Controlling the Future

3 views
Skip to first unread message

Bela Liptak

unread,
Nov 16, 2022, 4:49:46 PM11/16/22
to hungari...@googlegroups.com

 

November 16, 2022

Sajnos nem tudok eleget tenni a kéréseknek, mert a 600 oldalas könyvem tartalmát nem lehet egy levélben ismertetni, igy csak annyit irok, hogy abban a folyamat szabályozás tudomános esztözeivel analizálom hogy hová is halad az emberiség?.  Konkrét szerkesztőségi kérdésekre vagy magánlevelekre persze szivesen válaszolok.

Az emberi fejlődés folyamatát eddig a természet irányitotta, mig ma már az emberiség  önmaga formálja a saját kulturális és fizikai környezetét. Egyrészt a digitális átalakulás korában élünk, hol az internet  mestrséges intelligenciája (MI)  formálja kulturális környezetünket az emberi lét csaknem minden területén. Az MI persze csak egy szerszám, (olyan, mint mondjuk egy kés), mely nem felelős azért, hogy mire használják, de hatalmas károkat okozhat, ha felhasználóit nem szabályozzuk, ha megengedjük, hogy a hazug propaganda vagy a gyűlölködés terjesztésére használják azt.

A túlszaporodás (8 milliárd) és energia fogysztással járó széndioxid kibocsájtas az iparosodás korában százszorosára  emelkedett (személyenként napi 13.7 kg), ami fizikai környezetünket veszélyeteti. Ezért "útelágazáshoz" érkeztett az emberiség és döntenie kell, hogy a "zsákutca" jelzésű úton halad tovább, vagy a "Hidrogén Korba" vezető utat válsztja?   Az utóbbi esetében kulcsfontosságú lesz az RFC, melyet könyvemben ismertetek.

Korábbi válaszaimat, illetve a Magyar Lobbi mutbéli (1077 darab) akcióijának és tájékoztató leveleine k szövegeit,  bárki megismerheti a következő cimen:

https://groups.google.com/g/hungarian-lobby.

Lipták Béla

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages