it and everything started working.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages