Fwd: ثبت نام دوره کارگاهی آموزش تدبر در قرآن

1 view
Skip to first unread message

sajad ahmadi

unread,
Apr 3, 2016, 4:02:31 AM4/3/16
to heyatt...@googlegroups.com, heyattehran

---------- Forwarded message ----------
From: تدبر در قرآن دانشگاهیان <tadabbo...@gmail.com>
Date: 2016-04-03 10:57 GMT+04:30
Subject: ثبت نام دوره کارگاهی آموزش تدبر در قرآن
To:


بسمه تعالی
در فعالیت‌های متداول قرآنی (قرائت، ترجمه ومفاهیم، تفسیر و...) حلقه‌ای مفقوده وجود دارد که «تدبر در قرآن» آن را تکمیل می‌کند. برای بهره‌مندی از قرآن، غالباً حفظ، قرائت و یا مختصری ترجمه قرآن آموزش داده می‌شود و یا در سخنرانی‌ها به ارائه آموزه‌ها و معارف تفسیری قرآن پرداخته می‌شود. با این وجود این فعالیت‌ها، کارکرد قرآن به عنوان قانون اساسی و منشور راهبردی تمدن و جامعه اسلامی را تأمین نمی‌کنند. اما در تدبر، فرد علاوه بر فهم ترجمه آیات، لازم است به ارتباط بین آیات در سوره‌های قرآن نیز توجه نماید تا به جای نکات پراکنده، یک نظام هدایتی را از آن سوره درک کند. تدبر در قرآن، به عنوان فهم جامع، نظام‌مند و منسجم قرآن کریم شاهراه اصلی برای تثبیت کارکرد راهبردی قرآن است. این فعالیت نه مانند ترجمه‌خوانی قرآن یک فعالیت ابتدایی و نه مانند تفسیر قرآن، یک پروسه تخصصی است. (آشنایی بیشتر با تعریف و مبانی تدبر)

با توجه به ماهیت تدبر در قرآن، مخاطبان این دوره و روش‌مند بودن این فعالیت و لزوم کسب مهارت آن، ویژگی‌های زیر در کلاس‌های این دوره لحاظ شده است:     
1. محور بحث، انس و فهم معارف نظام‌مند سوره‌ها می‌باشد نه صرفاً قرائت یا تفسیر آیات پراکنده.
2. کلاس به شیوه مخاطب‌محور و کارگاهی اداره می‌شود.
3. مباحث، دارای چارچوب و ضابطه‌مند است نه ذوقی و سلیقه‌ای.
4. در این کلاس‌ تلاش بر آموزش روش تدبر است و نه صرفاً ارائه مفاهیم و معارف سوره‌ها.
5. سطح و محتوای کلاس متناسب با قشر دانشجو و دغدغه‌های وی تنظیم شده است.

 
پیشینه طرح
طرح تدبر در قرآن در سالهای ۸۴-۸۹ در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه­ تهران (با محوریت مسجد دانشگاه تهران) و سپس در  سالهای ۹۰-۹۲ در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان (مرکز فاطمی) و برخی دانشگاه‌های دیگر (دانشگاه علم و صنعت، امیر کبیر و…) با موفقیت و استقبال خوب دانشجویان برگزار شده است. بعد از یک وقفه‌ کوتاه که جهت جمع‌بندی تجربیات و تقویت طرح و تدوین محتوای نهایی انجام گرفت، این دوره ها در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ در حوزه دانشجویی دانشگاه شریف برگزار و از پائیز ۹۴ به طور متمرکز در مؤسسه قرآن و عترت رهپویان امام رضا(ع) برگزار می شود.



شرایط شرکت‌کنندگان

برادران دانشجو یا فارغ التحصیلِ متولد سال ۱۳۶۵ به بعد.

ویژگی ها و شرایط اجرایی دوره

​ا​ین دوره ها شامل دو مقطع می باشد: ۱. پیش دوره   ۲. دوره آموزشی

1. پیش دوره(دوره آشنایی): ​چهار جلسه ابتدایی ​این ​دوره‌ها​، ​به عنوان پیش‌دوره بوده و​ طی آن،​ مخاطبان با تدبر در قرآن آشنا می شوند. در جلسه پنجم، آزمونی گرفته خواهد شد و افراد به شرط قبولی در این آزمون می‌توانند در دوره آموزشی​ ​شرکت کنند.
هزینه پیش دوره: ۲۰ هزار تومان
زمان کلاس‌های پیش دوره:
کلاس ۱: سه شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹​
​ ​
/
​ ​
۲۴ فروردین۹۵ الی ۲۱ اردیبهشت۹۵
کلاس ۲: پنج‌شنبه‌ها ساعت ۸ تا ۱۰​
​ ​
/
​ ​
۱۹ فروردین۹۵ الی ۳۰اردیبهشت۹۵

​2. دوره آموزشی (دوره اصلی)
شامل ۱۲ واحد (چهار ساعت در هفته به مدت سه ترم) است.
در دوره آموزشی روش تدبر در سوره های قرآن آموخته می شود.
در این دوره، زبان قرآن (زبان عربی قرآنی) به عنوان مقدمه مهم تدبر در قرآن با رویکردی آسان و نوین نیز آموزش داده خواهد شد.
هزینه ترم های دوره آموزشی: هر ترم ۵۰ هزار تومان
ترم اول دوره آموزشی از دهه سوم تیر ۹۵ آغاز و تا پایان شهریور ۹۵ ادامه پیدا می کند.

مکان ‌برگزاری کلاسها

​​کلاسها در مؤسسه قرآن و عترت رهپویان امام رضا(ع) به آدرس سه راه طالقانی، خیابان خواجه نصیرالدین طوسی، نرسیده به میدان سپاه، نبش کوچه شهید مفیدی، پلاک۲​ برگزار می شود​ که با ایستگاه های مترو دروازه شمیران و طالقانی و ایستگاه بی آر تی پل چوبی ​​فاصله زیادی ندارد.
 
ثبت نام در:
Tadabor.ir

رهبر معظّم انقلاب اسلامی(حفظه الله):
امروز فرصتی تاریخی و استثنائی است برای اینکه قرآن در هدایت فکر و عمل انسان ها قدرت و چیره گی خود را نشان دهد اما این متوقف است بر اینکه ما خود به چشمه جوشان معارف و هدایت قرآن دست یابیم، قرآن را بفهمیم، در آن تدبر کنیم، آن را محور بحث و فحص سازیم و در اعماق آن غور کنیم. واقعیت تلخ این است که قرآن هنوز در جامعه ما یک امر عمومی نشده است. همه به قرآن عشق می ورزند و احترام می کنند اما عده ی کمی همواره آن را تلاوت و عده ی کمتری در آن تدبر می کنند.(۶۸/۷/۲۰) بحمدالله امروز جامعه‌ی ما با قرآن مأنوس شده‌اند. البته ما به این قانع نیستیم؛ ما معتقدیم همه‌ی آحاد جامعه باید با قرآن ارتباط برقرار کنند، بتوانند قرآن را بخوانند، بتوانند قرآن را بفهمند، بتوانند در قرآن تدبر کنند. آنچه که ما را به حقایق نورانی میرساند، تدبر در قرآن است(۹۲/۴/۱۹)

 





--

قال رسول الله صل الله علیه وآله وسلم: ان المؤمن مجاهد بسيفه و لسانه‏

در جمهورى اسلامى اگر مردم در صحنه نباشند، جمهورى اسلامى چيزى نيست. جمهورى اسلامى كه چهارتا مسئول از قبيل بنده(آیت الله العظمی خامنه ای) نيستند؛ جمهورى اسلامى يعنى حضور همگانى ملت ايران و حركت عمومى به سمت آرمانها و آرزوهاى بزرگ و عملى؛ اين معناى جمهورى اسلامى است.

92/2/16

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages