AKCIÓ: Orosz tankönyv 56-ról

4 views
Skip to first unread message

Bela Liptak

unread,
Mar 9, 2024, 6:37:07 PMMar 9
to hungari...@googlegroups.com

Tisztelt Magyar Lobbi résztvevők,

 

A moszkvai magyar követségre küldött alábbi (1414-ik sorsámú és, Február 28-án feladott) alábbi akció levelünkre a mai napig válasz nem érkezett. Ezért kérem, hogy az ezen a cimen: miniszt...@me.gov.hu, orban...@orbanviktor.hu

Önök is értesisék erről Orbán Viktor Ministerelnök urat, megkérve, hogy intézkedjen.

 

Tisztelettel, Lipták Béla

 

AKCIÓ: Orosz tankönyv 56-ról

Dátum

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az orosz iskolák 11-ik oszálya számára kiadott és mult év augusztusában megjelent történelem könyvben ezt olvashattuk 1956-ról:

 " lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, és rengeteg gyilkosságot követtek el, sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek."

 

Svédországnak a NÁTÓ-ba való felvételét közel két évig elutasitó magyar kormány azt állitotta, hogy az elutasitás egyik oka az volt, hogy a svéd tankönyvek kritizálták a magyar kormány egyes intézkedéseit.

 

Tudni szeretnénk, hogy mi is történt a fenti orosz tankönyv dolgában? Korrigálták-e a fent idézetteket az illetékesek? Ha korrigálták, miként hangzik a javitott fogalmazás? Ha nem korrigálták, milyen lépéseket tett, vagy fog tenni a magyar kormány annak érdekében, hogy ez megtörténjen? Kértük a  moszkvai magyar követséget, hogy amennyiben rendelkeznekerre vonatkozó tényszerű információval, adjanak arról tájékoztatást az amerikai Magyar Lobbi-nak és küldjék el nékünk a korrigált szöveget.

Erre a kérésünkre ezidáig választ nem kaptunk. Tisztelettel kérem a miniszterelnök urat, hogy intézkedjen ez ügyben

 Tisztelettel, Az Ön aláirása

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages