Nyilt levél Novák Katalin, Magyarország elnökasszonyához

3 views
Skip to first unread message

Bela Liptak

unread,
Nov 27, 2022, 11:15:16 AM11/27/22
to hungari...@googlegroups.com
 

November 27, 2022

Novák Katalin

Magyarország elnökasszonya

Sándor Palota, Budapest

 

Tisztelt Elnök Asszony,

 

Megköszönöm, hogy elfogadta Volodymyr Zelenskiy, Ukrajna elnökének meghivását és azt is megköüszönném, ha nem utazna oda azonnal, nehogy úgy tünjön az úttal az EU pénzügyi döntését kivánnánk befolyásolni.

 

Megköszönném azt is, ha egyrészt megemlitené Zelenskiy elnök úrnak, hogy a jóviszony megköveteli Kárpátlja magyarsága tradicióinak, kultúrájának tiszteletben tartását (példáúl azt, hogy azonnal helyére visszahelyezzék a magyarok ősi hitvilágának emlékét, a Munkács várától eltávolitott Turul madarat) vagy azt, hogy a jóviszonyhoz szükséges a kárpátaljai magyar kisebbség helyi autómiájának biztositása. Emlékeztethetné arra is, hogy egész Európában mi magyarok vagyunk talán az egyetlenek akik az ukrán szabadságharcosokhoz hasonlóan,  fegyverrel harcoltunk a megszálló orosz tankok ellen és arra is, hogy Ukrajna EU tagságával úgyis csökkenni fog a népeinket elválasztó hatr jelentősége.

Az Önök találkozását közvetiti majd a vilgsajtó és ez alkalmat ad arra is, hogy Ön emlékeztesse a világot Trianonra és e mellett arra is, hogy bejlentse azt is, hogy Magyarország támogatja Ukrajna NATO és EU taggságát is és az orosz aggresszió miatti EU szanciókat is.

 

Tisztelt elnök asszony, nagy alkalom az Ön látogtáa, mert a nyugati demokráciákban rossz látsztot keltett és sok barátot veszitettünk "orosz csatlósság" látszata miatt (földgáz és atomm függőség) és azzal is, ha esetleg még támogatnánk is egy olyan tűzszünetet, mely megelőzné az orosz csapatok kivonulását Ukrajnából.

 

Tisztelettel, Lipták Béla


Sent from AOL Desktop
 
Béla Lipták, Automation and Safety Consultant
 Lifetime Achievement award of International Society of Automation
84 Old North Stamford Rd., Stamford CT,
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages